Θεσσαλονίκη: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στις 13.00
Στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη καλούν Σύλλογοι και Ενώσεις εκπαιδευτικών, φοιτητές και μαθητές

Στη Βόρεια Ελλάδα, με ανακοινώσεις τους μεγάλες ΕΛΜΕ δίνουν το «παρών» στη νέα κινητοποίηση για τη μη εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και ζητούν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

«Εγκληματική πολιτική»

Απορρίπτουν το σύνολο της πολιτικής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα εγκληματική. Με αναφορά στη μη ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας, στο οποίο ασκείται οριακή πίεση καθημερινά εδώ και ένα χρόνο, στην παντελή έλλειψη μέτρων αποσυμφόρησης στα μαζικά μέσα μεταφοράς, στη μη επιβολή μέτρων σε εργασιακούς χώρους και στην επί μακρόν λειτουργία της τηλεκπαίδευσης ως μοναδική λύση λόγω της ένδειας μέτρων προστασίας και ασφάλειας της υγείας στα σχολεία, οι ΕΛΜΕ βάφουν με τα μελανότερα των χρωμάτων τις κυβερνητικές πολιτικές.

Έτσι, καλούν σήμερα, σε μαζική συμμετοχή στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, προκηρύσσοντας μάλιστα και διευκολυντικές στάσεις εργασίας.

Τα self tests 

Οι Ε’, Γ’ και Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τονίζουν σε σχετικές τους ανακοινώσεις: «Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σχεδόν πέντε μήνες, η τηλεκπαίδευση έχει φτάσει στα όριά τους τις αν(τ)οχές εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ το σκάνδαλο με τη cisco επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης η οποία καθόλου δεν ενδιαφέρθηκε  να  κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία ικανοποιώντας τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου (τμήματα με 15 το πολύ μαθητές, με μόνιμους διορισμούς, με αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των κανόνων υγιεινής, καθαριότητας και ασφάλειας, με μαζικά και δωρεάν τεστ, με ευρύχωρες τάξεις, με μόνιμους διορισμούς ειδικού προσωπικού (σχολιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, προσωπικού καθαριότητας, φύλαξης, κλπ). Και ξαφνικά ανακοινώνεται το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου από την επόμενη βδομάδα και το Υπουργείο παιδείας μας προβάλλει τώρα ως καινοτόμα λύση τα self test και τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών με αδιάθετα εμβόλια» και ζητούν, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Παιδείας:

  • Να πάρει μέτρα ώστε τα σχολεία να μείνουν ανοικτά! Με 15 μαθητές κατ’ ανώτατο στο τμήμα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα, αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση.
  • Τα τεστ να διεξάγονται με ευθύνη του κράτους, είτε ενισχύοντας τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας με προσωπικό, είτε αποστέλλοντας νοσηλευτές και γιατρούς στα σχολεία.
  • Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί και  να πάρουν πίσω την απαίτηση για υπεύθυνη δήλωση. Το ονοματεπώνυμο και το ΑΜΚΑ αρκούν, όπως έγινε και στους γιατρούς.

Το ραντεβού είναι για σήμερα, στις 13.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου, με τις Ενώσεις να προκηρύσσουν δίωρη στάση εργασίας (12.00 – 14.00).

Τα φοιτητικά καλέσματα

Το κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση υπογράφει ο Φοιτητικός Σύλλογος Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Παιδαγωγικού, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Αγγλικού, και τον Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης. Στην κινητοποίηση καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της πόλης.

Επίσης, έχει ήδη αποφασιστεί η ημερομηνία της νέας κινητοποίησης, την ερχόμενη Πέμπτη 15 Απριλίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία - Τζανάκης: Οι 600 ασυμπτωματικοί θα είχαν δώσει μέχρι 12.000 κρούσματα

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης από τη Γ' ΕΛΜΕ την Τετάρτη, στις 14:30, με αιτήματα μόνιμους διορισμούς και να δοθούν στη δημοσιότητα τα...
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία
Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και εξώδικα σε...
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος -...
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς