Μαθητές: Δεν είμαστε ρομπότ
George Vitsaras / SOOC
Είμαστε αρνητές του σχολείου εξεταστικού κέντρου, τονίζει η Συντονιστική επιτροπή μαθητών Θεσσαλονίκης και ζητά να μην δοθούν προαγωγικές εξετάσεις - Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις

Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας καλεί η Συντονιστική επιτροπή μαθητών Θεσσαλονίκης σήμερα 22 Απριλίου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις καθώς και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τα καλέσματα προγραμματίστηκαν για σήμερα, Πέμπτη στις 11:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο Ευόσμου (δυτικά) και στο Δημαρχείο Καλαμαριάς (ανατολικά).

Όπως αναφέρουν οι μαθητές «επιστρέψαμε στο φυσικό μας χώρο (οι μισοί βέβαια), όμως συναντήσαμε μια κατάσταση που μας έχει εξοργίσει! Πέρα από τα ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας της υγείας μας που λείπουν ακόμη, γιατί με σελφ-τεστ, αλλά 25άρια και βάλε τμήματα δεν διώχνεις τον κορονοϊό, γινόμαστε καθημερινά ρομπότ που δίνουν εξετάσεις!».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΤΡΟΥ 

ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΟΥΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ! 

Οι μαθητές επιτέλους επιστρέψαμε στο φυσικό μας χώρο (οι μισοί βέβαια), όμως συναντήσαμε μια κατάσταση που μας έχει εξοργίσει! Πέρα από τα ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας της υγείας μας που λείπουν ακόμη, γιατί με σελφ-τεστ, αλλά 25άρια και βάλε τμήματα δεν διώχνεις τον κορονοϊό, γινόμαστε καθημερινά ρομπότ που δίνουν εξετάσεις!

Την εβδομάδα που πέρασε υπήρχαν μαθητές σε τμήματα που έδωσαν μέχρι και 5 διαγωνίσματα! Θέλουμε να επιστρέψουμε στα σχολεία και τις τάξεις μας για να καλύψουμε τα μορφωτικά μας κενά, να αφομοιώσουμε καλύτερα κομμάτι της ύλης με τη βοήθεια των καθηγητών μας. Μετά από 5μήνες τηλεκπαίδευση το μόνο που μας λείπει είναι εξετάσεις και διαγωνίσματα! Δεν θα τη πληρώσουμε εμείς, επειδή η Κεραμέως θέλει να μας πείσει ότι η τηλεκπαίδευση λειτούργησε μια χαρά (εδώ γελάμε!), την ίδια ώρα που όλοι παραδέχονται πως δεν μπορεί να αναπληρώσει τη δια ζώσης διδασκαλία… 

Οι μαθητές λοιπόν δεν έσκυψαν το κεφάλι, από τη πρώτη μέρα ξεκίνησαν οι συζητήσεις σε 5μελη και 15μελη, οργανώθηκαν καταλήψεις όπως στο 19ο ΓΕΛ, Γενικές Συνελεύσεις σε σχολεία όπως το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, έγινε προσπάθεια να συγκροτηθούν τοπικά συντονιστικά μαθητών π.χ. σε Εύοσμο και Καλαμαριά αυτό το ΣΚ που μας πέρασε.

Οι μαθητές δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή τη κατάσταση στα σχολεία μας, διεκδικούμε:  

1. ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ 

2. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΑ 

3. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ. ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ 

4. ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 

5. ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1ο ΓΕΛ Συκεών, 1ο Γυμνάσιο και 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, 2ο ΓΕΛ και 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, 2ο ΓΕΛ Θέρμης, 4ο ΓΕΛ και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 19ο ΓΕΛ, Α1 και Α3 9ο Γυμνάσιο και Α1 1ο ΓΕΛ Νεάπολης)  

Ως Συντονιστική επιτροπή μαθητών Θεσσαλονίκης καλούμε κι άλλα σχολεία να  στηρίξουν  τα  παραπάνω  αιτήματα  και  να προχωρήσουμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στα δημαρχεία των περιοχών  μας: 

Πέμπτη 22/4 στις 11:00 Δημαρχείο Θεσσαλονίκης  

Πέμπτη 22/4 στις 11:00 Δημαρχείο Ευόσμου (δυτικά) 

Πέμπτη 22/4 στις 11:00 Δημαρχείο Καλαμαριάς (ανατολικά)   

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικό Βίντεο από τον αγώνα κάρτ στην Πάτρα - Στη ΜΕΘ ο 6χρονος

Έκτακτα μέτρα από αύριο Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ρωσία: 8 νεκροί από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο - Αυτός είναι ο δραστης
Ο δράστης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov - Σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς
Ρωσία: 8 νεκροί από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο - Αυτός είναι ο δραστης
Προγράμματα e-learning από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Κατάρτιση στη Java και τις τεχνολογίες αιχμής
Κορυφαία προγράμματα e-learning στη γλώσσα προγραμματισμού Java και τις τεχνολογίες αιχμής Java EE, Web Programming, Hibernate και Spring από το...
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Κατάρτιση στη Java και τις τεχνολογίες αιχμής