Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Στην καταστατική του συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουλίου, καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών -ΣΕΦΚ-

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών -ΣΕΦΚ- ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες προκλήσεις, επιλέγει την ισχυροποίηση του μέσα από ένα μαζικό, κλαδικό συνδικάτο στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και καλεί όλους τους εργαζόμενους να παρευρεθούν στην καταστατική συνέλευση του ΣΕΦΚ για την μετεξέλιξη του σωματείου την Κυριακή 11 Ιουλίου και ώρα 10:00 π.μ. στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στην διεύθυνση, Ερμού 134 Αθήνα

Ο κλάδος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, είναι ένας από τους πιο πολύπαθους και πληττόμενους κλάδους. Οι συνθήκες εργασίας σε αυτόν προσομοίαζαν πάντα στις συνθήκες γαλέρας. Παρά την ζοφερή αυτή κατάσταση στον κλάδο υπάρχουν χώροι εργασίας όπως τα Ιδιωτικά ΙΕΚ οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται πουθενά συνδικαλιστικά, αφήνοντας εκεί τους εργαζόμενους στο έλεος της εργοδοσίας. Ενώ ταυτόχρονα ένα τεράστιο μέρος των εργαζομένων δεν εντάσσεται στα σωματεία υπό το φόβο της απόλυσης λόγω συνδικαλιστικής δράσης αλλά και της κυρίαρχης αντίληψης της ανάθεσης και της ατομικής διαπραγμάτευσης.

Τα προβλήματα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι κοινά. Οι διεκδικήσεις μας είναι κοινές καθώς ένα μεγάλος αριθμός εργαζομένων μπορεί να δουλεύουν ταυτόχρονα σε ιδιωτικά σχολεία και σε φροντιστήρια, σε ΙΙΕΚ και σε φροντιστήρια ή σε κέντρα δια βίου μάθησης και σε κέντρα μελέτης.

Μετά από μια δεκαετία ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων μας είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δημιουργηθεί ένα μαχητικό και αγωνιστικό κλαδικό σωματείο στην ιδιωτική εκπαίδευση που θα αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους και θα είναι «δόρυ» και «ασπίδα» τους ταυτόχρονα. Η ανάγκη έκφρασης και συλλογικής διεκδίκησης πλέον είναι μονόδρομος για την ανατροπή των συσχετισμών που είναι σήμερα εναντίον μας μέσα στους χώρους δουλειάς. Ο νόμος Χατζηδάκη που προκρίνει την ατομική διαπραγμάτευση με τους εργοδότες, στο σκηνικό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, μας δείχνει ότι η περίοδος του ατομικού δρόμου οδηγεί στην υποδούλωση. Η ένωση των εργαζομένων σε όλους τους επιμέρους μικρούς κλάδους της ιδιωτικής εκπαίδευσης δυναμώνει την φωνή μας και μας φέρνει σε πλεονεκτικότερη θέση την ώρα της συλλογικής διεκδίκησης.

Με παρακαταθήκη την αγωνιστική παράδοση και την πείρα από τους αγώνες που δόθηκαν, ο ΣΕΦΚ μετεξελίσσεται σε κλαδικό σωματείο για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου τις ιδιωτικής εκπαίδευσης. Τα ομοιοεπαγγελματικά σωματεία που δημιουργήθηκαν και έδρασαν τον περασμένο καιρό, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πολλαπλή επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, ούτε να δημιουργήσουν το νέο εργατικό κίνημα που έχει ανάγκη ο κόσμος της δουλειάς για την διεκδίκηση των συμφερόντων του. Αυτή τη στιγμή χρειάζονται μαχητικά μαζικά σωματεία που να αγκαλιάζουν και να συνενώνουν τους μικρούς και παλαιότερους επιμέρους κλάδους, όπως αυτός των εργαζομένων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης με αυτόν των εργαζόμενων στα κέντρα ξένων γλωσσών και στα ιδιωτικά σχολεία και ΙΕΚ. Σε αυτά τα μεγάλα κλαδικά σωματεία οι φωνές των εργαζομένων γίνονται μια δυνατή βροντερή φωνή ικανή να ορθώσει ανάστημα.

Στον νέο κλαδικό ΣΕΦΚ χωρούν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στις δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης ή είναι άνεργοι που αναζητούν δουλειά σε αυτές τις δομές. Δεν μας ενδιαφέρει ο χαρακτήρας της εργασίας τους, αν είναι δηλαδή καθηγητές, καθαριστές, γραμματείς. Η ληστεία του μισθού τους, ο εκφοβισμός και εκβιασμός που υφίστανται είναι ίδιος. Η φωνή τους έχει την ίδια βαρύτητα και δύναμη. Καλούμε όλους όσους εργάζονται σε δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια ανασυγκρότησης και δημιουργίας ενός μεγάλου και ισχυρού κλαδικού σωματείου το οποίο θα εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, μακριά από τις βρώμικες γραφειοκρατικές ηγεσίες, ανεξάρτητο και αδέσμευτο. Καλούμε τους εργαζόμενους αυτούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δημιουργήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εκείνο το όχημα πάλης το οποίο θα μας εκφράζει και θα μας οδηγεί σε νίκες στον πόλεμο που έχουμε μπροστά μας για την αξιοπρέπεια της εργασίας και της ζωής μας.

Στις επιθέσεις που δεχόμαστε σήμερα στην δουλειά και την ζωή μας, απαντάμε με σύγχρονα οχήματα πάλης.

Δυναμώνουμε τις θέσεις μας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία !

Υψώνουμε το ανάστημα και την φωνή μας! Δημιουργούμε τον νέο κλαδικό ΣΕΦΚ!

afisa_1.jpg
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

koronoios-emvolio
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες
Τα εμβόλια συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ως προς τον κίνδυνο για νοσηλεία ή θάνατο, ακόμα και απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο Γκίκας...
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες