golearn-engl_970-250
Τι ειπώθηκε για διορισμούς εκπαιδευτικών, στελέχη εκπαίδευσης και λειτουργία σχολείων στη συνάντηση Κεραμέως-ΟΛΜΕ - Χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις σειρά ερωτημάτων των εκπαιδευτικών

5.250 διορισμοί εκπαιδευτικών προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021. Την ίδια ώρα οι επιλογές στελεχών εκπαίδευσης μπορούν να γίνουν και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή συνάντηση με την ΟΛΜΕ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για σειρά ερωτημάτων και ζητημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η ΟΛΜΕ έθεσε το ζήτημα της διενέργειας μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών άμεσα και σε μία φάση, με την υπουργό να επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει 5.250 θέσεις. Όλα αυτά την ώρα που καταγράφεται πλήθος αποχωρήσεων εκπαιδευτικών, εν όψει νέου συνταξιοδοτικού καθεστώτος.

Σχετικά με τα στελέχη εκπαίδευσης, η κα Κεραμέως επισήμανε ότι η επιλογή τους θα μπορούσε να γίνεται και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει συγκεκριμένα το χρονικό ορίζοντα.

Αναφορικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής η υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε αμετακίνητη, προβάλλοντας τις γνωστές θέσεις της για την πρόσβαση στα ΑΕΙ με χαμηλή βαθμολογία. Στον αντίποδα, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ υπογράμμισαν το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα κολέγια, η πρόσβαση στα οποία γίνεται μόνο με το κριτήριο της καταβολής διδάκτρων, ενώ η ΕΒΕ αναμένεται να οδηγήσει σε χιλιάδες υποψηφίους εκτός σχολών.

Η υπουργός Παιδείας επισήμανε παράλληλα ότι δεν προτίθεται να προβεί σε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, ενώ δεν απάντησε στο αίτημα της ΟΛΜΕ για ενδεικτικά τεστ στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, χαρακτηρίζοντας ως ανεφάρμοστη την πρόταση.

Επιπλέον, η υπουργός επισήμανε ότι πραγματοποιήθηκε η προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, παρόλα τα προβλήματα με το άνοιγμα και κλείσιμο της πλατφόρμας και την επίτευξη πλήρους ανοσίας στην εκπνοή σχεδόν της σχολικής χρονιάς.

Τέλος, η ΟΛΜΕ έθεσε το ζήτημα των ωρολόγιων προγραμμάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα του Λυκείου, ζητώντας την επάνοδο γνωστικών αντικειμένων που καταργήθηκαν και την επανεισαγωγή της Κοινωνιολογίας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Και εδώ δεν υπήρξε συγκεκριμένη απάντηση από την υπουργό Παιδείας, κάτι το οποίο συνέβη και στο ζήτημα των των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ: 100 προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Δικαιοσύνη ή χειραγώγηση;
Έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σειρά προκλητικών γεγονότων ,που προβληματίζουν αν η δικαιοσύνη στην χώρα μας είναι ala cart και αν αντιμετωπίζεται...
Δικαιοσύνη ή χειραγώγηση;
Γαύδος: Σε απόγνωση οικογένεια - Καλείται να εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο
Κραυγή αγωνίας από την μητέρα μαθητών που ζητά το αυτονόητο από την πολιτεία «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το νησί μας εδώ είναι η ζωή μας»
Γαύδος: Σε απόγνωση οικογένεια - Καλείται να εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο
Σαν σήμερα το 1933 στην Ελλάδα, εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
Τι έγινε σαν σήμερα στην παγκόσμια ιστορία;
Σαν σήμερα το 1933 στην Ελλάδα, εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
Οι μωβ μέδουσες μας λένε «αντίο» - Έρχονται οι σαλούφες!
Οι καφέ μέδουσες είναι ακίνδυνες, ωστόσο μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία σε ευαίσθητους οργανισμούς. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι όποιος δεν...
Οι μωβ μέδουσες μας λένε «αντίο» - Έρχονται οι σαλούφες!