Σταϊκούρας: Ξεκινούν σήμερα οι φορολογικές δηλώσεις του 2020
Ανοίγει σήμερα το taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έτους 2020, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας για τις ανατιμήσεις τιμών, τη μείωση τιμών και φόρων στα καύσιμα και το τέλος επιτηδεύματος.

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών είναι θέμα χρόνου να ανοίξει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις του έτους 2020.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως αύριο, Παρασκευή 28 Μαΐου, θα πληρωθούν στους ιδιοκτήτες ακίνητων οι αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια Απριλίου. Το μέτρο αυτό υπενθυμίζουμε έχει προκύψει μέσα από τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας covid-19. Όσοι εισπράξουν την επιδότηση ενοικίου θα πρέπει να υποβάλουν εκ των υστέρων τις δηλώσεις COVID Απριλίου, έως τις 15/6/2021.

Αύριο, επίσης, είναι πιθανό να ανοίξει και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών.

Αναφορικά με την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές τον Απρίλιο, ο κ. Σταΐκούρας είπε ότι χθες πιστώθηκαν τα πρώτα 50 εκ. ευρώ στις πρώτες 40.096 επιχειρήσεις που έκαναν πρώτες αίτηση. 

Προανήγγειλε επίσης για αύριο άλλη μια πληρωμή αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Είπε ακόμη ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει αιτήσεις από περίπου 75.000 επιχειρήσεις και η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Ειδικότερα ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε στον ANT1 για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις: «Η διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα ωστόσο οι φορολογούμενοι θα έχουν πάνω από 3 μήνες προθεσμία στην διάθεση τους καθώς η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet θα παραμείνει ανοικτή έως τις 27 Αυγούστου. Η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 δόσεις».

Ο υπουργός σημείωσε ακόμα: «Η πρώτη καταβάλλεται μέχρι 30 Ιουλίου 2021 και η τελευταία έως και 28 Φεβρουαρίου 2021. Προβλέπεται και παροχή έκπτωσης 3% για τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβληθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου 2021 και ο οφειλόμενος φόρος που προκύπτει από αυτήν καταβληθεί εφάπαξ μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021».

«Σε αντιδιαστολή με την περσινή χρονιά που τρέχαμε το καλοκαίρι να πούμε στους λογιστές να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για την προκαταβολή φόρου, φέτος έχουν ήδη νομοθετηθεί η μείωση της προκαταβολής φόρου και η πρόβλεψη για τα τεκμήρια και θα είναι αυτοματοποιημένα στην συμπλήρωση της δήλωσης», τόνισε ο υπουργός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα