sakorafa
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
Η Σοφία Σακοράφα κατέθεσε ερώτηση προς την Νίκη Κεραμέως με θέμα τον «απαράδεκτο αποκλεισμό ΑμΕΑ από ειδικές θεραπείες μετά την ενηλικίωση»

Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε στις 23/3/2021 ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα τον «απαράδεκτο αποκλεισμό ΑμΕΑ από ειδικές θεραπείες μετά την ενηλικίωση».

Όπως αναφέρει η κ. Σακοράφα, οι γονείς και οι κηδεμόνες παιδιών με νοητικές αναπηρίες, φέρουν το κύριο βάρος για την εξασφάλιση της αξιοπρέπειας στη διαβίωση τους, όχι μόνο κατά το χρόνο της ανηλικότητάς τους αλλά και μετά την ενηλικίωσή τους.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μόνιμες και όχι πρόσκαιρες αναπηρίες, αντιμετωπίζονται με αναλγησία από το ελληνικό Κράτος, αφού τα αρμόδια δημόσια όργανα, περικόπτουν θεραπείες με την αιτιολογία ότι αυτές δεν είναι απαραίτητες μετά τη συμπλήρωση των 18 ετών.

Η λογοθεραπεία, μια από τις περικοπτόμενες θεραπείες, σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών, θα πρέπει να συνεχίζεται καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής των ατόμων με νοητικές αναπηρίες γιατί αφενός διορθώνει τον προφορικό και γραπτό λόγο και αφετέρου λειτουργεί βοηθητικά στα προβλήματα κατάποσης, της κίνησης του στοματοφάρυγγα και στα μασητικά προβλήματα.

Η Ειδική Διαπαιδαγώγηση, που επίσης περικόπτεται κατά την ενηλικίωση, είναι αναγκαία για την εκπαίδευση σε μια επανοριοθέτηση της συμπεριφοράς και κοινωνικής προσαρμογής σε νέα δεδομένα, όπως η διαμονή σε ξενώνα και η ικανότητα στην προσαρμοσμένη εργασία.

Επειδή η κοινωνικά απαράδεκτη και αντιεπιστημονική πολιτική των περικοπών στις θεραπείες οδηγούν στην περιθωριοποίηση των ενηλίκων ΑΜΕΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτάται η Υπουργός Παιδείας α) αν έχει πρόθεση να προστατέψει τους πάσχοντες αλλά και τις οικογένειές τους διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στις αναγκαίες θεραπείες και β) τι προβλέπεται στο Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία για την κατηγορία των ΑΜΕΑ που πάσχουν από νοητική αναπηρία και την αντιμετώπισή τους μετά την ενηλικίωση;

Διαβάστε επίσης την αναφορά για τα Μουσικά Σχολεία

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΠΕ06-ΠΕ60 για τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο - Ανοίγουν ξανά οι αιτήσεις
11η περίοδος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο - Ανοίγουν ξανά οι αιτήσεις για όσους δεν εγγράφηκαν...
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΠΕ06-ΠΕ60 για τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο - Ανοίγουν ξανά οι αιτήσεις
Λασίθι: Οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Α' φάση δεν κάλυψαν ούτε το 70% των κενών στην πρωτοβάθμια
Μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας του νομού Λασιθίου - «Οι προσλήψεις αναπληρωτών της Α’ φάσης δεν κάλυψαν ούτε το 70% των...
Λασίθι: Οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Α' φάση δεν κάλυψαν ούτε το 70% των κενών στην πρωτοβάθμια
τυφώνας Ίαν
Μπάιντεν: Ο κυκλώνας Ίαν ίσως να στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους στη Φλόριντα
Ο κυκλώνας Ίαν ίσως να στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους στη Φλόριντα, λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Μπάιντεν: Ο κυκλώνας Ίαν ίσως να στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους στη Φλόριντα