Κατατακτήριες: Με χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού self test η προσέλευση στις εξετάσεις
Με χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού self test η προσέλευση στις κατατακτήριες εξετάσεις - Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιούνται οι κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή σε τμήματα ή σχολές των ΑΕΙ μετά την απόφαση που έλαβε το υπουργείο Παιδείας αφού συνυπολόγισε τα σχετικά αιτήματα των Πανεπιστημίων.

Θυμίζουμε ότι η διαδικασία των εξετάσεων έχει ξεκινήσει από τις 19 Μαΐου.

Με χειρόγραφη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test

Το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε προ ημερών σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν από την περασμένη Δευτέρα 24 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, ορίζει για τις κατατακτήριες εξετάσεις ότι:

«Η είσοδος στις εξετάσεις επιτρέπεται μόνο με την απλή επίδειξη χειρόγραφης βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) έως και εβδομήντα δύο (72) ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος 7, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.
Η δαπάνη για τον αυτοδιαγνωστικό ή τον διαγνωστικό έλεγχο βαρύνει τον εξεταζόμενο.
Όμοια υποχρέωση υφίσταται για τα Α.Ε.Ι. όσον αφορά στο κάθε είδους προσωπικό που απασχολείται με φυσική παρουσία κατά τη διενέργεια των εξετάσεων
».

Δείτε εδώ το ΦΕΚ
 

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όσοι υπέβαλαν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατά την τεθείσα προθεσμία (1-15/11/2020), σύμφωνα με την υπό στοιχεία Φ1/192329/Β3/13-12-2013 υπουργική απόφαση.

Διάρκεια εξέτασης

Με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, που τροποποιεί την προηγούμενη απόφαση για τις κατατακτήριες εξετάσεις των ΑΕΙ που ξεκίνησαν από από 19 Μαΐου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021, ορίζεται χρονικό διάστημα από 1,5 έως 3 ώρες για τη διεξαγωγή κάθε εξέτασης.

Η απόφαση επιβεβαιώνει επίσης ότι οι εξετάσεις θα διαρκέσουν μέχρι 30 Ιουνίου (αντί 31ης Μαΐου που είχε αρχικά προγραμματιστείκατόπιν αιτημάτων των Πανεπιστημίων κατ' εξαίρεση εφέτος, λόγω covid.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα