Φροντιστήρια: Σήμερα οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία τους
Σήμερα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων στις 19 Απριλίου

Στο άνοιγμα των φροντιστηρίων προσανατολίζεται η κυβέρνηση ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούνιο. 

Σήμερα η επιτροπή των ειδικών θα κληθεί να αποφασίσει αν θα δώσει τελικά το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται επίσης το άνοιγμα των Malls και των κέντρων αισθητικής. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων θα τεθεί στην επιτροπή των ειδικών, από τη στιγμή που θα υπάρξουν κανονικά Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσα στον Ιούνιο.

Ξεκαθάρισε πάντως πως ο σχεδιασμός προς το παρόν δεν αφορά την επαναλειτουργία των υπόλοιπων βαθμίδων, καθώς η συζήτηση για το άνοιγμα Γυμνασίων, δημοτικών και νηπιαγωγείων, μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τελικά τα φροντιστήρια μόνο για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται σήμερα το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Άλλο σενάριο

foto-kimolia-ekpaideusi.jpg

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία επαναλειτουργίας των φροντιστηρίων δεν αποκλείεται να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου, ώστε να γίνει πρώτα μια εκτίμηση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων από το σταδιακό άνοιγμα των υπόλοιπων δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα προτείνει στην επιτροπή να ανοίξουν τα φροντιστήρια, μαζί με τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής. 


 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα