Πρύτανης ΑΠΘ: Η απάντηση για τον εμβολιασμό «εκτός σειράς»
Ο πρύτανης του ΑΠΘ κάνει λόγο για «συστηματική και κατευθυνόμενη προσπάθεια σπίλωσης» του ονόματός του

Απαντήσεις στους ισχυρισμούς δημοσιεύματος ότι εμβολιάστηκε εκτός σειράς σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, παρακάμπτοντας υγειονομικούς και ηλικιωμένους, έσπευσε να δώσει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του documentonews.gr, ο πρύτανης εμφανιζόταν ως «Παθολόγος» στην καρτέλα εμβολιασμού, παρά το γεγονός ότι είναι καθηγητής κτηνιατρικής και όχι Ιατρικής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αρχικά ο πρύτανης του ΑΠΘ αρνήθηκε ότι έχει εμβολιαστεί, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία μαζί του δεν θέλησε να μιλήσει για το θέμα αυτό.

Τώρα, ο πρύτανης του ΑΠΘ ανατρέπει την αρχική του δήλωση με νεότερη και παραδέχεται ότι εμβολιάστηκε.

«Συμπεριελήφθην στη λίστα των μελών ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας προς εμβολιασμό κατά του κορoνοϊού Covid-19, καθώς είμαι επικεφαλής του ερευνητικού έργου ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης» επισήμανε.

«Η επίσημη ενημέρωση των αρμόδιων εμβολιαστικών Αρχών έγινε από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε.

Στους ισχυρισμούς ότι «πρόκειται για τον πρύτανη που πρωτοστάτησε στην εισαγωγή της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, κάτι που υλοποίησε κιόλας δίνοντας το «πράσινο φως» στα ΜΑΤ να μπουν στον πανεπιστημιακό χώρο κυνηγώντας φοιτητές και δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα», ο Νίκος Παπαϊωάννου απάντησε:

«Η συστηματική και κατευθυνόμενη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και προσωπικής μου στοχοποίησης αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο Αριστοτέλειο δεν με αγγίζει».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει πει σε παλαιότερες δηλώσεις του ότι επικοινώνησε με την Εισαγγελία, πριν ξεσπάσουν τα άγρια επεισόδια στο ΑΠΘ, όπου είδαμε μέχρι και εικόνες βασανισμού φοιτητών.

«Από κει και πέρα, όμως, ενέργειες και δράσεις οι οποίες έχουν την πιθανότητα να δημιουργήσουν πρόβλημα στη σωματική υγεία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και έχουν τη σιγουριά της παρεμπόδισης της διοικητικής λειτουργίας ολόκληρου πανεπιστημίου και εν τέλει πιθανή προξένηση φθορών έχουν ως αποτέλεσμα μια νόμιμη εκλεγμένη διοίκηση του πανεπιστημίου να κάνει το αυτονόητο: να ενημερώσει την Εισαγγελία. Δεν συζητάμε με κανέναν άλλον, παρά μόνο με την Εισαγγελία» είχε δηλώσει στο Open TV ο Νίκος Παπαϊωάννου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με μόνο 50 ευρώ εγγραφή (Έως 4 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
ΑΣΕΠ: Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022
Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022 περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022
γιατρος
Φοιτητές Ιατρικής: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ενδοκρινολογία - Διαβήτης - Μεταβολισμός
Απόφαση του υπουργού Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους για την εκπαίδευση στην ιατρική ειδικότητα Ενδοκρινολογία - Διαβήτης – Μεταβολισμός
Φοιτητές Ιατρικής: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ενδοκρινολογία - Διαβήτης - Μεταβολισμός