Πειραιάς: Μετά τους μαθητές η αστυνομία καλεί για εξηγήσεις και γονείς
«Ανώνυμες, συκοφαντικές και ανυπόστατες καταγγελίες» σε βάρος γονέων μαθητών της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Γονέων - Μετά τους μαθητές στο στόχαστρο και γονείς για τις καταλήψεις του Σεπτεμβρίου

«Ανώνυμες, συκοφαντικές και ανυπόστατες καταγγελίες» σε βάρος γονέων μαθητών της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Γονέων του Πρότυπου Γυμνασίου και του Πρότυπου Λυκείου.

Οι γονείς στρέφονται με ανακοίνωσή τους κατά του υπουργείου Παιδείας για τη στάση που κράτησε κατά το διάστημα της πανδημίας, καθώς και κατά τις καταλήψεις μαθητών το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, «μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ιωνιδείου αλλά και γονείς των σχολείων μας, καλούνται από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα να δώσουν εξηγήσεις κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, καθώς έχουν κατατεθεί εναντίον τους ανώνυμες και ανυπόστατες καταγγελίες ότι υποκίνησαν τις μαθητικές καταλήψεις του Σεπτεμβρίου»

«Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες αυτές, εκτός από τους γονείς, στοχοποιούν και μαθητές του σχολείου μας με απαράδεκτες εκφράσεις όπως “αλήτες” κλπ», σημειώνουν οι Ενώσεις Γονέων.

«Για άλλη μια φορά ως Σύλλογοι Γονέων καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε ότι θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τα παιδιά μας καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο οχυρώνοντάς τα ψυχολογικά και σωματικά. Επίσης δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα μέλη μας και τα παιδιά μας», υπογραμμίζουν οι Σύλλογοι Γονέων.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των γονέων, στο στόχαστρο των ατόμων που προβαίνουν σε καταγγελίες έχουν μπει και μαθητές που καλούνται να καταθέσουν στην Αστυνομία καθώς έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Αναλυτικά η καταγγελία των Συλλόγων Γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις ανώνυμες, συκοφαντικές και ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος μελών των Συλλόγων Γονέων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Η σχολική χρονιά τελειώνει επιβεβαιώνοντας δυστυχώς με τον πιο τραγικό τρόπο τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της σχολικής κοινότητας για την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων μας σε συνθήκες πανδημίας. Η ευθύνη βαραίνει το Υπουργείο Παιδείας, που παρά τις προειδοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, που με συνεχείς επιστολές προς την πολιτική ηγεσία για ένα σύνολο ζητημάτων (όπως αραίωση μαθητών στις τάξεις, επαναλαμβανόμενα τεστ, ασφαλή μεταφορά μαθητών προς και από το σχολείο κ.α), έκρουαν από την αρχή του σχολικού έτους τον κώδωνα του κινδύνου, χωρίς να υπάρξει καμία ανταπόκριση και καμία προσπάθεια βελτίωσης του σχολικού περιβάλλοντος. Ήδη ως σχολείο μετράμε την τραγική απώλεια λόγω covid-19 μιας εξαιρετικής καθηγήτριας.

Μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για το σχολείο μας, εδώ και λίγες ημέρες, μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ιωνιδείου αλλά και γονείς των σχολείων μας, καλούνται από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα να δώσουν εξηγήσεις κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, καθώς έχουν κατατεθεί εναντίον τους ανώνυμες και ανυπόστατες καταγγελίες ότι υποκίνησαν τις μαθητικές καταλήψεις του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες αυτές, εκτός από τους γονείς, στοχοποιούν και μαθητές του σχολείου μας με απαράδεκτες εκφράσεις όπως “αλήτες” κλπ.

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι η εισαγγελία κινεί διαδικασίες με βάση αυτές τις ανώνυμες και συκοφαντικές καταγγελίες, καλώντας γονείς του σχολείου μας να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι πάγια πρακτική αποτελεί ακόμα και σοβαρότατες καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας μπαίνουν στο αρχείο όταν αυτές είναι ανώνυμες.

Καλούμε το Υπουργείο να αναλάβει τώρα τις ευθύνες του.

Αυτή η υπόθεση πρέπει να σταματήσει. Πρόκειται για αήθεις επιθέσεις με στόχο να πλήξουν το Σχολείο μας, τους Συλλόγους Γονέων και τους μαθητές. Αντί να απολογούνται όλοι αυτοί που με τη στάση τους μας οδήγησαν στο να μετράμε σήμερα ανθρώπινες απώλειες, καλούνται σε απολογία μέλη των συλλόγων, που μέσα από τη διαδρομή τους στους ΣΓΚ, έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν με κριτήριο την ασφάλεια και την ηρεμία της μαθητικής κοινότητας.

Για άλλη μια φορά ως Σύλλογοι Γονέων καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε ότι θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τα παιδιά μας καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο οχυρώνοντάς τα ψυχολογικά και σωματικά. Επίσης δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα μέλη μας και τα παιδιά μας. Υπενθυμίζουμε πως πάγια τακτική των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας από τη δημιουργία τους είναι η στήριξη, η αρωγή και η προστασία της μαθητικής κοινότητας.

Πειραιάς, 1/6/2021

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 

Πρότυπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειρα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ...

Posted by Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Πρότυπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά on Wednesday, June 2, 2021

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης - Ημερομηνίες
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»
Ο Θάνος Πλεύρης εμφανίζεται αισιόδοξος για τη λειτουργία των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά
Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»