Πλημμύρισε το 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών - Καταστράφηκαν βιβλία
Όπως καταγγέλλει ο Νέος Σύλλογος Γονέων 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, το σχολείο πλημμύρισε, ενώ καταστράφηκαν τα βιβλία που είχαν παραληφθεί για του χρόνου - «Ακούμε διαρκώς υποσχέσεις και δικαιολογίες για το πότε θα φτιαχτεί ένα σχολικό κτίριο ασυντήρητο 25 χρόνια»

Πλημμύρισε το 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, μετά την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την πρωτεύουσα νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το Νέο Σύλλογο Γονέων 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών «όλο το νερό έχει μπει σε τάξεις του τελευταίου ορόφου, σε κάποιες τάξεις του πρώτου ορόφου και σε χώρους του υπογείου. Η ταράτσα εδώ και χρόνια δεν έχει μόνωση, παρόλα αυτά ακούμε διαρκώς υποσχέσεις και δικαιολογίες για το πότε θα φτιαχτεί ένα σχολικό κτίριο ασυντήρητο 25 χρόνια. Τα κουφώματα μπάζουν από παντού».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων, «καταστράφηκαν τα βιβλία που είχαν παραληφθεί για του χρόνου, τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, γέμισαν οι τάξεις νερά».

Για το γεγονός, καταγγελία εξέδωσε και η δημοτική παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βρέχει στην Αθήνα, πλημμυρίζουν τα σχολεία... Χιονίζει στην Αθήνα, κλείνουν τα σχολεία. Έχει ζέστη στην Αθήνα, βράζουν τα σχολεία

Έχει καταντήσει μονότονο να στέλνουμε διαρκώς υπομνήματα και φωτογραφίες στη δημοτική αρχή μήπως και πειστεί για την κακή κατάσταση του σχολικού κτιρίου του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών (λόφος Στρέφη, Εξάρχεια). Χρόνια τώρα πηγαίνουμε σε δημοτικά συμβούλια, σε διαμερισματικά συμβούλια, στη σχολική επιτροπή, αλλά.... 

Όλο το νερό έχει μπει σε τάξεις του τελευταίου ορόφου, σε κάποιες τάξεις του πρώτου ορόφου και σε χώρους του υπογείου. Η ταράτσα εδώ και χρόνια δεν έχει μόνωση, παρόλα αυτά ακούμε διαρκώς υποσχέσεις και δικαιολογίες για το πότε θα φτιαχτεί ένα σχολικό κτίριο ασυντήρητο 25 χρόνια. Τα κουφώματα μπάζουν από παντού

Τώρα, λοιπόν, που καταστράφηκαν τα βιβλία που είχαν παραληφθεί για του χρόνου, τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, γέμισαν οι τάξεις νερά, πείτε μας πώς θα λειτουργήσει αυτό το σχολείο τη Δευτέρα, πείτε μας τη νέα δικαιολογία καθυστέρησης της εργολαβίας....

ΥΓ. Αν τύχει και περάσετε από το σχολείο, να προσέχετε κάτι καλώδια που κρέμονται. Δεν ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται όταν τα αγγίζει η βροχή.

36o dimotiko 4

Καταγγελία από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα αναφέρει για το 36ο Δημοτικό Αθηνών:

Στο 36ο Δημοτικό Σχολείο, μετά την πτώση των τσιμέντων, τώρα πλημμυρίζουν οι αίθουσες

Σε ανακοίνωση του την Παρασκευή 11/6, ο Σύλλογος Γονέων του 36ου ΔΣ καταγγέλλει: «Έχει καταντήσει μονότονο να στέλνουμε διαρκώς υπομνήματα και φωτογραφίες στη δημοτική αρχή μήπως και πειστεί για την κακή κατάσταση του σχολικού κτιρίου του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών (λόφος Στρέφη, Εξάρχεια). Χρόνια τώρα πηγαίνουμε σε δημοτικά συμβούλια, σε διαμερισματικά συμβούλια, στη σχολική επιτροπή, αλλά...»

Οι αίθουσες του σχολείου πλημμύρισαν γιατί οι ταράτσες δεν έχουν μόνωση, τα βιβλία της επόμενης σχολικής χρονιάς καταστράφηκαν, όπως και τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών. Πριν οκτώ μήνες, τον Οκτώβριο του 2020, έπεσαν τα τσιμέντα την ώρα του διαλείμματος στα πόδια των παιδιών. Τότε το θέμα ήρθε στο ΔΣ και δόθηκαν υποσχέσεις από τον αντιδήμαρχο Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών, Γ. Αποστολόπουλο ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες επισκευές. Πέρασαν οκτώ μήνες και δεν πραγματοποιήθηκε καμία σοβαρή παρέμβαση στο σχολικό κτίριο. Τόσους μήνες μετά και δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από τα 30.000.000€, που διαφήμιζε η δημαρχία Μπακογιάννη και η αντιδημαρχία ότι έχει προϋπολογίσει για εργολαβίες για δομικές επισκευές στα κτίρια.

Το 36ο ΔΣ είναι ένα μόνο από τα πολύπαθα σχολεία με δομικά προβλήματα και χρόνια έλλειψη έργων συντήρησης από τη δημοτική αρχή. Σε αρκετά από αυτά, οι συνθήκες στέγασης είναι απαράδεκτες και τις έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι σύλλογοι διδασκόντων και οι σύλλογοι γονέων. Ο αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών επί δημαρχίας Μπακογιάννη, όπως και επί δημαρχίας Καμίνη, Γ. Αποστολόπουλος όλα αυτά τα χρόνια κωφεύει. Μάλιστα, στο ΔΣ στις 30/11/2020 η δημαρχία, πιεσμένη από την εκτός ορίου κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία της πόλης, καθώς και τις συνεχείς κινητοποιήσεις συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών σωματείων και παρατάξεων, υποχρεώθηκε να παρουσιάσει έργο, επιδιώκοντας να «κλείσει τα στόματα». Όμως, το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του απολογισμού είναι η απάτη, κάτι που κατήγγειλε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αντί για μαζικές προσλήψεις, ο αντιδήμαρχος κ. Αποστολόπουλος υπερασπίστηκε το μοντέλο των εργολαβιών, ισχυριζόμενος ότι «εδώ δεν είναι Βόρεια Κορέα» και αποδεικνύοντας το νεοφιλελεύθερο πνεύμα του! Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής αποκαλύφθηκαν για μια ακόμα φορά.

Αντί να ενισχύονται οι υπηρεσίες του δήμου με προσωπικό για να πραγματοποιηθούν μελέτες και συντηρήσεις, αυτές αποψιλώνονται συνεχώς και τα χρήματα πέφτουν στη μαύρη τρύπα των εργολαβιών, οι οποίες «αιμοδοτούν» με δημόσιο χρήμα τους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους.

36o dimotiko 3
36o dimotiko
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

ΙΚΥ: Πέθαναν τα πειραματόζωα διδακτορικού, ζητάει πίσω την υποτροφία!

Διευθυντής σχολείου μήνυσε γονέα - αρνητική για συκοφαντική δυσλειτουργία

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Προτεινόμενες απαντήσεις στα Στοιχεία Μηχανών
Αναλυτικά οι προτεινόμενες απαντήσεις στα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ στο μάθημα «Στοιχεία Μηχανών»
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Προτεινόμενες απαντήσεις στα Στοιχεία Μηχανών
Γυναικοκτονία-Ρόδος: «Συγγνώμη» από την οικογένεια του 40χρονου - Τι αναφέρει για τις δηλώσεις του θείου
«Συγγνώμη» ζητά η οικογένεια του γυναικοκτόνου από την οικογένεια της εκπαιδευτικού - «Κενές περιεχομένου, ημιτελείς και αφιλτράριστες» οι...
Γυναικοκτονία-Ρόδος: «Συγγνώμη» από την οικογένεια του 40χρονου - Τι αναφέρει για τις δηλώσεις του θείου