golearn-engl_970-250
Το μπαλάκι στην εξέδρα «πέταξε» ο ΔΔΕ Β’ Αθήνας κατά τη συνάντηση του με γονείς και εκπαιδευτικούς της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Σε συνάντηση που αφορούσε στα κενά εκπαιδευτικών σε γυμνάσια και λύκεια της Νέας Ιωνίας αλλά και σε άλλα σχολεία της Β’ Αθήνας προχώρησαν, την Πέμπτη 15 Απριλίου, μέλη του ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και εκπρόσωποι γονέων με τον ΔΔΕ Β’ Αθήνας κύριο Ψαχούλα.

Κατά τη συνάντηση ο προϊστάμενος επανέλαβε ότι έκανε ότι προβλεπόταν στα πλαίσια των διοικητικών του καθηκόντων, και ότι αν και γνωρίζει τα εκπαιδευτικά κενά, το ισχύον θεσμικό και κυρίως οικονομικό πλαίσιο, το οποίο ισχύει από το 2010, που έχει να κάνει με τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών και τις πιστώσεις για να πραγματοποιηθούν αυτές, δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά αρμοδιότητα των υπουργείων οικονομικών και παιδείας.

Το συμπέρασμα που προέκυψε από την συνάντηση είναι ότι τα τα κενά των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν όταν το υπουργείο Παιδείας προσλάβει αναπληρωτές.

Η ανακοίνωση 

Την Πέμπτη 15 Απριλίου το πρωί πραγματοποιήθηκε μετά κόπων και βασάνων η συνάντηση μελών του ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και εκπροσώπων γονέων, με τον ΔΔΕ Β’ Αθήνας κύριο Ψαχούλα Γ. Η συνάντηση αφορούσε στα κενά εκπαιδευτικών σε γυμνάσια και λύκεια της Νέας Ιωνίας αλλά και σε άλλα σχολεία της Β’ Αθήνας, που οφείλονται αποκλειστικά στην αδιοριστία των τελευταίων 10 ετών.

Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάτι περισσότερο από όσα περιμέναμε και ελάχιστα παραπάνω μάθαμε σε σχέση με όσα γνωρίζαμε.

Ο προϊστάμενος επανέλαβε ότι έκανε ότι προβλεπόταν στα πλαίσια των διοικητικών του καθηκόντων, ότι γνωρίζει τα κενά-αλίμονο αν δεν τα γνώριζε-αλλά το ισχύον θεσμικό και κυρίως οικονομικό πλαίσιο, το οποίο ισχύει από το 2010, που έχει να κάνει με τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών και τις πιστώσεις για να πραγματοποιηθούν αυτές, δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά αρμοδιότητα των υπουργείων οικονομικών και παιδείας.

Δεσμεύτηκε προφορικά να μην εργαστεί κανείς εκπαιδευτικός εθελοντικά και να μην παραβιαστεί σε κανένα σχολείο το ωρολόγιο πρόγραμμα, δηλαδή ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Στην απορία που διατυπώθηκε γιατί δεν καταγγέλλονται εκ μέρους του δημόσια τόσο το θεσμικό πλαίσιο όσο και το οικονομικό, απλά είπε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κάνει καθώς δεν είναι δική του δουλειά.

Τις αιτιάσεις που του έγιναν να μην γίνονται προφορικές «παραινέσεις» εκ μέρους της διοίκησης για να καλύπτονται τα κενά με πασαλείμματα και αλχημείες, ούτε τις διέψευσε ούτε τις επιβεβαίωσε, πετώντας έτσι τη μπάλα στην εξέδρα για να τρέξουν να τη μαζέψουν οι σύλλογοι διδασκόντων σε κάθε σχολείο.

Στο διά ταύτα.

Τα κενά θα καλυφθούν όταν το υπουργείο προσλάβει αναπληρωτές.

Ένα είναι το σίγουρο.

Όσο εμείς οι γονείς δεν αντιδρούμε δυναμικά, και όσο οι εκπαιδευτικοί δέχονται αβίαστα, έστω και από καλή πρόθεση, τα όποια μπαλώματα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των κενών, ο κάθε προϊστάμενος και ο κάθε υπουργός, καμία πίεση δεν αισθάνονται κοιτώντας απλώς τα κενά στο myschool.

Και φυσικά, θα ξεσπάμε στους μαθητές γιατί θα μας θυμίζουν τη δική μας απραξία όταν διεκδικούν τα αυτονόητα, μαλώνοντάς τους όταν αγωνίζονται και τιμωρώντας τους με κόψιμο εκδρομών, για να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες σε περίπτωση καταλήψεων.

Ο ορισμός της υποκρισίας……

Ψυχή βαθιά.

Χρήστος Κυργιάκης-γονέας μαθητή στο 2ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κουίζ: Ποιος ζητάει από την Κυβέρνηση αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να μπορεί να απολύει τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς
Πολλοί προύχοντες της δημοσιογραφίας «τζημεροβελοπουλοσυναγωνίζονται» ποιος, με το μανδύα της δημοσιογραφικής τάχα κριτικής, θα ρίξει πιο πολύ...
Κουίζ: Ποιος ζητάει από την Κυβέρνηση αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να μπορεί να απολύει τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς
Σχολεία: Κλίμα ανησυχίας στους εκπαιδευτικούς για μετακινήσεις σε άλλα σχολεία
Τι θα κάνουν οι  αναπληρωτές  διευθυντές  στο σχολείο τους όταν αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι διευθυντές σχολείων αφού λόγω της προσωρινής τους θέσης...
Σχολεία: Κλίμα ανησυχίας στους εκπαιδευτικούς για μετακινήσεις σε άλλα σχολεία
antipolemiki
77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Τιμούμε τα θύματα του πυρηνικού εγκλήματος των ΗΠΑ. Με τους λαούς αγωνιζόμαστε ενάντια στον όλεθρο και την πυρηνική τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών» -...
77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη