Τηλεκπαίδευση:Διημερίδα από τα Περιφ. Κέντρα Συντονισμού Κεντρ. Μακεδονίας
Διημερίδα για την τηλεκπαίδευση διοργάνωσαν τα τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) της Κεντρικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ηλεκτρονικής διημερίδας με τίτλο «Τηλεκπαίδευση στην εποχή της πανδημίας: Δυνατότητες και περιορισμοί», που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τα τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) της Κεντρικής Μακεδονίας στις 3 και 4 Απριλίου.

Σκοπός της διημερίδας ήταν η αποτύπωση και αποτίμηση της υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με ανάδειξη των δυνατοτήτων και επισήμανση των περιορισμών της εκπαίδευσης αυτής.

Οι θεματικοί άξονες αφορούσαν:

1. Το θεσμικό πλαίσιο και τις διαδικασίες υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην περίοδο της πανδημίας covid-19
2. Τις επιμορφωτικές δράσεις υποστήριξης των εκπαιδευτικών
3. Την παιδαγωγική, μαθησιακή και διδακτική διάσταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι κ.κ. Δημήτριος Κουτσογιάννης, Καθηγητής Εκπαιδευτικής Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και Αντώνης Λιοναράκης, Καθηγητής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπαιδευτικοί και συντονιστές/στριες εκπαιδευτικού έργου των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν συνολικά πενήντα εργασίες.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα, στην οποία έλαβαν μέρος οι οργανωτικοί συντονιστές των τεσσάρων ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, κ.κ. Ελευθέριος Βέτσιος του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ., Ελευθερία Ζάγκα του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ., Νικόλαος Γραίκος του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και Χρήστος Πράμας του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ., και οι προσκεκλημένοι ομιλητές. Στην στρογγυλή τράπεζα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ερευνών των τεσσάρων ΠΕ.Κ.Ε.Σ. σχετικά με την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ συνοψίστηκαν και τα βασικά συμπεράσματα της διημερίδας.

Τη διημερίδα παρακολούθησαν, μέσω της πλατφόρμας WebEx και του καναλιού του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας στο YouTube, περισσότερα από 3.500 άτομα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

makri
Μακρή: Συγχαρητήρια για τη διάκριση του Γεωργικού Σχολείου Βόλου
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή συνεχάρη θερμά το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου για την κατάκτηση του...
Μακρή: Συγχαρητήρια για τη διάκριση του Γεωργικού Σχολείου Βόλου