Ζέττα Μακρή-Λύκεια: Θετικός απολογισμός της πρώτης βδομάδας λειτουργίας
Απολογισμός της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των Λυκείων κάνει η υφ. Παιδείας Ζέτα Μακρή - 0,4% των τμημάτων και το 1,1% των Λυκείων έχουν αναστείλει τη δια ζώσης λειτουργία - Εξετάζεται ολιγοήμερη παράταση της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο

Από τις εισηγήσεις των ειδικών θα κριθεί η ακριβής διάρκεια της παράτασης του σχολικού έτους, απόφαση στην οποία φαίνεται ότι καταλήγει το υπουργείο Παιδείας, αφού τόσο στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου όταν ερωτώνται αφήνουν ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

Σε συνέντευξή της (Liberal) η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή είπε ότι είναι πιθανή η παράταση εντός του Ιουνίου, κάτι το οποίο άλλωστε δήλωσε και η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

«Θα προσαρμόσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, είτε πρόκειται για τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων είτε για την παράταση του διδακτικού έτους είτε για την περικοπή της ύλης - στην οποία, όσον αφορά στις πανελλαδικές, έχουμε ήδη προβεί, σε ποσοστό 25- 30% ανάλογα με το μάθημα- προκειμένου να στηρίξουμε τους υποψηφίους μας, που δοκιμάζονται διπλά εξ αιτίας του κορονοϊού» δήλωσε η Ζ. Μακρή.

Όσο για το ερώτημα που ταλανίζει εδώ και καιρό την εκπαιδευτική κοινότητα, δηλαδή για το πότε θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, η υφυπουργός Παιδείας τοποθέτησε τις σχετικές αποφάσεις στο εγγύς μέλλον.

Απολογισμός πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των Λυκείων

Στον απολογισμό της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των Λυκείων, η αρμόδια υφυπουργός είπε ότι περίπου το 0,4% των τμημάτων και το 1,1% των Λυκείων έχουν αναστείλει τη δια ζώσης λειτουργία τους για προληπτικούς λόγους που σχετίζονται με την πανδημία και στάθηκε ιδιαίτερα στη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests), τα οποία χαρακτήρισε «πρόσθετο εφόδιο» στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Φυσικά σχολίασε τις αντιδράσεις που έλαβαν χώρα σε σχολείο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης τις οποίες θεωρεί ότι «δεν αποτελούν μια γενικευμένη διάθεση και, σίγουρα, δεν αντικατοπτρίζουν τη στάση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων απέναντι στην επαναλειτουργία των σχολείων».

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών ή εκπαιδευτικών που αρνούνται να κάνουν το self test η Ζ. Μακρή εξέφρασε την πεποίθηση ότι: «Η συνέπεια και η υπευθυνότητα παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και άλλων με υποχρεωτική φυσική παρουσία στο χώρο των σχολείων θα αποτελέσει την πιο δυνατή απόδειξη ότι όλη η κοινωνία ήταν έτοιμη για αυτό το άνοιγμα» και πρόσθεσε:
«Στις μεμονωμένες και ελάχιστες περιπτώσεις άρνησης έχω να σας αντιπαραβάλλω την μεγάλη προθυμία και την έγκαιρη προσέλευση για την προμήθεια των self test. Η υποδειγματική συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνεία της επιτυχίας εφαρμογής και αυτού του προληπτικού μέτρου».

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Αναφορικά, τέλος για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι από την ερχόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου ξεκινά ο εμβολιασμός του συνόλου των εκπαιδευτικών, σχολιάζοντας ότι: «Δίνουμε στους εκπαιδευτικούς μας όλες τις δυνατότητες προκειμένου να αισθάνονται προστατευμένοι. Ελπίζω ότι η ανταπόκρισή τους στον εμβολιασμό θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και θα αναδείξει τη δική τους υπεύθυνη στάση και αξιοποίηση κάθε έγκυρου επιστημονικού μέσου για την επιστροφή σε μια ασφαλή κανονικότητα».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

emvolio_koronoios
Εμβόλιο κορονοϊού: Μία δόση σε όσους έχουν ήδη νοσήσει
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τη χορήγηση μία δόσης εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό σε όσους έχουν ήδη νοσήσει και αναρρώσει από τον ιό
Εμβόλιο κορονοϊού: Μία δόση σε όσους έχουν ήδη νοσήσει
koinoniki-neyroepistimi-koinoniki-paidagogiki
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
Το ΔΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση» (MSc) με Πιστοποίηση...
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
αθλητισμος
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες
Στην άμεση αξιοποίηση και για τις αθλητικές δραστηριότητες των διενεργούμενων self test, τόσο των μαθητών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όσο και...
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες