Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της έλλειψής προσωπικού καθαριότητας στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας ζητά η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα - «Οι ευθύνες βαρύνουν τη δημαρχία Μπακογιάννη»

Να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού καθαριότητας στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας ζητά η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Η παράταξη καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις που είχαν λάβει, οι 69 απολυμένες καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του δήμου παραμένουν εκτός καθηκόντων με τα σχολεία να αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα.

Μία τέτοια περίπτωση είναι το 20ο ΔΣ Αθήνας, που από χθες, δεν καθαρίζεται, γιατί η μοναδική καθαρίστρια που είχε απομείνει στη σχολική μονάδα ασθένησε. Αφού ενημερώθηκε σχετικά ο δήμος, στάλθηκε ένα άτομο για μιάμιση ώρα για να καθαρίσει ένα 12θέσιο σχολείο 294 μαθητών με συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο, 6 τάξεις ολοήμερου προγράμματος, 3 τάξεις υποδοχής, 2 τμήματα ένταξης και κοινόχρηστους χώρους σε τρεις ορόφους, όπως αναφέρει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, η οποία μάλιστα ρίχνει την ευθύνη στον δήμο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Κάθε μέρα και χειρότερα με το θέμα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων στον δήμο της Αθήνας. Οι 69 απολυμένες καθαρίστριες, παρ’ όλες τις υποσχέσεις δεν έχουν επαναπροσληφθεί με αποτέλεσμα τα σχολεία να αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα.

Το πιο πρόσφατο, αφορά το 20ο ΔΣ, το οποίο από τη Δευτέρα 17 Μαϊου δεν διαθέτει πια ΚΑΘΟΛΟΥ προσωπικό καθαριότητας γιατί η μοναδική καθαρίστρια που είχε απομείνει στη σχολική μονάδα, ασθένησε. Το σχολείο είχε ακόμα δύο αλλά η μία ανήκει στις 69 που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους και η άλλη στις καθαρίστριες που έφυγαν υποχρεωτικά για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ.

Με βάση την ενημέρωση από τη σχολική μονάδα, το τμήμα παιδείας έστειλε ένα άτομο για μιάμιση ώρα για να καθαρίσει ένα 12θέσιο Σχολείο 294 μαθητών/μαθητριών με συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο, 6 τάξεις ολοήμερου προγράμματος, 3 τάξεις υποδοχής, 2 τμήματα ένταξης, κοινόχρηστους χώρους σε τρεις ορόφους. Όπως ήταν αναμενόμενο το σχολείο δεν καθαρίστηκε και όπως επισημαίνει ο διευθυντής της σχολικής μονάδας «η τραγική αυτή κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη σχολική κοινότητα αφού η υγιεινή και η καθαριότητα αποτελούν βασικές προϋποθέσει ς για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας».

Τεράστιες οι ευθύνες του αντιδημάρχου παιδείας Εμ. Καλαμπόκα και της δημαρχίας Μπακογιάννη! Στο ΔΣ στις 10/5, ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα  θέσαμε το ζήτημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων εξαιτίας της απόλυσης των 69 καθαριστριών και της αποχώρησης ακόμα 50 για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης https://www.youtube.com/watch?v=qLIIr4K7Ssk . Ο αντιδήμαρχος παιδείας, αντί να παρουσιάσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης των οξυμένων ζητημάτων, αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο δήμος εξασφάλισε τις ιδανικότερες συνθήκες για να ανοίξουν τα σχολεία, ότι είναι ζήτημα χρόνου η ανανέωση των συμβάσεων και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα κατάρτισης γιατί αυτό ξεκινά στις 25/5 προσπαθώντας να διαψεύσει την τοποθέτηση της ΑΑΑθήνας.

Φυσικά, διαψεύστηκε παταγωδώς ο ίδιος μέσα σε λίγες ημέρες! Αλλά μαθητές, εκπαιδευτικοί και σχολεία δεν έχουν περιθώρια για επικοινωνιακά παιχνίδια! Τα προβλήματα είναι επείγοντα και κάθε μέρα που περνά οξύνονται όλο και περισσότερο. Το 20ο ΔΣ δεν έχει καμία καθαρίστρια, ενώ πολλά ακόμη έχουν προσωπικό καθαριότητας για τις μισές ώρες λειτουργίας τους ενώ σε άλλα οι καθαρίστριες δουλεύουν διπλοβάρδια -απλήρωτες φυσικά- για να μην αφήσουν τα σχολεία να καταρρεύσουν!

