Thumbnail
Εκδικάζεται σήμερα η προσφυγή των εικαστικών εκπαιδευτικών στο ΣτΕ - Τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11.00 - 14.00) από την Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Εκδικάζεται σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή των εικαστικών εκπαιδευτικών για την κατάργηση της Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Λύκειο και ήδη δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις στήριξης από ΕΛΜΕ και Συλλόγους εκπαιδευτικών.

Και η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με τη σειρά της, εκφράζει τη συμφωνία της στο αίτημα του κλάδου τονίζοντας επιπλέον ότι «Το Λύκειο χάνει ολοσχερώς τον διαπαιδαγωγικό του χαρακτήρα καθώς καταργούνται όλα τα μαθήματα που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της προσωπικότητας, του αισθητικού κριτηρίου και της κοινωνικής συνείδησης και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο των νέων, λίγο πριν βγουν στην κοινωνία και την αγορά εργασίας».

Η Ένωση υπενθυμίζει ότι πέραν του μαθήματος της Καλλιτεχνικής Παιδείας, οι αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα εξοβέλισαν και άλλα αντικείμενα όπως τις Κοινωνικές Επιστήμες και το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο ενώ μείωσαν και τις ώρες των Οικονομικών μαθημάτων και των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γεγονός το οποίο «λειτουργεί σε βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

Ως προς το τρόπο με τον οποίο πλήττονται οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω ειδικοτήτων, η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εξηγεί ότι δημιουργείται μία «νέα “δεξαμενή” πλεοναζόντων  καθηγητών  χωρίς ωράριο,  μόνιμους μετανάστες σε 4 και 5 σχολεία. Δημιουργεί νέα “δεξαμενή”  καθηγητών  που δεν θα μπορούν πλέον να πάρουν πουθενά και ποτέ οργανική θέση!!» και καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανακοινώνοντας παράλληλα τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11.00 – 14.00) για τους εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικής παιδείας.

Στηρίζει και η ΟΛΜΕ

Θυμίζουμε ότι και η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας (11.00 - 14.00) για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ, στις 10.00, που καλεί το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ αναφέρει:

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/5 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Μαϊου 2021, από τις 11.00 έως τις 14.00 για τους εκπαιδευτικούς της Καλλιτεχνικής Παιδείας (ΠΕ08), προκειμένου να παρευρεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην εκδίκαση της προσφυγής τους για την έξωση της Καλλιτεχνικής Παιδείας από το Λύκειο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συντριβή αεροσκάφους στο Κεντάκι
Πτήση θανάτου στο Κεντάκι: Ο κινητήρας του αεροπλάνου UPS αποσπάται λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή – 14 νεκροί
Η προκαταρκτική έκθεση αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της τραγωδίας – Το αεροπλάνο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 30 πόδια
Πτήση θανάτου στο Κεντάκι: Ο κινητήρας του αεροπλάνου UPS αποσπάται λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή – 14 νεκροί
Ζελένσκι σε διάγγελμα
Ζελένσκι: «Θα χάσουμε τον βασικό μας εταίρο ή την αξιοπρέπεια της Ουκρανίας» (Βίντεο)
«Από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία μας» - Δραματικό διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου
Ζελένσκι: «Θα χάσουμε τον βασικό μας εταίρο ή την αξιοπρέπεια της Ουκρανίας» (Βίντεο)
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Βαριά η οδύνη μου» – Τι απαντά για τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας
Σοφία Ζαχαράκη: «Όταν χάνεται ένα παιδί, τα λόγια είναι φτωχά» – Τι δηλώνει για τη στελέχωση και τις ενέργειες του σχολείου
Σοφία Ζαχαράκη: «Βαριά η οδύνη μου» – Τι απαντά για τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας