Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας
Νέες δηλώσεις για το άνοιγμα των σχολείων πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που εκτός των άλλων ανακοίνωσε παράταση του Lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου

Για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία  τα πράγματα έως τώρα είναι "θολά" όπως έχουμε ξανά γράψει! Από τις νέες δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα προκύπτει ότι την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν εκ νέου τα σενάρια για την άρση του Lockdown άρα και για το άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως στον σχεδιασμό για τον σταδιακό τερματισμό της καραντίνας θα συμπεριληφθεί και το τι θα γίνει με τις σχολικές μονάδες δηλαδή τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιτροπή υπάρχουν και προτάσεις από ειδικούς για  να μην ανοίξουν καθόλου τα γυμνάσια και τα λύκεια, μολονότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιδιώκει να ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες.

Η πιο διαδεδομένη βέβαια τοποθέτηση ανάμεσα στους λοιμοξιολόγους για τον κορονοϊό στα σχολεία είναι πως τα παιδιά δεν μεταδίδουν τη νόσο, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό.

Λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων

Θυμίζουμε πως κ. Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 σχετικά με τα σχολεία τόνιζε πως θα εξεταστούν οι εισηγήσεις των ειδικών για να ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης κάνοντας λόγο για σχέδιο δειγματοληπτικών ελέγχων σε μαθητές,

Στις δηλώσεις του για τον κορονοϊό στα σχολεία  ανέφερε πως οι μέχρι τώρα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, ενώ τα κρούσματα που καταγράφονται στις σχολικές μονάδες είναι «εισαγόμενα» από το εξωσχολικό περιβάλλον.

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως «υπάρχει ανησυχία για τους μαθητές των μεγαλύτερων βαθμίδων», λόγω των συναναστροφών τους εκτός σχολικού περιβάλλοντος, ενώ ανακοίνωσε πως με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων θα γίνουν «δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα παιδιά όλων των βαθμίδων» ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει «σχέση της θετικότητας των μαθητών των σχολείων σε σχέση με την υπόλοιπη κοινότητα».

σχολεία

Θυμίζουμε πως η επιδημιολόγος Α.Λινού πριν λίγες ημέρες είχε μιλήσει υπέρ των του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση των γυμνασίων και των λυκείων.

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις τις για το άνοιγμα των σχολείων

Νέες δηλώσεις για τα εμβόλια - Τι θα γίνει

Ο κ. Πέτσας απάντησε και στην ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού για τον κορωνοϊό τον Δεκέμβριο, λέγοντας:

«Σήμερα έχουμε την ευτυχή συγκυρία να βλέπουμε πολλές εταιρείες να προχωρούν με αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, επομένως ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο ρεαλιστικός σήμερα από ό,τι κάποιους μήνες πριν, και πράγματι και με τις ανακοινώσεις από την Αμερική και από την Ευρώπη και την πρόοδο της Κομισιόν είναι σαφές ότι μπορούμε να έχουμε ασφαλή εμβόλια περί τα τέλη Δεκεμβρίου-αρχές Ιανουαρίου, όπως ήταν και το αρχικό πλάνο του υπουργείου Υγείας. Αν κάποιος μπορεί να πει κάτι με σιγουριά είναι ότι αυτό το πλάνο καθίσταται πιο ρεαλιστικό. Και αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και τη δυνατότητα να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 συμπολίτες μας τον μήνα, προκειμένου να φτάσουμε γρήγορα και κάποια στιγμή μετά τον Μάρτιο σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού, και σίγουρα τη δυνατότητα να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου».

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Επικοινωνία του Α. Τσίπρα με πανεπιστημιακούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία κατά της ίδρυσης σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;