ειδική αγωγή σεμινάριο
Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη παράσταση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας στον Διευθυντή της ΔΔΕ Πρέβεζας

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη παράσταση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας στον Διευθυντή της ΔΔΕ Πρέβεζας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης της ΟΛΜΕ για την Παιδεία.

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας εξέφρασε στον προϊστάμενο την ανησυχία της για την επαναλειτουργία των Λυκείων, που δεν πραγματοποιήθηκε με τη λήψη κατάλληλων μέτρων, όπως κατά καιρούς έχει επισημάνει ο κλάδος. Σε σχέση με τα self-test, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας επισήμανε ότι δεν αποτελούν λύση και είναι αναξιόπιστα, με δεδομένο τον τρόπο που γίνονται. Σε αυτό άλλωστε συνηγορεί και η θέση της επιστημονικής κοινότητας. Τα self-tests θα έπρεπε να γίνονται στα σχολεία από ειδικές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Για το θέμα του διορισμού μελών του ΠΥΣΔΕ, στις θέσεις των αιρετών του κλάδου, που παραιτήθηκαν μετά τον ορισμό τους από τις εκλογές – παρωδία, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας επισήμανε ότι η νέα σύνθεση του ΠΥΣΔΕ δεν νομιμοποιείται από τον κλάδο. Τα διορισμένα συμβούλια δεν αναγνωρίζονται και θα πρέπει να παραιτηθούν.

Όσον αφορά στην πρόταση του Διευθυντή της ΔΔΕ Πρέβεζας, για μετατροπή του 1ου Γυμνάσιου Πρέβεζας σε Πρότυπο, χωρίς εισήγηση από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ο ίδιος απλά δήλωσε ότι «δεν είχε αρνητική απόφαση». Με την πρόταση του για την μετατροπή του 1ου Γυμνάσιου Πρέβεζας σε Πρότυπο ο Διευθυντής ήρθε σε αντίθεση τόσο με τη βούληση του Συλλόγου Διδασκόντων, όσο και με τη θέση του Κλάδου. Ο Κλάδος διαφωνεί με τα πρότυπα σχολεία, αφού θεωρεί ότι είναι σχολεία ελίτ, για λίγους άριστους μαθητές και ότι η ίδρυσή τους αποτελεί μία εκ των προτέρων κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων. Εξάλλου, τίθενται εν αμφιβόλω και οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών σε αυτά. Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας κάλεσε τον Διευθυντή να σεβαστεί την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και να μην επιμείνει στην πρότασή του.

Τέλος επισημάνθηκε, ότι με την λήξη των τρίμηνων συμβάσεων πολλών αναπληρωτών εκπαιδευτικών δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα τόσο στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, όσο και σε γονείς και μαθητές, που έχουν άμεση ανάγκη και στήριξη από ειδικό προσωπικό και δεν τυγχάνουν καμίας πρόνοιας και φροντίδας από τη μεριά του υπουργείου. Θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό το ζήτημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Power Pass: Ξεκίνησαν Επιτέλους οι πληρωμές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δημοψηφίσματα Ουκρανία Ρωσία
Ουκρανία-Ρωσία: Τα πρώτα αποτελέσματα από την ψηφοφορία των δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές
Τα πρώτα μερικά αποτελέσματα από την ψηφοφορία σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας δείχνουν πως η πλειοψηφία των κατοίκων τάσσεται υπέρ...
Ουκρανία-Ρωσία: Τα πρώτα αποτελέσματα από την ψηφοφορία των δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές
Βορίδης ΑΣΕΠ
Επίσημη δήλωση Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Ανακοινώθηκε από το στόμα του Υπουργού η περιοδος που θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ
Επίσημη δήλωση Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Θεσσαλονίκη - Φονική ληστεία σε ψιλικατζίδικο: Ισόβια στον 28χρονο, εκτός φυλακής ο 36χρονος
Φονική ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Τούμπα Θεσσαλονίκης - Ισόβια στον πρώτο κατηγορούμενο, εκτός φυλακής ο δεύτερος
Θεσσαλονίκη - Φονική ληστεία σε ψιλικατζίδικο: Ισόβια στον 28χρονο, εκτός φυλακής ο 36χρονος