Εκπαιδευτικοί: Απαράδεκτη η απόφαση να περιορίσουν τα self tests
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ότι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα απαιτείται ένα και όχι δυο self tests για  την είσοδο στα σχολεία, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

«Με έκπληξη, την οποία διαδέχτηκε η οργή και η αγανάκτηση πληροφορήθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα και η ελληνική κοινωνία την απόφαση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να περιοριστεί η χορήγηση δωρεάν self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς από δύο σε ένα εβδομαδιαία από την προσεχή εβδομάδα», αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου τονίζοντας ότι «τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία στις 10 Μαΐου 2021 άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν στις 10 Φεβρουαρίου, δηλαδή χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας που να αφορά την αραίωση των τμημάτων».

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν «απόλυτη προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να εμβολιαστούν καθώς και μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ».

Αναλυτικά

«Ντροπή και όνειδος στην κυβέρνηση και στο ΥΠΑΙΘ για την απόφασή τους να περιορίσουν τη δωρεάν χορήγηση self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς από δύο σε ένα εβδομαδιαία. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών».  

Με έκπληξη, την οποία διαδέχτηκε η οργή και η αγανάκτηση πληροφορήθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα και η ελληνική κοινωνία την απόφαση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να περιοριστεί η χορήγηση δωρεάν self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς από δύο σε ένα εβδομαδιαία από την προσεχή εβδομάδα (17 – 5 – 2021) κι όλα αυτά ύστερα από την απόφαση της Υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης ν’ ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία στις 10 Μαΐου 2021 ακριβώς όπως έκλεισαν στις 10 Φεβρουαρίου, δηλ. χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας που να αφορά την αραίωση των τμημάτων  ενώ το σχολικό έτος παρατείνεται έως τις 25 Ιουνίου 2021.  

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 θα απαιτείται ένα και όχι δυο self tests για  την είσοδο στα σχολεία, είναι απαράδεκτη. Ήδη σε τέσσερις μέρες λειτουργίας των σχολείων  από τις 10 – 5 – 2021 έχουν κλείσει σχεδόν 100 σχολεία και εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα. 

Η κυβέρνηση που δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, διαφήμιζε ότι με μόνο όπλο τα  δυο self  tests την εβδομάδα, τα κρούσματα θα εντοπίζονται. Αποδεικνύεται τελικά ότι και αυτό το μη επαρκές όπλο λογαριάζεται ως κόστος και μειώνεται.  

Οι ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης γι’ αυτή την εξέλιξη είναι βαρύτατες. Αφορούν στο γενικότερο πλήρως αποτυχημένο επιδημιολογικό μοντέλο που ακολούθησε η κυβέρνηση, αφού αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να προχωρήσει σε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, ίδρυση νέων ΜΕΘ, μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση στον πληθυσμό, προχώρησε σε ένα παρατεταμένο lockdown από τα αυστηρότερα και πιο μακρόχρονα διεθνώς, με αποτέλεσμα την εκτίναξη των θανάτων, την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, ένταση της υγειονομικής κρίσης και ταυτόχρονα, ένταση της οικονομικής ύφεσης αλλά και μια πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά δεδομένα εκπαιδευτική κρίση.  

Μας κοροϊδεύουν ρίχνοντάς μας «Στάχτη στα μάτια», χωρίς να δίνουν ουσιαστικές λύσεις!  

Απαιτούμε – διεκδικούμε:

-Υιοθέτηση των αιτημάτων των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών ώστε να είναι ασφαλής η  λειτουργία των σχολείων  –  ήδη στη Β/θμια εκπαίδευση,  μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας, σε 401 λύκεια (ποσοστό  18,5% των λυκείων) σημειώθηκαν κρούσματα  με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή και σχολείων.

-Άμεση αποσυμφόρηση των ΜΜΜ. 

-Απόλυτη προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν το άνοιγμα των σχολείων. Με τις ζωές και την υγεία των συναδέλφων μας δεν μπορεί να παίζει κανείς. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο σε πολιτείες των ΗΠΑ τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών απαίτησαν και πέτυχαν να εμβολιαστούν πριν μπουν στις τάξεις τους. Στην Ελλάδα, η περίφημη προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 21 – 4 – 2021, είχε εμβολιαστεί (α΄ δόση), το 12,1% του γενικού πληθυσμού και μόνο το 10% των εκπαιδευτικών! 

-Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Τα self tests προφανώς είναι καλύτερα από το τίποτα αλλά απέχουν πολύ από την πραγματική ιχνηλάτηση και μεταθέτουν το βάρος από την πολιτεία στην περίφημη ατομική ευθύνη και τώρα περιορίζεται και η δωρεάν χορήγησή τους.  

-Νέα λειτουργικά πρωτόκολλα ασφάλειας που θα προβλέπουν αναλυτική ιχνηλάτηση σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων. 

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα! Να πάρει πίσω την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση του περιορισμού της χορήγησης δωρεάν self tests και να προχωρήσει στην υιοθέτηση όλων των παραπάνω αιτημάτων μας. Να αναθεωρηθεί η απόφαση για επέκταση του σχολικού έτους έως τις 25 – 6 – 2021 και να κλείσουν τα σχολεία κανονικά στις 15 Ιουνίου με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων, άλλωστε δεν χάθηκε καμία ημέρα μαθήματος με την εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την οποία η κα Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θεωρεί απόλυτα ίση με την δια ζώσης διδασκαλία.  

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. και τις Ε.Λ.Μ.Ε., καθώς και τους φορείς του γονεϊκού κινήματος σε συντονισμό και κοινούς αγώνες με βάση το παραπάνω πλαίσιο. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σκακι
Παιδί θαύμα: 8χρονος έσπασε τα ρεκόρ και κέρδισε 38χρονο γκραν μετρ στο σκάκι!
Ο γεννημένος στην Ινδία Άσβαθ, ο οποίος ζει στη Σιγκαπούρη, νίκησε τον 37χρονο Στόπα για να καταρρίψει το ρεκόρ που είχε θέσει ένα
Παιδί θαύμα: 8χρονος έσπασε τα ρεκόρ και κέρδισε 38χρονο γκραν μετρ στο σκάκι!