Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Στη Βουλή συζητείται, αύριο, επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Φίλη σχετικά με τη διαδικασία απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών

Στη Βουλή θα συζητηθεί, αύριο, επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Φίλη, για τη διαδικασία απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο Ν. Φίλης «Προς δόξαν… του φιλελευθερισμού της ΝΔ, ξαναγυρίζουμε χρόνια πίσω, και επιβάλλεται στους Έλληνες πολίτες η υποχρεωτική διδασκαλία των Θρησκευτικών, ακόμα και ως μαθήματος κατήχησης» κάνοντας μάλιστα λόγο για «νέο κρούσμα υποταγής της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στις ακραίες εκκλησιαστικές αξιώσεις που παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών».

Δείτε εδώ την ανάρτηση του Νίκου Φίλη

Αύριο στη Βουλή για τα Θρησκευτικά

Νέο κρούσμα υποταγής της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στις ακραίες εκκλησιαστικές αξιώσεις που παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, με αφορμή και πάλι το μάθημα των θρησκευτικών!

Με υπουργική απόφαση που στάλθηκε στα σχολεία, για πρώτη φορά φέτος, υποδεικνύεται ότι δικαίωμα να αιτηθούν εξαίρεση από τα Θρησκευτικά για τα παιδιά τους, επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής συνείδησης, έχουν μόνον οι γονείς παιδιών που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Πρόκειται για βάναυση παραβίαση, της απόφασης 32/20 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς και της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Οκτ. 2019).

Η Αρχή είχε κρίνει ότι για την απαλλαγή αρκεί η επίκληση απλώς λόγων συνείδησης (και όχι «θρησκευτικής συνείδησης»), ώστε να μπορούν να απαλλάσσονται και Χριστιανοί Ορθόδοξοι μαθητές. Το ΕΔΔΑ αποφάνθηκε ότι τα κράτη μέλη δεν έχουν δικαίωμα να απαιτούν από τους πολίτες να αποκαλύπτουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Προς δόξαν… του φιλελευθερισμού της ΝΔ, ξαναγυρίζουμε χρόνια πίσω, και επιβάλλεται στους Έλληνες πολίτες η υποχρεωτική διδασκαλία των Θρησκευτικών, ακόμα και ως μαθήματος κατήχησης. Στέλνονται μάλιστα υποχρεωτικά οι Έλληνες πολίτες σε δημόσιες υπηρεσίες, για να διαπιστώσουν το γνήσιο της υπογραφής στη δήλωση εξαίρεσης από το μάθημα! Δηλ. δεν αρκεί μια απλή δήλωση του γονιού στο σχολείο, όπως ίσχυε ως σήμερα και ισχύει για άλλα μαθήματα. Γιατί;

Πρόκειται για άλλο ένα σύμπτωμα κρίσης του σχολείου, παρότι το Σύνταγμα επιτάσσει ότι σκοπός του είναι να διαπλάθει τους νέους σε «ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες» (άρθρο 16).

Επίκαιρη ερώτηση με την οποία ζητείται να καταργηθεί η υπουργική απόφαση και να συμμορφωθεί το υπουργείο στις αποφάσεις της Αρχής και του ΕΔΔΑ κατέθεσε πρόσφατα προς την υπουργό Παιδείας και θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κλειστοι παιδικοι σταθμοι
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ
Έκτακτα μέτρα λόγω της κακοκαιρίας "ΕΛΠΙΣ" - Κλειστοί όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, λόγω της...
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