Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG)

Στην ανώτατη κατηγορία της πλήρους συμμόρφωσης (fully compliant) με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG) κατατάχθηκε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με απόφαση του Συμβουλίου Πιστοποίησης και Αξιολόγησης της ΕΘΑΑΕ, η οποία ελήφθη στις 7 Μάϊου 2021.

Η πιστοποίηση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 30/11 έως 5/12/2020 από ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων - ακαδημαϊκών του εξωτερικού, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αξιολόγησης και πιστοποίησης δομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία ορίστηκε από την ΕΘΑΑΕ. Στη διαδικασία συμμετείχαν, πέραν της διοίκησης και της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος, φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών, απόφοιτοι των Τμημάτων και εκπρόσωποι τοπικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, οι οποίοι κατέθεσαν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους σχετικά με τον τρόπο συνολικής ακαδημαϊκής λειτουργίας του Ιδρύματος και απάντησαν σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης και Πιστοποίησης.

Η χορήγηση του ανωτέρω, ανώτατου επιπέδου πιστοποίησης, το οποίο δίδεται για διάρκεια τεσσάρων ετών, αποδεικνύει εμπράκτως την προσήλωση και την στοχοθεσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο επίτευξης υψηλής ποιότητας σπουδών και έρευνας. Αποτελεί δε την προϋπόθεση για τη διαδικασία πιστοποίησης των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τα ακαδημαϊκά Τμήματα του Ιδρύματος και υποθήκη για την κατάταξή του σε υψηλά επίπεδα αξιολόγησης.

Η Πρυτανική αρχή του Ιονίου Πανεπιστημίου ευχαριστεί θερμά όλα εκείνα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας τα οποία εργάζονται μεθοδικά και εντατικά και συμβάλλουν με την καθημερινή τους προσπάθεια στην επίτευξη τέτοιων εξαιρετικών αποτελεσμάτων. Η συμμετοχή τους αποδεικνύει ότι, ακόμα και μέσα σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια, η συλλογική προσπάθεια, ο προσεκτικός σχεδιασμός και η επένδυση σε κόπο, ενέργεια και ακαδημαϊκό όραμα, αποτελεί το θεμέλιο για τη διαμόρφωση της νέας, ποιοτικής και ανταγωνιστικής σελίδας της πορείας του Ιδρύματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

apdim_studyingreece2
Οι διεθνείς συνεργασίες των ελληνικών ΑΕΙ με τα αμερικανικά στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας
Οι επιτυχημένες διεθνείς συνεργασίες των ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια των ΗΠΑ στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας
Οι διεθνείς συνεργασίες των ελληνικών ΑΕΙ με τα αμερικανικά στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας
Επίδομα θέρμανσης
Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα-Έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση για την εκ νέου υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης
Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα-Έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Άδειες εκπαιδευτικών: «Ξεπέρασε κάθε όριο η αναλγησία της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ»
Η κυβέρνηση της ΝΔ «προκλητικά αδιαφορεί για τη ζωή και την υγεία των εκπαιδευτικών», λέει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Άδειες εκπαιδευτικών: «Ξεπέρασε κάθε όριο η αναλγησία της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ»