Κέντρα Ξένων Γλωσσών - Τζούφη: Σαφές χρονοδιάγραμμα για πλήρες άνοιγμα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Σαφές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ζητάει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη

Σαφές χρονοδιάγραμμα για το πλήρες άνοιγμα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ζητά η Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας πως η μερική λειτουργία και μόνο για τα τμήματα των υποψηφίων για εξετάσεις αποτελεί εμπαιγμό, ειδικά από τη στιγμή που οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο έχοντας κάνει self ή rapid-test.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε ως αναφορά προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων, στην οποία υπογραμμίζεται πως τα Κέντρα τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ.

Η αναφορά όπως κατατέθηκε στη Βουλή

προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Έναρξη λειτουργίας Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων»

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, με θέμα το πλήρες άνοιγμα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών/Φροντιστηρίων.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων, η έναρξη λειτουργίας μόνο των τμημάτων των υποψηφίων για εξετάσεις στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αποτελεί εμπαιγμό, ειδικά από τη στιγμή που οι μαθητές μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο έχοντας κάνει self-test ή rapid-test. Επιπλέον, τονίζουν ότι στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών/Φροντιστήρια τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος ζητά την επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των Φροντιστηρίων.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά

Η επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων

Σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 ανοίγουν και πάλι οι εκπαιδευτικές δομές που αφορούν στα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια & τα Λύκεια. Ωστόσο, για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Φροντιστήρια προβλέπεται να λειτουργήσουν μόνο τα τμήματα των υποψηφίων για εξετάσεις & τα υπόλοιπα να συνεχίσουν διαδικτυακά.

Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί εμπαιγμό για τους εξής λόγους:

  1. Οι μαθητές μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στο Σχολείο με αρνητικό αποτέλεσμα Self ή Rapid Test αλλά όχι στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ή το Φροντιστήριο. Άραγε η ισχύς του Test ακυρώνεται σε αυτούς τους χώρους;
  2. Προβάλλεται η δικαιολογία ότι στο Σχολείο οι μαθητές προέρχονται από μια περιοχή μόνο ενώ στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών/Φροντιστήριο από πολλές διαφορετικές περιοχές με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού. Να θυμίσουμε, όμως, τα Πειραματικά Σχολεία και το Μουσικό Γυμνάσιο με μαθητές από όλη την πόλη & τα περίχωρα, Σχολεία με μαθητές προερχόμενους από πολλά διαφορετικά χωριά, τους μαθητές των Ιδιωτικών Σχολείων, καθώς και περιπτώσεις παιδιών που για διάφορους λόγους φοιτούν σε Σχολεία μακριά από την οικία τους.
  3. Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών/Φροντιστήρια τηρούνται συνεχώς όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ.
  4. Επί 6 μήνες με τους χώρους μας κλειστούς και διαδικτυακή διδασκαλία παρατηρούμε τους "συναδέλφους" των ιδιαίτερων να μπαίνουν ανενόχλητοι από σπίτι σε σπίτι με κίνδυνο διάδοσης του ιού. Η δε απάντηση της Πολιτείας: "Αδυνατούμε να τους πιάσουμε"!!! Ωστόσο, δεν αδυνατεί να εισπράξει τους φόρους μας!!!

Με βάση τα ανωτέρω, ζητούμε να επιτραπεί άμεσα το πλήρες άνοιγμα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών/Φροντιστηρίων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα