Αναφορά κατέθεσε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την αδικαιολόγητη και άδικη εξαίρεση των συνταξιούχων εκπαιδευτικών από τη νέα ρύθμιση έκδοσης κάρτας ελευθέρας εισόδου σε όλους τους δημόσιους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Η βουλευτής ζητά από τους υπουργούς να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες άρσης της αδικίας αυτής.
Η αναφορά για την κάρτα ελευθέρας εισόδου
Αναλυτικά, η αναφορά που κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου:
Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ, ( ΠΕΣΕ ΤΕΙ), με επιστολή της στον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Διγαλάκη και στα μέλη της, διαμαρτύρεται γιατί ενώ με πάγια απόφαση των αρμόδιων Υπουργών οι εν ενεργεία Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων αλλά και οι συνταξιούχοι, τιμής ένεκεν, είχαν δικαίωμα να εκδίδουν μια κάρτα ελευθέρας εισόδου σε όλους τους δημόσιους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία, και για πρώτη φορά με την ΚΥΑ ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΜΕΕΠ/ΤΑΜΣ/346553/247338/5874/3323/27.6.2019, ΦΕΚ 2666/Β΄1.7.2019, αδικαιολόγητα και άδικα οι Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εξαιρέθηκαν από την νέα ρύθμιση και αποκλείστηκαν από αυτή την τιμητική αναγνώριση.
Μετά τα ανωτέρω σας επισυνάπτω την επιστολή και παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες άρσης της αδικίας αυτής.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία
Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Alfavita Newsroom