Thumbnail
Οι μαθητές Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Άρτας συμμετέχουν στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, με ένα ψηφιακό αφηγηματικό παιχνίδι ιστορίας

Με μια όμορφη δημιουργία, δήλωσαν συμμετοχή στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, οι μαθητές της Β' τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας. 

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης και παρουσιάζει σημαντικά στρατιωτικά και όχι μόνο γεγονότα της περιόδου αυτής με βάση τη χρονική τους ακολουθία. 

Η πλοκή του παιχνιδιού είναι αφηγηματική και επιτρέπει στον παίκτη να αποκτήσει βασικές γνώσεις για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο με ένα ευχάριστο τρόπο. Το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι πολυδιάστατο καθώς συνδυάζει κείμενο, εικόνα, ήχο και στο τέλος και μουσική.


Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στον 1ο  Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό 

Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού

Οι μαθητές της Β΄ τάξης Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Άρτας συμμετέχουν στον 1ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου και αφηγηματικού παιχνιδιού δημιουργώντας ένα ψηφιακό αφηγηματικό παιχνίδι ιστορίας. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης και παρουσιάζει σημαντικά στρατιωτικά και όχι μόνο γεγονότα της περιόδου αυτής με βάση τη χρονική τους ακολουθία.

 πλοκή του παιχνιδιού είναι αφηγηματική και επιτρέπει στον παίκτη να αποκτήσει βασικές γνώσεις για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο με ένα ευχάριστο τρόπο. Το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι πολυδιάστατο καθώς συνδυάζει κείμενο, εικόνα, ήχο και στο τέλος και μουσική.

Οι οδηγίες για το παιχνίδι είναι απλές. Ο παίκτης ορίζει την τύχη της Ελληνική Επανάστασης. Αν απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις, η επανάσταση μπορεί να έχει αίσια έκβαση. Κάθε λάθος έχει ως συνέπεια την απώλεια στρατού, ενώ υπάρχουν και κάποιες ερωτήσεις μπόνους που επιτρέπουν στον παίκτη να αναπληρώσει τις απώλειες. Αυτός που παίζει το παιχνίδι αρχίζει έχοντας στη διάθεσή του 10.000 στρατιώτες. Αν φτάσει στην τελευταία ερώτηση και έχει λιγότερους από 5.000 στρατιώτες δεν μπορεί να κερδίσει και είναι αναγκασμένος να ξεκινήσει από την αρχή.

Οι εκπαιδευτικοί που  συνεργαστήκαμε και συντονίσαμε αυτή τη δημιουργία, ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Άρτας, Τσάιμος Άρης κλάδου ΠΕ86,  ο Κατσούλας Βάιος κλάδου ΠΕ02 και ο Γιαννούτσος Παναγιώτης κλάδου ΠΕ79.01 θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές για τον ζήλο, το ενδιαφέρον και την επινοητικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του παιχνιδιού.

Πάρτε την επανάσταση στις πλάτες σας και παίξτε το παιχνίδι των παιδιών εδώ:

https://historygame1821.000webhostapp.com/

 

mathites

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos-help-kataggelia.jpg
Μυστήριο στη Βόνιτσα: Εξαφανίστηκε μητέρα 3 ανήλικων παιδιών – Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για βία
Βόνιτσα: Μυστήριο με την εξαφάνιση μητέρας 3 ανήλικων παιδιών – Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία
Μυστήριο στη Βόνιτσα: Εξαφανίστηκε μητέρα 3 ανήλικων παιδιών – Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για βία
Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
«Κεραυνοί» από τον Γερμανό πρόεδρο κατά ΗΠΑ: Ο κόσμος να μη μετατραπεί σε «λημέρι ληστών»
Ηχηρή παρέμβαση από τον Γερμανό πρόεδρο κατά ΗΠΑ: Ο κόσμος να μη μετατραπεί σε «λημέρι ληστών»
«Κεραυνοί» από τον Γερμανό πρόεδρο κατά ΗΠΑ: Ο κόσμος να μη μετατραπεί σε «λημέρι ληστών»