Μουσικό σχολείο Άρτας:Oι μαθητές δημιουργούν ψηφιακό παιχνίδι ιστορίας
Οι μαθητές Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Άρτας συμμετέχουν στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, με ένα ψηφιακό αφηγηματικό παιχνίδι ιστορίας

Με μια όμορφη δημιουργία, δήλωσαν συμμετοχή στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, οι μαθητές της Β' τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας. 

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης και παρουσιάζει σημαντικά στρατιωτικά και όχι μόνο γεγονότα της περιόδου αυτής με βάση τη χρονική τους ακολουθία. 

Η πλοκή του παιχνιδιού είναι αφηγηματική και επιτρέπει στον παίκτη να αποκτήσει βασικές γνώσεις για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο με ένα ευχάριστο τρόπο. Το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι πολυδιάστατο καθώς συνδυάζει κείμενο, εικόνα, ήχο και στο τέλος και μουσική.


Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στον 1ο  Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό 

Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού

Οι μαθητές της Β΄ τάξης Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Άρτας συμμετέχουν στον 1ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου και αφηγηματικού παιχνιδιού δημιουργώντας ένα ψηφιακό αφηγηματικό παιχνίδι ιστορίας. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης και παρουσιάζει σημαντικά στρατιωτικά και όχι μόνο γεγονότα της περιόδου αυτής με βάση τη χρονική τους ακολουθία.

 πλοκή του παιχνιδιού είναι αφηγηματική και επιτρέπει στον παίκτη να αποκτήσει βασικές γνώσεις για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο με ένα ευχάριστο τρόπο. Το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι πολυδιάστατο καθώς συνδυάζει κείμενο, εικόνα, ήχο και στο τέλος και μουσική.

Οι οδηγίες για το παιχνίδι είναι απλές. Ο παίκτης ορίζει την τύχη της Ελληνική Επανάστασης. Αν απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις, η επανάσταση μπορεί να έχει αίσια έκβαση. Κάθε λάθος έχει ως συνέπεια την απώλεια στρατού, ενώ υπάρχουν και κάποιες ερωτήσεις μπόνους που επιτρέπουν στον παίκτη να αναπληρώσει τις απώλειες. Αυτός που παίζει το παιχνίδι αρχίζει έχοντας στη διάθεσή του 10.000 στρατιώτες. Αν φτάσει στην τελευταία ερώτηση και έχει λιγότερους από 5.000 στρατιώτες δεν μπορεί να κερδίσει και είναι αναγκασμένος να ξεκινήσει από την αρχή.

Οι εκπαιδευτικοί που  συνεργαστήκαμε και συντονίσαμε αυτή τη δημιουργία, ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Άρτας, Τσάιμος Άρης κλάδου ΠΕ86,  ο Κατσούλας Βάιος κλάδου ΠΕ02 και ο Γιαννούτσος Παναγιώτης κλάδου ΠΕ79.01 θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές για τον ζήλο, το ενδιαφέρον και την επινοητικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του παιχνιδιού.

Πάρτε την επανάσταση στις πλάτες σας και παίξτε το παιχνίδι των παιδιών εδώ:

https://historygame1821.000webhostapp.com/

 

mathites
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

makri
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής...
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο
Υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια τάσσεται η ΠΟΣΔΕΠ και εξειδικεύει τις θέσεις της για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που πρέπει να...
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο