ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Εκπαιδευτικοί: Οι αγώνες και η απεργία δεν ποινικοποιούνται
Η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε κινητοποιήσεις αύριο, Τρίτη 29 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας την απόφαση να κριθεί ως παράνομη η απεργία της ΟΛΜΕ, μετά από κατεπείγουσα αγωγή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως

Η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κάνει άμεση χρήση και εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη στην εκπαίδευση και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνουν ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, αύριο, Τρίτη 29 Ιουνίου και ώρα 13:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

 

Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν ως «βιομηχανία δικαστικών προσφυγών ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας» τις κινήσεις της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, για να βάλει στο γύψο τα σωματεία και το εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα, ενεργοποιώντας τις αντιδημοκρατικές διατάξεις του αντεργατικού εκτρώματος «Χατζηδάκη» που μόλις ψήφισε.

Όπως οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν, ο κλάδος και τα σωματεία τους κατέχουν πλέον την «πρωτιά», αφού για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το ΥΠΑΙΘ κατέφυγε εκτάκτως στα δικαστήρια για να χτυπήσει το δημοκρατικό δικαίωμά τους να απεργούν, να αγωνίζονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε «παράνομη» την τρίωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγελθεί από την ΟΛΜΕ  για όσους εμπλέκονται στις εξετάσεις για τα «Πρότυπα» σχολεία, σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου, στη σκιά της απαράδεκτης παρέμβασης του πρωθυπουργού στη δικαιοσύνη, αφού ουσιαστικά απαίτησε εκ των προτέρων την απόφαση απαγόρευσης της.

Οι εκπαιδευτικοί σχολιάζουν: «Καταγγέλλουμε τη νέα πρωτοφανή δικαστική προσφυγή του ΥΠΑΙΘ ενάντια στον κλάδο μας, την κλιμάκωση των  αυταρχικών – αντιδημοκρατικών  μεθοδεύσεων του».

Μάλιστα τονίζουν πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας κλιμακώνουν ακόμα περισσότερο την πολιτική του αυταρχισμού, βάζοντας στο στόχαστρο τα εκπαιδευτικά σωματεία και την αγωνιστική τους δράση.

  • Για να διασφαλιστεί ότι ο νόμος «Χατζηδάκη» θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα
  • Για να επιβάλει  την επέλασή της ενάντια στο δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
  • Για να μη διαταραχτεί ο θεσμός των κακόφημων «Πρότυπων σχολείων» ,για τα οποία ο κλάδος μας έχει εκφράσει μαζικά την αντίθεση του. Τη στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των χαρακτηρισμένων ως Πρότυπων σχολείων έγινε παρά και ενάντια στις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, με αυταρχικές και μονοπρόσωπες αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ και της διοίκησης. Δεν είναι τυχαίο που η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις εξετάσεις επιλογής μαθητών, στα συγκεκριμένα σχολεία, ως επιτηρητές και μάλιστα δίχως την παραμικρή αποζημίωση. Αντίθετα υπόσχεται προφορικά «μια μέρα ρεπό», σύμφωνα με όσα προβλέπει ο αντεργατικός νόμος «Χατζηδάκη».
  • Για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους ,να δεχτούμε ως μονόδρομο τον  οδοστρωτήρας της ζωής και των δικαιωμάτων μας και την επιβολή του  με το δόγμα «νόμος και τάξη».

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ακόμα:

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ

Η όξυνση της αυταρχισμού με την  εγκαινίαση του  νόμου Χατζηδάκη στον κλάδο των  καθηγητών αποτελεί προανάκρουσμα της  ολέθριας κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα .

Γελιέται η κυβέρνηση και η Κεραμέως , που επιχαίρει στο twiter πως ανακάλυψε επιτέλους τον «τρόπο» για να φιμώσει τον κλάδο των εκπαιδευτικών, αν πιστεύει πως με καταστολή και  αυταρχισμό θα ανακόψει την αγωνιστική διεκδίκηση  μας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης για όλους , των εργασιακών , συνδικαλιστικών και των  δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Τα σωματεία μας δεν υποτάσσονται! Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

Καλούμε:

  • Την ΟΛΜΕ να παραμείνει στην αρχική της απόφαση για την στάση εργασίας τη Δευτέρα 28/06. Την ίδια αγωνιστική και ανυποχώρητη στάση να κρατήσουν και όλες οι εμπλεκόμενες ΕΛΜΕ!
  • Την ΑΔΕΔΥ να πάρει θέση δημόσια και άμεσα. Να καταγγείλει τη νέα κυβερνητική προσφυγή στα δικαστήρια που στοχοποιεί τον κλάδο. Να κηρύξει αντίστοιχη στάση εργασίας καλύπτοντας και στηρίζοντας έμπρακτα τον κλάδο και τα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά του δικαιώματα!
  • όλα τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν δημόσια θέση, γιατί είναι το προανάκρουσμα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα με τον νόμο Χατζηδάκη.

Οι αγώνες μας για την ανατροπή της αυταρχικής αντιδραστικής  πολιτικής της κυβέρνησης  θα πουν την τελευταία λέξη!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
Δωρεάν εξετάσεις μαστού διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας...
Δωρεάν εξετάσεις μαστού διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων
Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Στυλιανίδης: Θα είχαμε 300 νεκρούς αν υπερχείλιζε ο Κηφισός
«Η χώρα δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τα έντονα φαινόμενα», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,...
Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Στυλιανίδης: Θα είχαμε 300 νεκρούς αν υπερχείλιζε ο Κηφισός
Μαθητές στο σχολείο
Συγχωνεύσεις: Μαθητές άλλαξαν δάσκαλο για 4η φορά σε Δημοτικό της Λήμνου!
ΣΕΠΕ Λήμνου: "Το Υπουργείο προσπαθεί να εξαφανίσει με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, κενά που η...
Συγχωνεύσεις: Μαθητές άλλαξαν δάσκαλο για 4η φορά σε Δημοτικό της Λήμνου!