Νίκη Κεραμέως Κυριάκος Μητσοτάκης
Ενδεχόμενο να μην μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ούτε για Απόσπαση σε άλλο ΚΕΔΑΣΥ οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ, που στηρίζοντας όλα αυτά τα χρόνια αυτόν τον πολύτιμο για την εκπαίδευση θεσμό παρέμειναν σ αυτόν νομίζοντας πως καταγράφουν “Διδακτική” προϋπηρεσία

Αποκλεισμό εκπαιδευτικών-ΕΕΠ ΚΕΔΑΣΥ από υπηρεσιακές μεταβολές και επιλογές στελεχών βάσει του νέου πολυνομοσχεδίου Κεραμέως, καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί. 

Σύμφωνα με ανάρτηση του Βασίλη Βούγια,  τ.Αιρετού μέλους του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π,  Πρόεδρου του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρου της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.) :

Δεν υπολογίζεται ως διδακτική εμπειρία ο χρόνος υπηρεσίας στα ΚΕΣΥ-ΚΕΔΔΥ-ΚΔΑΥ, στο νέο νομοσχέδιο. 

Από ιδρύσεως των ΚΔΑΥ, μετά ΚΕΔΔΥ και ακολούθως ΚΕΣΥ, η προϋπηρεσία των υπηρετούντων σ αυτές τις δομές εκπαίδευσης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ μοριοδοτείται ως “Διδακτική εμπειρία  σε ΣΜΕΑΕ”.

Ολα αυτά τα χρόνια ο νομοθέτης αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της εκπαιδευτικής δομής, όριζε ως “Διδακτική” την προϋπηρεσία των υπηρετούντων σ αυτήν εκπαιδευτικών και ως “Υποστηρικτική” ταυτόσημη με τον όρο “Διδακτική” για τα μέλη ΕΕΠ. Ομως τώρα με έκπληξη διαπιστώνουμε πως σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ “Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις“,

Α. Ο χρόνος υπηρεσίας των υπηρετούντων στα ΚΕΔΑΣΥ-ΚΕΣΥ-ΚΕΔΔΥ-ΚΔΑΥ ΔΕΝ αναγνωρίζεται και ΔΕΝ μοριοδοτείται ως διδακτική εμπειρία  σε ΣΜΕΑΕ. Β. Για τα μέλη ΕΕΠ των ΚΕΔΑΣΥ υπάρχει διάταξη στο νέο νομοσχέδιο η οποία αναφέρει: “Όπου στις διατάξεις του παρόντος Mέρους τίθεται ως προϋπόθεση για τα μέλη του Ε.Ε.Π. η συμπλήρωση ορισμένου χρόνου διδακτικής υπηρεσίας, νοείται η παροχή υποστηρικτικού έργου σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή σχολικές μονάδες της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης”. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 13 του νέου νομοσχεδίου η κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στην Ε.Α.Ε και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στα ΚΕΔΑΣΥ, γίνεται με την τοποθέτηση εκπαιδευτικών και μελών του Ε.Ε.Π., κατά περίπτωση, με μετάθεση, μετάταξη, απόσπαση ή διάθεση ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει διδακτική υπηρεσία οκτώ (8) τουλάχιστον ετών, από τα οποία τρία (3) τουλάχιστον έτη σε ΣΜΕΑΕ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των προβλέψεων είναι το απίστευτο ενδεχόμενο να μην μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ούτε για Απόσπαση σε άλλο ΚΕΔΑΣΥ όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ, που στηρίζοντας όλα αυτά τα χρόνια αυτόν τον πολύτιμο για την εκπαίδευση θεσμό παρέμειναν σ αυτόν νομίζοντας πως καταγράφουν “Διδακτική” προϋπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνουν τα προαπαιτούμενα από το νέο νομοσχέδιο 8 έτη υπηρεσίας σε σχολεία.

Σφοδρώς πεπλανημένοι...

Επίσης όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν τον θεσμό αυτόν, αποκλείονται σφοδρώς πεπλανημένοι και από τις διαδικασίες επιλογής στελεχών, όπου απαραίτητη τίθεται στο νέο νομοσχέδιο η 8ετής Διδακτική υπηρεσία.

Ευελπιστούμε πως το ΥΠΑΙΘ θα προχωρήσει σε διόρθωση αυτής της στρέβλωσης ακολουθώντας την οδό της λογικής και του δικαίου.

 

Δείτε επίσης: Η κ.Κεραμέως εξαφανίζει όλα τα στελέχη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

bullying
Ανήλικη παραβατικότητα: Τι προτείνουν οι ειδικοί για το κοινωνικό φαινόμενο
Πώς εκφράζεται σήμερα το κοινωνικό φαινόμενο της παραβατικότητας των ανηλίκων - Τι προτείνουν οι ειδικοί
Ανήλικη παραβατικότητα: Τι προτείνουν οι ειδικοί για το κοινωνικό φαινόμενο
koinonia.jpg
Θυσιάζουμε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» για ένα νέο καθεστώς;
«. Ούτε γνωρίζουμε πως θα ορίζονται και πως θα είναι οι επαναστάσεις στην εποχή του "μετοχικού καπιταλισμού", του καπιταλισμού των διευρυμένων...
Θυσιάζουμε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» για ένα νέο καθεστώς;
bogdanos.jpg
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου
Η πρώτη απώλεια, ήρθε μετά τους πανηγυρισμούς Μπογδάνου ότι αυξήθηκαν τα κόμματα που συμμετέχουν στον Πατριωτικό Συνασπισμό
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου