Άνοιγμα σχολείων: Ημέρα δράσης στην Ικαρία
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ικαρίας συνεχίζουν να απαιτούν από την Πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα για την Δημόσια Υγεία και Παιδεία που αξίζουν να έχουν τα παιδιά

Πάνω από ένα χρόνο που ξέσπασε η πανδημία, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούν την Πολιτεία να πάρει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ώστε αφενός τα σχολεία να συνεχίσουν την λειτουργία τους, αφετέρου να μην κινδυνεύσει η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, αναφέρουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Ικαρίας.

Τα μέτρα που ζητάνε είναι:

  • Μείωση μαθητών ανά τάξη.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας
  • Πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών
  • Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων στα Μ.Μ.Μ. μαθητών.
  • Πρόσληψη μόνιμου παιδιάτρου σε Εύδηλο και Ράχες.
  • Πρόσληψη σχολίατρου σε κάθε σχολική μονάδα.
  • Διενέργεια τέστ covid σε κάθε πύλη εισόδου του νησιού με ευθύνη του κράτους, να γίνονται τεστ στον πληθυσμό με προορισμό την Ικαρία πριν φτάσει στο νησί.

Δυστυχώς, ενώ το Κράτος είχε τόσους μήνες στη διάθεσή του ώστε να πάρει αυτά τα μέτρα ή όποια άλλα υποδείκνυαν οι ειδικοί επιστήμονες, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, αναφέρουν οι γονείς.

Συνεχίζει η Πολιτεία να ανοιγοκλείνει τα σχολεία με μοναδική διαφορά, στο τελευταίο άνοιγμά τους τον Ιανουάριο, τα "ανοιχτά παράθυρα" και τα λεγόμενα self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

img-e45.jpg

Για άλλη μία φορά η ατομική ευθύνη υπερισχύει της κυβερνητικής

Για άλλη μία φορά το Κράτος ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς αντί να αναλάβει, με δική του ευθύνη, την διεξαγωγή συχνών και επαναλαμβανόμενων test. Χωρίς να πάρει άλλα μέτρα.

Φτάνει πια με την ατομική ευθύνη!

Περιμένουμε, επιτέλους, να δούμε την Κυβερνητική Ευθύνη!

Έστω και τώρα, να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα επιτρέψουν στους μαθητές να συνεχίσουν υγειονομικά ασφαλείς την διά ζώσης μάθησή τους.

Ως Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Ικαρίας συνεχίζουμε να απαιτούμε από την Πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Δημόσια Υγεία και Παιδεία που αξίζουν να έχουν τα παιδιά μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα