kinitopoiisi_ekpaideutikon
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | Intime
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κινητοποιήσεις από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας για πρότυπα/πειραματικά και έξωση της Καλλιτεχνικής Παιδείας από τα Λύκεια

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει η εκπαιδευτική κοινότητα, με το υπουργείο Παιδείας να έχει ανοίξει πολλαπλά μέτωπα.

Από τα Εσπερινά Λύκεια και τα κενά εν όψει των μόνιμων διορισμών μέχρι τη μετατροπή λειτουργούντων σχολικών μονάδων σε Πρότυπα/Πειραματικά και τον εξοβελισμό ολόκληρων ειδικοτήτων από τα ωρολόγια προγράμματα σπουδών στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν βγει στον δρόμο.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί σήμερα στις 13.30 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) σε παράσταση διαμαρτυρίας για τον χαρακτηρισμό δύο πρότυπων και δύο πειραματικών σχολείων, του 2ου Γυμνασίου Βόλου, του 2ου Λυκείου Βόλου, του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και του 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας. 

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έχει πάρει καθαρά αρνητική θέση για τη μετατροπή σχολείων σε Πρότυπα/Πειραματικά, θέση την οποία έχει δημοσιοποιήσει και με ανοιχτή επιστολή τονίζοντας ότι «ο χαρακτηρισμός αυτός θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα όχι μόνο στην εργασιακή θέση των εκπαιδευτικών αλλά συνολικά στην εκπαίδευση και τη μόρφωση όλων των παιδιών».

Παράλληλα, αύριο, Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, την ίδια ώρα (13.30) καλεί σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ αυτή τη φορά με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής των εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικής Παιδείας στο ΣτΕ για την έξωση του αντικειμένου τους από το Λύκειο.

Θυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει προκηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11.00 – 14.00) για αύριο, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΤΕΙΟ
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο με επίκεντρο την Κίνα και τη Ρωσία
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο «Rethinking Area Studies, the Disciplines, and the Policy Sciences for the Twenty-First...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο με επίκεντρο την Κίνα και τη Ρωσία
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές
Πανελλαδικές εξετάσεις: «Η Φυσική δεν είναι κλειστό πεδίο» – Παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές
Εκπαίδευση
«Οι οικογένειες έχουν φτάσει στα όριά τους» – Μαζική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή
«Κανένα παιδί στο περιθώριο»: Κάλεσμα διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή στη Θεσσαλονίκη
«Οι οικογένειες έχουν φτάσει στα όριά τους» – Μαζική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή