Πέτσας: Θέλουμε να ανοίξουν και τα σχολεία και το λιανεμπόριο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξουν και τα σχολεία και το λιανεμπόριο, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα

Σχολεία: Και «την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» θέλει η κυβέρνηση όπως φαίνεται από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «και το λιανεμπόριο και τα σχολεία είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να ανοίξουν, για να εκμεταλλευθούμε την περίοδο μέχρι το Πάσχα. Αλλά, πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό δεν μπορώ να το πω. Πρέπει να περιμένουμε τα στοιχεία της εβδομάδας» .

«Είναι πρόωρο να βάλουμε ημερομηνίες. Σταδιακά και όχι απότομα θα γίνει η άρση των μέτρων, όχι με άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων σε ένα κύμα. Θα δούμε αν αυτό θα είναι από τις 5 Απριλίου και μετά», επισήμανε.

 «Βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ από διασωληνωμένους και εισαγωγές. Η πρόθεση είναι πρόθεση, αλλά και τα στοιχεία είναι στοιχεία» ανέφερε.

Για το άνοιγμα του τουρισμού, ο Στέλιος Πέτσας είπε «δεν είμαστε σήμερα στην κατάσταση που ήμασταν πριν έναν χρόνο ούτε τον Μάιο – Ιούνιο θα είμαστε σε ίδια κατάσταση με τους ίδιους μήνες του 2020. Το Ισραήλ έχει προχωρήσει πολύ στους εμβολιασμούς, εδώ στην Ελλάδα έχει ήδη εμβολιαστεί πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι και εντείνεται η διαδικασία, προς όφελος και του τουρισμού και όλα αυτά συνυπολογίζονται. Πρόθεσή μας είναι στις 14 Μαΐου να ανοίξει ο τουρισμός». 

Για το self test

«Όταν έχουμε μια μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, το self test είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, ώστε το άτομο να γνωρίζει εάν είναι θετικό και να αυτοπεριορίζεται. Σε συνδυασμό με τα μοριακά τεστ, όταν ανοίξει η αγορά και ο τουρισμός, θα μας βοηθήσουν να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και μικρότερη διασπορά», επισήμανε ο Στέλιος Πέτσας.

Σε ερώτηση γιατί δεν συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ, που είναι πιο αξιόπιστα, απάντησε ότι «δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τόσων πολλών μοριακών τεστ, ενώ παράλληλα είναι πολλαπλάσιο το κόστος τους. Όλα αυτά συντείνουν στο να έχουμε όλα τα εργαλεία στην φαρέτρα μας: και τα μοριακά και τα άλλα τεστ και τα self test. Είναι σημαντικό ενόψει Πάσχα να γίνει ότι περισσότερο μπορούμε».

«Ψυχολογικά ετοιμάζομαι για Πάσχα στο χωριό»

Αναφερόμενος στο Πάσχα και αν θα είναι διαφορετικό από του 2020, ο κ. Πέτσας είπε «εγώ ψυχολογικά προετοιμάζομαι για Πάσχα στο χωριό, αλλά αυτό εξαρτάται από την τήρηση των μέτρων και από την πρόοδο του εμβολιασμού και της γενικότερης εικόνας. Εύχομαι να τα καταφέρουμε».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Τα «12 μυστικά» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εξετάσεις
Εκπαιδευτικοί δίνουν οδηγίες για προετοιμασία, ψυχολογία και διαχείριση χρόνου λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων
Πανελλαδικές 2026: Τα «12 μυστικά» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εξετάσεις
Google-Chrome
Chrome και τεχνητή νοημοσύνη: Το «αθόρυβο» AI μοντέλο 4GB που εγείρει ερωτήματα για τη συναίνεση των χρηστών
Αναφορές για τοπική εγκατάσταση του Gemini Nano χωρίς σαφή ειδοποίηση – Τι απαντά η Google και γιατί ανοίγει ξανά η συζήτηση για τον έλεγχο των...
Chrome και τεχνητή νοημοσύνη: Το «αθόρυβο» AI μοντέλο 4GB που εγείρει ερωτήματα για τη συναίνεση των χρηστών
σχολειο μαθητες
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου
Τρεις επιλογές για τη λήξη του προγράμματος – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική χρονιά 2026-2027
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου