Τηλεκπαίδευση:Διημερίδα από τα Περιφ. Κέντρα Συντονισμού Κεντρ. Μακεδονίας
Διημερίδα για την τηλεκπαίδευση διοργάνωσαν τα τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) της Κεντρικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ηλεκτρονικής διημερίδας με τίτλο «Τηλεκπαίδευση στην εποχή της πανδημίας: Δυνατότητες και περιορισμοί», που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τα τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) της Κεντρικής Μακεδονίας στις 3 και 4 Απριλίου.

Σκοπός της διημερίδας ήταν η αποτύπωση και αποτίμηση της υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με ανάδειξη των δυνατοτήτων και επισήμανση των περιορισμών της εκπαίδευσης αυτής.

Οι θεματικοί άξονες αφορούσαν:

1. Το θεσμικό πλαίσιο και τις διαδικασίες υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην περίοδο της πανδημίας covid-19
2. Τις επιμορφωτικές δράσεις υποστήριξης των εκπαιδευτικών
3. Την παιδαγωγική, μαθησιακή και διδακτική διάσταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι κ.κ. Δημήτριος Κουτσογιάννης, Καθηγητής Εκπαιδευτικής Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και Αντώνης Λιοναράκης, Καθηγητής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπαιδευτικοί και συντονιστές/στριες εκπαιδευτικού έργου των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν συνολικά πενήντα εργασίες.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα, στην οποία έλαβαν μέρος οι οργανωτικοί συντονιστές των τεσσάρων ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, κ.κ. Ελευθέριος Βέτσιος του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ., Ελευθερία Ζάγκα του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ., Νικόλαος Γραίκος του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και Χρήστος Πράμας του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ., και οι προσκεκλημένοι ομιλητές. Στην στρογγυλή τράπεζα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ερευνών των τεσσάρων ΠΕ.Κ.Ε.Σ. σχετικά με την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ συνοψίστηκαν και τα βασικά συμπεράσματα της διημερίδας.

Τη διημερίδα παρακολούθησαν, μέσω της πλατφόρμας WebEx και του καναλιού του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας στο YouTube, περισσότερα από 3.500 άτομα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ιτέας
Στόχος εμπρηστών το Γυμνάσιο-Λύκειο Ιτέας: «Μάχη» με τον χρόνο για να ανοίξουν τα σχολεία
Απόπειρα εμπρησμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ιτέας– Παραμένουν κλειστά τα σχολεία και σήμερα Τρίτη 20 Ιανουαρίου (Εικόνες)
Στόχος εμπρηστών το Γυμνάσιο-Λύκειο Ιτέας: «Μάχη» με τον χρόνο για να ανοίξουν τα σχολεία
classroom-2787754_1920.jpg
Μισό σχολικό έτος χαμένο: 13.315 ώρες χωρίς μάθημα στα σχολεία
Καμπανάκι από την ΕΛΜΕ Ζακύνθου για τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς, με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή να πλήττονται περισσότερο
Μισό σχολικό έτος χαμένο: 13.315 ώρες χωρίς μάθημα στα σχολεία
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ σε ρόλο «εκβιαστή»: Το σχόλιο για τη Γροιλανδία που «πάγωσε» την Ευρώπη
Εμπορικό «κραχ» προ των πυλών: Το σχέδιο Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς αν δεν πάρει τη Γροιλανδία – Σε συναγερμό 8 χώρες
Τραμπ σε ρόλο «εκβιαστή»: Το σχόλιο για τη Γροιλανδία που «πάγωσε» την Ευρώπη
amfitheatro_panepistimio_0.jpg
Αντιδράσεις φοιτητικών συλλόγων για συνέδριο πολέμου σε πανεπιστήμιο
Σφοδρή αντίδραση για το συνέδριο «Οικονομία του Πολέμου» – Κάλεσμα σε διαμαρτυρία στις 22/1 ενάντια στην εμπλοκή των πανεπιστημίων σε πολεμικούς...
Αντιδράσεις φοιτητικών συλλόγων για συνέδριο πολέμου σε πανεπιστήμιο