zetta makri
Απολογισμός της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των Λυκείων κάνει η υφ. Παιδείας Ζέτα Μακρή - 0,4% των τμημάτων και το 1,1% των Λυκείων έχουν αναστείλει τη δια ζώσης λειτουργία - Εξετάζεται ολιγοήμερη παράταση της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο

Από τις εισηγήσεις των ειδικών θα κριθεί η ακριβής διάρκεια της παράτασης του σχολικού έτους, απόφαση στην οποία φαίνεται ότι καταλήγει το υπουργείο Παιδείας, αφού τόσο στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου όταν ερωτώνται αφήνουν ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

Σε συνέντευξή της (Liberal) η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή είπε ότι είναι πιθανή η παράταση εντός του Ιουνίου, κάτι το οποίο άλλωστε δήλωσε και η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

«Θα προσαρμόσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, είτε πρόκειται για τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων είτε για την παράταση του διδακτικού έτους είτε για την περικοπή της ύλης - στην οποία, όσον αφορά στις πανελλαδικές, έχουμε ήδη προβεί, σε ποσοστό 25- 30% ανάλογα με το μάθημα- προκειμένου να στηρίξουμε τους υποψηφίους μας, που δοκιμάζονται διπλά εξ αιτίας του κορονοϊού» δήλωσε η Ζ. Μακρή.

Όσο για το ερώτημα που ταλανίζει εδώ και καιρό την εκπαιδευτική κοινότητα, δηλαδή για το πότε θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, η υφυπουργός Παιδείας τοποθέτησε τις σχετικές αποφάσεις στο εγγύς μέλλον.

Απολογισμός πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των Λυκείων

Στον απολογισμό της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των Λυκείων, η αρμόδια υφυπουργός είπε ότι περίπου το 0,4% των τμημάτων και το 1,1% των Λυκείων έχουν αναστείλει τη δια ζώσης λειτουργία τους για προληπτικούς λόγους που σχετίζονται με την πανδημία και στάθηκε ιδιαίτερα στη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests), τα οποία χαρακτήρισε «πρόσθετο εφόδιο» στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Φυσικά σχολίασε τις αντιδράσεις που έλαβαν χώρα σε σχολείο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης τις οποίες θεωρεί ότι «δεν αποτελούν μια γενικευμένη διάθεση και, σίγουρα, δεν αντικατοπτρίζουν τη στάση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων απέναντι στην επαναλειτουργία των σχολείων».

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών ή εκπαιδευτικών που αρνούνται να κάνουν το self test η Ζ. Μακρή εξέφρασε την πεποίθηση ότι: «Η συνέπεια και η υπευθυνότητα παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και άλλων με υποχρεωτική φυσική παρουσία στο χώρο των σχολείων θα αποτελέσει την πιο δυνατή απόδειξη ότι όλη η κοινωνία ήταν έτοιμη για αυτό το άνοιγμα» και πρόσθεσε:
«Στις μεμονωμένες και ελάχιστες περιπτώσεις άρνησης έχω να σας αντιπαραβάλλω την μεγάλη προθυμία και την έγκαιρη προσέλευση για την προμήθεια των self test. Η υποδειγματική συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνεία της επιτυχίας εφαρμογής και αυτού του προληπτικού μέτρου».

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Αναφορικά, τέλος για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι από την ερχόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου ξεκινά ο εμβολιασμός του συνόλου των εκπαιδευτικών, σχολιάζοντας ότι: «Δίνουμε στους εκπαιδευτικούς μας όλες τις δυνατότητες προκειμένου να αισθάνονται προστατευμένοι. Ελπίζω ότι η ανταπόκρισή τους στον εμβολιασμό θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και θα αναδείξει τη δική τους υπεύθυνη στάση και αξιοποίηση κάθε έγκυρου επιστημονικού μέσου για την επιστροφή σε μια ασφαλή κανονικότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΙΑΝ
Κυκλώνας Ίαν: Η φύση αγριεύει - Καρχαρίες βγήκαν στη στεριά! (εκπληκτικά βίντεο)
Στην πόλη Φορτ Μάιερς εθεάθη καρχαρίας σε λεωφόρο που πλημμύρισε. Το νερό ξεπερνά και τα 3 μέτρα, είπε ο κυβερνήτης της πολιτείας Φλόριντα, Ρον...
Κυκλώνας Ίαν: Η φύση αγριεύει - Καρχαρίες βγήκαν στη στεριά! (εκπληκτικά βίντεο)
Μαθητές στο Βιετνάμ
Ο άλυτος γρίφος: Μπορείτε να λύσετε τον μαθηματικό γρίφο που έβαλαν σε 8χρονους μαθητές;
Πρόκειται για μαθηματικό γρίφο που έβαλαν σε παιδιά ηλικίας 8 ετών στο Βιετνάμ - Έχει προκαλέσει σάλο και όλοι ψάχνουν τη λύση
Ο άλυτος γρίφος: Μπορείτε να λύσετε τον μαθηματικό γρίφο που έβαλαν σε 8χρονους μαθητές;
Νίκη Κεραμέως για προσλήψεις αναπληρωτών: Σήμερα τα ονόματα περίπου 6.850 αναπληρωτών
Σε νέα επικοινωνία που είχε το alfavita.gr με το Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρο Κόπτση διευκρινίστηκε ότι η B' φάση αναπληρωτών γίνεται...
Νίκη Κεραμέως για προσλήψεις αναπληρωτών: Σήμερα τα ονόματα περίπου 6.850 αναπληρωτών