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η δημαρχία Μπακογιάννη συνεχίζει να περιμένει καρτερικά αν θα δεήσει ο υπουργός Βορίδης να υπογράψει και φυσικά, προστατεύοντας την κυβέρνησή της ΝΔ, δεν τολμά ούτε μία ανακοίνωση-διεκδίκηση να βγάλει. Πιέζει μόνο τις/τους καθαριστ(ρι)ες να δουλέψουν απλήρωτες υπερωρίες, μετακινεί προσωπικό μοιράζοντας τη φτώχεια των σχολείων, και κάνοντας αλχημείες και «προσεύχεται» να υπογράψει τελικά ο υπουργός την ανανέωση των συμβάσεων!

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι αποτελεί κυνική εξέλιξη ότι στον δήμο της Αθήνας όπως και στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων, μόνο το 12% των σχολικών καθαριστ(ρι)ων είναι μόνιμες/οι, ενώ το 88% είναι συμβασιούχες/οι με πολλαπλών μορφών συμβάσεις (ορισμένου, χρόνου, συμβάσεις έργου, τετραμηνίτες, κοινωφελούς του ΟΑΕΔ κ.λπ) και με διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα. Όλα τα παραπάνω μετατρέπουν σε άσκηση για γερούς λύτες την κάλυψη των σχολικών μονάδων με προσωπικό ώστε να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δέχονται την πιο βάρβαρη εκμετάλλευση!

Γιατί με το καθεστώς της ελαστικής εργασίας κράτος και δήμοι πετυχαίνουν να έχουν φτηνότερους εργαζόμενους, με λιγότερα ή καθόλου δικαιώματα. Γιατί θέλουν εργαζόμενους δούλους/ες, να παρακαλάνε για μια θέση εργασίας για ένα κομμάτι ψωμί. Και τελικά, δεν κάνουν μόνιμες προσλήψεις γιατί επιδιώκουν να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες και να φέρουν εργολάβους που θα προσλαμβάνουν αυτοί, για πενταροδεκάρες.

Κυβέρνηση και δημαρχία αδιαφορούν για τα σχολεία και τους εργαζόμενους.

Ως πότε θα το ανεχόμαστε! Απαιτούμε:

  • Να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες του 20ου ΔΣ σε προσωπικό καθαριότητας
  • Να καλυφθούν με ανανέωση των συμβάσεων και νέες προσλήψεις όλες οι ανάγκες των σχολείων ΤΩΡΑ! Κάθε καθυστέρηση είναι εγκληματική αδιαφορία!
  • Μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστών/στριών και όλων των συμβασιούχων τώρα!
  • Να καταργηθεί η ρατσιστική διάταξη της ιθαγένειας!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες!
  • Καμία ιδιωτικοποίηση στις δημόσιες υπηρεσίες, μακριά οι εργολάβοι από την καθαριότητα!
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Ακούστε τον υπόκωφο ήχο που έχει αναστατώσει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη
Αυτός είναι ο ήχος που κάνει πολλούς κατοίκους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Σέιχ Σου, να χάσουν τον ύπνο τους
Ακούστε τον υπόκωφο ήχο που έχει αναστατώσει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη
ekpaideutiko syllalitirio foititon
Οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης
Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στα Προπύλαια συμμετέχουν μαζί με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι - Συλλαλητήριο και την...
Οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης
ΟΙΚΟΝΟμικη ολυμπιαδα σχολεία
Οικονομική Ολυμπιάδα στα σχολεία: Ως 24 Ιανουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής
Οι εγγραφές στη φετινή, δεύτερη διοργάνωση του μεγάλου διαγωνισμού οικονομικών γνώσεων, της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας, πλησιάζουν στο τέλος...
Οικονομική Ολυμπιάδα στα σχολεία: Ως 24 Ιανουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής