Άνοιγμα σχολείων – Μόσιαλος: Τα πλάνα μπορεί να αναθεωρηθούν
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί το άνοιγμα των σχολείων άφησε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων στις 12 Απριλίου, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις μετά το άνοιγμα και αναλόγως των δεδομένων ίσως αναθεωρηθούν κάποια πράγματα.

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι είναι δύο τα κριτήρια για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

«Το ένα κριτήριο είναι η αντοχή του συστήματος Υγείας και δεύτερον είναι το πώς μειώνουμε το ρίσκο. Δηλαδή αν έχουμε καλύτερο εξαερισμό με τις μεταβολές των καιρικών φαινομένων, με ανοιχτά παράθυρα. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνεται δύο φορές τεστ την εβδομάδα, όχι ένα, ώστε να περιορίσουμε το ρίσκο όσο το δυνατόν περισσότερο» υπογράμμισε.

Ωστόσο, o Ηλίας Μόσιαλος επισήμανε πως «αν δούμε τις επόμενες μέρες ότι αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στις ΜΕΘ και πιέζεται περισσότερο το σύστημα Υγείας, πιστεύω ότι τα πλάνα θα αναθεωρηθούν»

Για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με click away, ο καθηγητής δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι δεν επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο.

Εμβόλιο AstraZeneca: Πολύ μικρό το ρίσκο

Για πολύ μικρό κίνδυνο, από το εμβόλιο της AstraZeneca, έκανε λόγο ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Το ρίσκο είναι πολύ μικρό και δεν υπάρχει συσχέτιση με συγκεκριμένες ηλικίες» επισήμανε, τονίζοντας ότι θα κάνει και το δεύτερο εμβόλιο της εταιρίας, καθώς είναι ήδη εμβολιασμένος με την πρώτη δόση της AstraZeneca.

Ο καθηγητής μίλησε για τις χώρες που έχουν απαγορεύσει τη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου στους κάτω των 55 ετών, στις χώρες που το απαγόρευσαν στις ηλικίες κάτω 60 και στις υπόλοιπες κατηγορίες χωρών, που όπως είπε δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο με τις οδηγίες τους. «Θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ όλων» εκτίμησε.

Επιπλέον, συμβούλευσε όσους πρόκειται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca να μην παίρνουν από μόνοι τους αντιπηκτικά πριν και μετά το εμβόλιο. «Μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα» προειδοποίησε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία - Τζανάκης: Οι 600 ασυμπτωματικοί θα είχαν δώσει μέχρι 12.000 κρούσματα

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης από τη Γ' ΕΛΜΕ την Τετάρτη, στις 14:30, με αιτήματα μόνιμους διορισμούς και να δοθούν στη δημοσιότητα τα...
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία
Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και εξώδικα σε...
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος -...
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς