ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Νέες Δημόσιες πολιτικές…
Μεταπτυχιακό «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» Πανεπιστημίου Αιγαίου
«Ζούμε μέρες Θάτσερ όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σε όλα τα επίπεδα όπως οι ανθρακωρύχοι του 1984»

Μετά το Υπουργείο Εργασίας και την ανάθεση διοικητικού έργου σε ιδιώτες, μετά την ανάθεση σε δικηγορική εταιρεία  παροχής νομικής υποστήριξης που αφορά θέματα λειτουργίας του ειδικού ληξιαρχείου από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας «απογειώνει» τον αποχαρακτηρισμό  της έννοιας και του αντικειμένου της δημόσιας υπηρεσίας ανοίγοντας τον δρόμο στο να γίνονται στελέχη της εκπαίδευσης και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Η συζήτηση δεν μπορεί να περιχαρακωθεί σε μια στενού χαρακτήρα ανάλυση περί συμφερόντων, συνδικαλιστικών αντιδράσεων και άλλων δαιμονίων…

Το ζήτημα έχει να κάνει με την ξεκάθαρη επιλογή της υποχώρησης, της αποδόμησης, του αποχαρακτηρισμού του δημόσιου αγαθού όπως αυτό αισθητοποιείται και εννοιολογείται στην διοίκηση, στην υγεία, στην εργασία  και  στην παιδεία.

Αυτό εκφράζει η νεοφιλελεύθερη θεώρηση.

Αυτό είναι  η νεοσυντηρητικη πολιτική.

Είναι η πολιτική που θεωρεί ότι οι οικογένειες θα βλέπουν τα παιδιά τους τα ΠΣΚ και άρα το 8ωρο είναι περιττό, είναι η πολιτική που θεωρεί ότι ο εξοστρακισμός χιλιάδων μαθητών λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής είναι εξορθολογισμός, είναι η πολιτική που θεωρεί την επένδυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως όχι κυρίαρχη προτεραιότητα. Είναι αυτή η πολιτική θεώρηση που εκφράζει η κυβερνητική πλειοψηφία όταν ψηφίζει τον νόμο για τις επικουρικές συντάξεις και επιλέγει μια μέθοδο εκτός των ευρωπαϊκών δεδομένων και πρακτικών, η οποία και οδηγεί στη διαίρεση των ασφαλισμένων σε παλιούς και νέους.

Ζούμε μέρες Θάτσερ όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σε όλα τα επίπεδα όπως οι ανθρακωρύχοι του 1984.  Η επιστροφή στις πολιτικές αυτές αποτελεί και τον πυρήνα των επιλογών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Οι πολιτικές αυτές στρέφονται απέναντι στην ουσία του δημόσιου αγαθού ως θεμελιώδη και θεμελιακή έννοια της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Δεν συνιστά συνεπώς μεταρρύθμιση η επιστροφή στο παρελθόν.

Το εκκρεμές αλλάζει. Η πανδημία ανέδειξε τη σημασία των δημόσιων αγαθών. Ακόμη και στην μητρόπολη του καπιταλισμού οι πολιτικές που υλοποιούνται αναδεικνύουν τη σημασία των δημόσιων πολιτικών και των δημόσιων αγαθών.                                                           

Οι  νεοφιλελεύθερες αυτές πολιτικές  δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών και στις ανάγκες των ανθρώπων. Η επιστροφή στο παρελθόν δεν είναι επιλογή για το αύριο.

Οι «υπερήρωες» του νεοφιλελευθερισμού θα ηττηθούν από τους ανθρώπους της εργασίας, τους ήρωες της καθημερινής ζωής που παλεύουν και αγωνίζονται σε συνθήκες που οι εκπονητές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών δεν μπορούν καν να διανοηθούν.

Οι αξίες της υγείας, της παιδείας, της εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτες. Καθορίζουν με τρόπο καταλυτικό την ποιότητα της ζωής όλων μας και διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατική λειτουργία.

Αυτές τις αξίες πρέπει να τις υπερασπιστούμε.

Αν όχι εμείς, ποιοι;

Αν όχι τώρα, πότε;

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Ο «γρίφος» των νέων Μηχανογραφικών Δελτίων

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 60.000 απογραφείς

Πανελλαδικές 2022: Σχετικά με την εξέλιξη στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία - Τι αλλάζει

Εύκολη Online ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, δημόσιο σε 3 ημέρες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

9μηνα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια Εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

filaki
Κέρκυρα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ με σιδερένια σχάρα από φρεάτιο
Το γεγονός σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος Κέρκυρας, όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ περίμεναν να μεταφέρουν ασθενή...
Κέρκυρα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε διασώστη με σιδερένια σχάρα
Eκπαιδευτικοί: «Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας»
«Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας. Η κοινωνία είναι δίπλα μας», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων...
Eκπαιδευτικοί: «Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας»
Κακοκαιρία στην Εύβοια
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Αθήνα
Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε περιοχές της Αθήνας κατά το διήμερο Πέμπτης–Παρασκευής, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου – Τα Πατήσια...
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Αθήνα
kakokairia xalkidiki © Intime p.a.
Κακοκαιρία «Μπάλλος»-Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας σε πέντε σημεία -Απεγκλωβισμοί κατοίκων
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε πέντε σημεία - Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα
Κακοκαιρία «Μπάλλος»-Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας σε πέντε σημεία