Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Σαφές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ζητάει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη

Σαφές χρονοδιάγραμμα για το πλήρες άνοιγμα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ζητά η Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας πως η μερική λειτουργία και μόνο για τα τμήματα των υποψηφίων για εξετάσεις αποτελεί εμπαιγμό, ειδικά από τη στιγμή που οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο έχοντας κάνει self ή rapid-test.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε ως αναφορά προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων, στην οποία υπογραμμίζεται πως τα Κέντρα τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ.

Η αναφορά όπως κατατέθηκε στη Βουλή

προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Έναρξη λειτουργίας Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων»

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, με θέμα το πλήρες άνοιγμα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών/Φροντιστηρίων.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων, η έναρξη λειτουργίας μόνο των τμημάτων των υποψηφίων για εξετάσεις στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αποτελεί εμπαιγμό, ειδικά από τη στιγμή που οι μαθητές μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο έχοντας κάνει self-test ή rapid-test. Επιπλέον, τονίζουν ότι στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών/Φροντιστήρια τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος ζητά την επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των Φροντιστηρίων.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά

Η επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων

Σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 ανοίγουν και πάλι οι εκπαιδευτικές δομές που αφορούν στα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια & τα Λύκεια. Ωστόσο, για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Φροντιστήρια προβλέπεται να λειτουργήσουν μόνο τα τμήματα των υποψηφίων για εξετάσεις & τα υπόλοιπα να συνεχίσουν διαδικτυακά.

Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί εμπαιγμό για τους εξής λόγους:

  1. Οι μαθητές μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στο Σχολείο με αρνητικό αποτέλεσμα Self ή Rapid Test αλλά όχι στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ή το Φροντιστήριο. Άραγε η ισχύς του Test ακυρώνεται σε αυτούς τους χώρους;
  2. Προβάλλεται η δικαιολογία ότι στο Σχολείο οι μαθητές προέρχονται από μια περιοχή μόνο ενώ στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών/Φροντιστήριο από πολλές διαφορετικές περιοχές με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού. Να θυμίσουμε, όμως, τα Πειραματικά Σχολεία και το Μουσικό Γυμνάσιο με μαθητές από όλη την πόλη & τα περίχωρα, Σχολεία με μαθητές προερχόμενους από πολλά διαφορετικά χωριά, τους μαθητές των Ιδιωτικών Σχολείων, καθώς και περιπτώσεις παιδιών που για διάφορους λόγους φοιτούν σε Σχολεία μακριά από την οικία τους.
  3. Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών/Φροντιστήρια τηρούνται συνεχώς όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ.
  4. Επί 6 μήνες με τους χώρους μας κλειστούς και διαδικτυακή διδασκαλία παρατηρούμε τους "συναδέλφους" των ιδιαίτερων να μπαίνουν ανενόχλητοι από σπίτι σε σπίτι με κίνδυνο διάδοσης του ιού. Η δε απάντηση της Πολιτείας: "Αδυνατούμε να τους πιάσουμε"!!! Ωστόσο, δεν αδυνατεί να εισπράξει τους φόρους μας!!!

Με βάση τα ανωτέρω, ζητούμε να επιτραπεί άμεσα το πλήρες άνοιγμα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών/Φροντιστηρίων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

axiologisi
ΠΑΜΕ αξιολόγηση ή Αντίσταση;
«Το εκπαιδευτικό κίνημα μπορεί να έχει ως πυξίδα τους αγώνες ενάντια στην αξιολόγηση και την πρόσφατη απεργία – αποχή που μετά το πραξικόπημα της...
ΠΑΜΕ αξιολόγηση ή Αντίσταση;
Χρήστος Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας: Εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας
Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας, ενώ αναφέρεται και σε μια σειρά μέτρων που είναι...
Χρήστος Σταϊκούρας: Εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας