Διορισμοί εκπαιδευτικών: Τα λάθη στην κατανομή των ΠΕ04
Τα λάθη στην κατανομή προσλήψεων των ΠΕ04 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διευκρινίζει με ανοικτή επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας ο εκπαιδευτικός, κ. Παναγιώτης Τουμπανιάρης

Τα λάθη που υπάρχουν στην κατανομή των διορισμών και αφορούν την ειδικότητα ΠΕ04 των Φυσικών, διευκρινίζει με ανοικτή επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, ο εκπαιδευτικός , κ. Παναγιώτης Τουμπανιάρης. Σύμφωνα με την επιστολή, υπάρχει μία σαφή αντίφαση ανάμεσα στον αριθμό των αναπληρωτών του κλάδου ΠΕ04 που  απασχολήθηκαν το προηγούμενο έτος με τον αριθμό τον διορισμών και της κατανομής που έχει ανακοινώσει το υπουργείου.

Όπως τονίζει ο κ. Τουμπανιάρης, η διαφοροποίηση αυτή στους αριθμούς των προσλήψεων ενέχει τον κίνδυνο να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην κατανομή των ωρών, ειδικά στα Λύκεια, με αποτέλεσμα να διδάσκουν οι Χημικοί το μάθημα της Φυσικής.

Η επιστολή

Ένα λάθος στην κατανομή των διορισμών στην ειδικότητα ΠΕ04 Φυσικών επιστημών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τα επόμενα χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ειδικότερα στα Λύκεια!

Σύμφωνα με τις προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων ΠΕ04 κατά το προηγούμενο σχολικό έτος (2020-2021) ο συνολικός αριθμός κενών που έπρεπε να καλυφθεί μόνο για τους Γενικής Παιδείας ανήλθε σε 861.

Πιο συγκεκριμένα η κατανομή ανά ειδικότητα και επικείμενους διορισμούς για το σχολικό έτος 2021-22 έχει όπως στον παρακάτω πίνακα:

        

ΠΕ04.01(ΦΥΣΙΚΟΙ)

ΠΕ04.02(ΧΗΜΙΚΟΙ)

ΠΕ04.04(ΒΙΟΛΟΓΟΙ)

ΠΕ04.05(ΓΕΩΛΟΓΟΙ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ(2020-21)

209

208

376

68

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ(2021-22)

87

305

424

87

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ(2020-21)

219

218

394

72

 

Εντυπωσιακή αντίφαση ανάμεσα στους διορισμούς και τον αριθμό των αναπληρωτών που χρειάστηκαν! Προφανώς πρόκειται για υπολογιστικό λάθος που βέβαια πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Κατ΄ αναλογία με τους αναπληρωτές ανά ειδικότητα, οι διορισμοί θα έπρεπε να αντιστοιχούν σε τόσες θέσεις , όπως αυτές αναγράφονται στον προηγούμενο πίνακα στη γραμμή ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

 Ειδικά το σφάλμα στον υπολογισμό των αναγκών σε χημικούς είναι πολύ μεγάλο και θα προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην κατανομή των ωρών, ειδικά στα Λύκεια, με αποτέλεσμα να διδάσκουν οι Χημικοί Φυσική αν το σφάλμα της κατανομής δεν διορθωθεί!

Παρακαλούμε το υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει τις κατανομές που δημοσίευσε και να ανακατανείμει στο ορθό τις θέσεις των διοριστέων.

Παναγιώτης Τουμπανιάρης

Εκπαιδευτκός Φυσικός ΠΕ04.01

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λειτουργική χειροβομβίδα στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου
Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Πλήρως λειτουργική η χειροβομβίδα δίπλα στην πύλη – Αποκλεισμός περιοχής
Πλήρως λειτουργική η χειροβομβίδα που εντοπίστηκε στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου
Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Πλήρως λειτουργική η χειροβομβίδα δίπλα στην πύλη – Αποκλεισμός περιοχής
stilo.jpg
ΠΥΣΠΕ: Ολοκληρώθηκαν τοποθετήσεις και υπηρεσιακές μεταβολές στην Α’ Αθήνας
Αποφάσεις για μεταθέσεις, άδειες και συνάφειες τίτλων – Στο προσκήνιο η στήριξη των εκπαιδευτικών
ΠΥΣΠΕ: Ολοκληρώθηκαν τοποθετήσεις και υπηρεσιακές μεταβολές στην Α’ Αθήνας
ιδιωτικά σχολεία
«Μπαράζ» αδιαφανών αιτήσεων για κατ’ οίκον διδασκαλία σε ιδιωτικά σχολεία
Η ΟΙΕΛΕ αποκαλύπτει αδιανόητο "πάρτι" με κατ’ οίκον διδασκαλία σε 3-4 συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία
«Μπαράζ» αδιαφανών αιτήσεων για κατ’ οίκον διδασκαλία σε ιδιωτικά σχολεία
Σχολικά βιβλία
Νέα σχολικά βιβλία Φυσικών Επιστημών με ισχυρή συμβολή των ΕΚΦΕ
Η ουσιαστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών αναδεικνύεται, ενώ επανέρχεται το αίτημα για άμεση στελέχωση των Εργαστηριακών Κέντρων
Νέα σχολικά βιβλία Φυσικών Επιστημών με ισχυρή συμβολή των ΕΚΦΕ