Cisco: Παρά τις αποκαλύψεις, το ΑΠΘ υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας
Παρά τις αποκαλύψεις για τη Cisco, το ΑΠΘ έσπευσε να υπογράψει μνημόνιο Συνεργασίας με την εταιρία - Η υπογραφή της συμφωνίας «σηματοδοτεί τη στενότερη επαφή του Πανεπιστημίου μας με το Κέντρο της Cisco στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ

Παρά τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες για την πριμοδότηση ουσιαστικά της εταιρίας Cisco από την κυβέρνηση ώστε η εταιρία να αναλάβει την εξ ολοκλήρου και επί πληρωμή τη «δωρεάν» τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα που κοστολογείται στα 2εκ. ευρώ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έσπευσε να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρία. 

Οι καλές σχέσεις του πρύτανη του ΑΠΘ με την κυβέρνηση είναι άλλωστε γνωστές, καθώς ήταν ο μοναδικός πρύτανης που υπεραμύνθηκε και μάλιστα ανοιχτά της σύστασης πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από λίγο καιρό προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Νίκος Παπαϊωάννου εμβολιάστηκε εκτός σειράς...

Αναφερόμενος στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας του ΑΠΘ με τη Cisco, ο πρύτανης δήλωσε πως η συνεργασία αυτή «σηματοδοτεί τη στενότερη επαφή του Πανεπιστημίου μας με το Κέντρο της Cisco στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την εκπαίδευση αλλά και την ανάπτυξη έρευνας με διεθνές αντίκτυπο στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών. Το οικοσύστημα καινοτομίας της περιοχής μας χρειάζεται συνέργειες όπως αυτή που ξεκινούμε σήμερα προκειμένου να πολλαπλασιάσει τη δυναμική του προς όφελος της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής». 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων - Digital Transformation & Digital Skills Center, DT&S της Cisco υπογράφηκε χθες, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, και ο Γενικός Διευθυντής της Cisco Hellas, Αντώνης Τσιμπούκης.

Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας σηματοδοτεί τη στενότερη επαφή του Πανεπιστημίου μας με το Κέντρο της Cisco στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την εκπαίδευση αλλά και την ανάπτυξη έρευνας με διεθνές αντίκτυπο στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών. Το οικοσύστημα καινοτομίας της περιοχής μας χρειάζεται συνέργειες όπως αυτή που ξεκινούμε σήμερα προκειμένου να πολλαπλασιάσει τη δυναμική του προς όφελος της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, επισήμανε ότι «το μνημόνιο αυτό υπογράφεται στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για εξωστρέφεια και ανάπτυξη συνεργασιών διεθνούς εμβέλειας, ώστε η έρευνα και η καινοτομία που παράγονται στους κόλπους του Πανεπιστημίου μας να ακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις και ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Ξεκινάμε μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία με την Cisco που θα δώσει την ευκαιρία στην ακαδημαϊκή και ερευνητική μας κοινότητα να αναπτύξει υψηλές δεξιότητες και ξεχωριστή τεχνογνωσία σε έναν τομέα αιχμής».

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει τη συνεργασία σε ένα μεγάλο πλέγμα δράσεων όπως:

-  Ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων και πιλοτικών τεχνολογικών εφαρμογών που στοχεύουν σε νέες λύσεις στους τομείς της Έρευνας, της Καινοτομίας, των Spin- offs και των Start-ups.

-  Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τεχνολογίες αιχμής και δημιουργική οικονομία.

- Αξιοποίηση διεθνών δικτύων για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ τοπικών εταιρειών και αντίστοιχων εταιρειών του εξωτερικού με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, αλλά και την αύξηση των επιχειρηματικών συμφωνιών και δραστηριοτήτων.

- Διοργάνωση εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων, διασκέψεων και κάθε είδους εκδηλώσεων που σχετίζονται με την προώθηση, ενημέρωση και διασύνδεση φορέων καινοτομίας.

- Διαμεσολάβηση συναντήσεων και δικτύωση μεταξύ εταιρειών, νεοφυών επιχειρήσεων και επιστημονικής κοινότητας για τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Η συνεργασία του Κέντρου DT&S της Cisco με το ΑΠΘ πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα με τη δημιουργία διεπιστημονικών κοινών ομάδων προκειμένου να συνεργαστούν για καινοτόμα έργα υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της Cisco, με τη φιλοξενία των ομάδων στις υποδομές του Κέντρου, αλλά και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ΑΠΘ μέσω του Cisco Networking Academy Program.

Φωτογραφία: Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, και ο Γενικός Διευθυντής της Cisco Hellas, Αντώνης Τσιμπούκης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας τοποθετείται ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο ρόλος της γενιάς μας
Ο ρόλος της γενιάς μας
«Τον καιρό της πανδημίας δεν ζήτησε την εύκολη λύση της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζει ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Καταθέτει...
Ο ρόλος της γενιάς μας
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου
«Ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό» - Με εμβολιασμούς, καλό καιρό και self-test θα επιστρέψουμε στην...
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου