Ο πρύτανης του ΑΠΘ κάνει λόγο για «συστηματική και κατευθυνόμενη προσπάθεια σπίλωσης» του ονόματός του

Απαντήσεις στους ισχυρισμούς δημοσιεύματος ότι εμβολιάστηκε εκτός σειράς σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, παρακάμπτοντας υγειονομικούς και ηλικιωμένους, έσπευσε να δώσει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του documentonews.gr, ο πρύτανης εμφανιζόταν ως «Παθολόγος» στην καρτέλα εμβολιασμού, παρά το γεγονός ότι είναι καθηγητής κτηνιατρικής και όχι Ιατρικής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αρχικά ο πρύτανης του ΑΠΘ αρνήθηκε ότι έχει εμβολιαστεί, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία μαζί του δεν θέλησε να μιλήσει για το θέμα αυτό.

Τώρα, ο πρύτανης του ΑΠΘ ανατρέπει την αρχική του δήλωση με νεότερη και παραδέχεται ότι εμβολιάστηκε.

«Συμπεριελήφθην στη λίστα των μελών ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας προς εμβολιασμό κατά του κορoνοϊού Covid-19, καθώς είμαι επικεφαλής του ερευνητικού έργου ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης» επισήμανε.

«Η επίσημη ενημέρωση των αρμόδιων εμβολιαστικών Αρχών έγινε από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε.

Στους ισχυρισμούς ότι «πρόκειται για τον πρύτανη που πρωτοστάτησε στην εισαγωγή της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, κάτι που υλοποίησε κιόλας δίνοντας το «πράσινο φως» στα ΜΑΤ να μπουν στον πανεπιστημιακό χώρο κυνηγώντας φοιτητές και δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα», ο Νίκος Παπαϊωάννου απάντησε:

«Η συστηματική και κατευθυνόμενη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και προσωπικής μου στοχοποίησης αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο Αριστοτέλειο δεν με αγγίζει».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει πει σε παλαιότερες δηλώσεις του ότι επικοινώνησε με την Εισαγγελία, πριν ξεσπάσουν τα άγρια επεισόδια στο ΑΠΘ, όπου είδαμε μέχρι και εικόνες βασανισμού φοιτητών.

«Από κει και πέρα, όμως, ενέργειες και δράσεις οι οποίες έχουν την πιθανότητα να δημιουργήσουν πρόβλημα στη σωματική υγεία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και έχουν τη σιγουριά της παρεμπόδισης της διοικητικής λειτουργίας ολόκληρου πανεπιστημίου και εν τέλει πιθανή προξένηση φθορών έχουν ως αποτέλεσμα μια νόμιμη εκλεγμένη διοίκηση του πανεπιστημίου να κάνει το αυτονόητο: να ενημερώσει την Εισαγγελία. Δεν συζητάμε με κανέναν άλλον, παρά μόνο με την Εισαγγελία» είχε δηλώσει στο Open TV ο Νίκος Παπαϊωάννου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

οπαδοί
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7
Σαν σήμερα, το 1981, θα πεθάνουν 21 νέα παιδιά πανηγυρίζοντας για την ομάδα τους και δικαιοσύνη δεν θα αποδοθεί ποτέ
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7