Φροντιστήρια: Οδηγίες ΕΟΠΠΕΠ για επικαιροποίηση αδειών μέχρι τέλος Μαΐου
Η διαδικασία αφορά επιχειρήσεις που κατέχουν ισχύουσα άδεια Φροντιστηρίου ή /και Κέντρου Ξένων Γλωσσών

Τη διαδικασία επικαιροποίησης  αδειών φροντιστηρίων και κέντρων γλωσσών που πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Μαϊου υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΠΕΠ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλοι οι φορείς (φυσικά και νομικά πρόσωπα), οι οποίοι κατέχουν ισχύουσα άδεια Φροντιστηρίου ή /και Κέντρου Ξένων Γλωσσών, έχουν υποχρέωση να επικαιροποιούν ανά διετία τις άδειές τους, έως την 31η Μαΐου κάθε δεύτερου έτους, με τη διαδικασία της αναγγελίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Προκειμένου η κατάθεση της αίτησης και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών να είναι εμπρόθεσμη απαιτείται να γίνει μέχρι 31/05/2021.

Ειδικότερα διευκρινίζονται:

1. Υπόχρεοι φορείς για υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών επικαιροποίησης είναι όσοι:

  • αδειοδοτήθηκαν εντός του έτους 2019 (με απόφαση ΔΣ ΕΟΠΠΕΠ έτους 2019 που μπορεί να αναζητηθεί μέσω του συνδέσμου της «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ με τον επταψήφιο κωδικό αδείας ή με την επωνυμία του φορέα https://diavgeia.gov.gr/search?advanced&query=organizationUid:%2250229%22&page=0&sort=recent) ή 
  • υπέβαλαν ή όφειλαν να υποβάλουν την τελευταία αίτηση επικαιροποίησης των αδειών τους μέχρι 31/5/2019

2. Οι αδειοδοτημένοι φορείς που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Αδειοδοτημένων Φορέων του ΕΟΠΠΕΠ (στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ https://eoppep.gr/index.php/el/search-for/learning-institutions/kdvm_search_page), με ισχύουσα άδεια και υποχρέωση επικαιροποίησης έως 31/5/2021, υποβάλουν τις αιτήσεις τους, μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ https://www.eoppep.gr/index.php/el/structure-and-program-certification/epikairopoiisi_adeion, με υποβολή φακέλου στο Πρωτόκολλο του ΕΟΠΠΕΠ (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, Ν. Ιωνία), μέσω ταχυδρομείου ή ταχυμεταφορών (courier).

3. Στην περίπτωση λήξης του Πιστοποιητικού πυροπροστασίας απαιτείται να υποβληθεί το ανανεωμένο πιστοποιητικό εντός του φακέλου επικαιροποίησης που θα υποβληθεί.

4. Στην περίπτωση που δεν έχουν ήδη υποβληθεί στο πρωτόκολλο του ΕΟΠΠΕΠ τα κτιριολογικά δικαιολογητικά του ν. 4547/2018, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4589/2019, άρθρ.41, παρ.1, πρέπει να υποβληθούν κατά περίπτωση και τα εξής:

Για κάθε κτίριο με δυναμικότητα μέχρι 75 εκπαιδευομένους ανά ώρα:

α. Οικοδομική άδεια, που έχει θεωρηθεί για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας ή τα οριζόμενα στις παραγράφους 6, 7 & 8 του άρθρου 107 του ν. 4495/2017 (Α'167)

β. Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από ιδιώτη μηχανικό, με επισυναπτόμενα σχέδια αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης. 

Για κάθε κτίριο με δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων ανά ώρα:

α. Οικοδομική άδεια, που έχει θεωρηθεί για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας ή τα οριζόμενα στις παραγράφους 6,7 & 8 του άρθρου 107 του ν. 4495/2017 (Α'167), χρήσης εκπαιδευτηρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του κτιριοδομικού κανονισμού)

β. Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από ιδιώτη μηχανικό, με επισυναπτόμενα σχέδια αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης {Κατόψεις με χαρακτηρισμό χρήσης των χώρων και αποτύπωση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, όπως απαιτείται (τουλάχιστον σε μία κτιριολογική μονάδα-κτήριο ή όροφο, ανά περιφέρεια)}.

   5. Με την παρ. 2 του άρθρου 42 του ν. 4589/2019 (Α’13) προβλέπονται για Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών διοικητικές κυρώσεις (μεταξύ άλλων) σε περίπτωση μη κατάθεσης φακέλου ή εκπρόθεσμης κατάθεσης φακέλου για επικαιροποίηση αδείας ή λειτουργίας χωρίς άδεια από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

αθλητισμος
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες
Στην άμεση αξιοποίηση και για τις αθλητικές δραστηριότητες των διενεργούμενων self test, τόσο των μαθητών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όσο και...
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες
marieta giannakou
Μαριέττα Γιαννάκου: «Όχι» στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια
Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια εκφράζει η η πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου - Τα άρθρα με τα...
Μαριέττα Γιαννάκου: «Όχι» στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια