Σχολεία- Νίκη Κεραμέως: Ενδεχομένως να παραταθεί το σχολικό έτος
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Aνοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος εντός του Ιουνίου, λέει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως - Τι απαντά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής - Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία;

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος εντός του Ιουνίου, αφού στόχος είναι να επιμηκυνθεί ο χρόνος διά ζώσης διδασκαλίας, όπως υποστήριξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News.

Η Ν. Κεραμέως επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν μαθήματα την περίοδο διακοπών του Πάσχα, ενώ απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση για το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας. «Προχωρούμε βήμα-βήμα, αναμένοντας τις εισηγήσεις των ειδικών για το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης και τους όρους με τους οποίους αυτές θα ανοίξουν», είπε, τονίζοντας της σημασία των self tests αλλά και του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, διαδικασία η οποία ανοίγει για το σύνολο των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Κριτική για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Απαντώντας στην κριτική που της ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής), η υπουργός Παιδείας απαντά ότι «είναι λυπηρό ο ΣΥΡΙΖΑ να εξακολουθεί να επιθυμεί να εισάγονται φοιτητές στα Πανεπιστήμιά μας με βαθμό 1 και 2» και κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «μικροπολιτική».

Η υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι παράλληλα με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής δίνεται παράλληλα η δυνατότητα υποβολής δεύτερου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο ΙΕΚ. «Στόχος μας είναι οι νέοι μας να έχουν επιλογές να έχουν εναλλακτικές και να ακολουθούν εκπαιδευτικές διαδρομές που υπηρετούν τις κλίσεις τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις τους» δήλωσε.

Voucher 200 ευρώ

Αναφορικά με το voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού είπε ότι στόχο έχει την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας. «Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί αιτήσεις για voucher σε 335.814 νέους. Με την έκδοση των κουπονιών που έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας οι δικαιούχοι και οι οικογένειές τους μπορούν να προμηθευτούν άμεσα από τους προμηθευτές τις συσκευές που επιθυμούν» τόνισε η Ν. Κεραμέως.

Έρχονται αλλαγές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια

Τέλος αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθούνται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια για το επόμενο σχολικό έτος.

«Μετά την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή των εργαστηρίων δεξιοτήτων φέτος σε 218 νηπιαγωγεία δημοτικά και γυμνάσια το προσεχές σχολικό έτος προγραμματίζεται η επέκταση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των σχολείων της χώρας Θεματικές σταθμισμένες ανά ηλικία και εκπαιδευτική βαθμίδα όπως STEM Εκπαιδευτική Ρομποτική αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα κλιματική αλλαγή επιχειρηματικότητα φυσικές καταστροφές και πολιτική προστασία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα διδάσκονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε όλα τα νηπιαγωγεία δημοτικά και γυμνάσια της χώρας.
Επεκτείνεται επιπλέον η εισαγωγή δημιουργικών δραστηριοτήτων στα αγγλικά σε όλα τα νηπιαγωγεία που δοκιμάστηκε επίσης επιτυχώς φέτος προχωρούν μεταξύ άλλων η ολοκλήρωση των νέων προγραμμάτων σπουδών και οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Οι παρεμβάσεις μας αποσκοπούν σε ένα σχολείο πιο ουσιαστικό και ποιοτικό πιο δημιουργικό και ανοιχτό που θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη για πιο σφαιρική μόρφωση και ακόμη πιο χρήσιμα εφόδια για τα παιδιά μας
», είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

makri
Μακρή: Συγχαρητήρια για τη διάκριση του Γεωργικού Σχολείου Βόλου
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή συνεχάρη θερμά το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου για την κατάκτηση του...
Μακρή: Συγχαρητήρια για τη διάκριση του Γεωργικού Σχολείου Βόλου