Σχολεία-Γώγος: Τεράστιο πρόβλημα το θέμα των σχολείων
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία» επισήμανε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος - Εκτιμά ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα

Στην επαναλειτουργία των σχολείων αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «τα σχολεία είναι τεράστιο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά θα δώσουν εξετάσεις και έχουν μείνει εκτός σχολικού περιβάλλοντος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αυτά πρέπει να επιστρέψουν».

Όπως εκτιμά ο καθηγητής, μέχρι το Πάσχα θα έχει γίνει και η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Ελπίδα για άνοιγμα δραστηριοτήτων στις 22 Μαρτίου

Την ελπίδα του ότι μετά τις 22 Μαρτίου θα αρχίσουν να ανοίγουν δραστηριότητες και το λιανεμπόριο εξέφρασε ο καθηγητής.

«Είναι σωστό να συζητάμε για το άνοιγμα της αγοράς, ώστε να προγραμματιστεί σωστά και να γίνει με σωστό και μελετημένο τρόπο» τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος σημειώνοντας πάντως ότι προέχει να επιτηρηθεί η φροντίδα των ασθενών, δεδομένης και της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

«Υπάρχει ανάγκη για άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο κόσμος έχει κουραστεί. Κι εγώ πιστεύω ότι το λιανεμπόριο δεν συμμετέχει πολύ στην υπερμετάδοση και γι’ αυτό βλέπετε ότι έχε ανοίξει το λιανεμπόριο σε πολλές περιόδους στην προηγηθείσα περίοδο με το click in, to click away, όλα αυτά τα συστήματα που ψάχνονται γιατί είναι όλα καινούρια. Δεν το έχουμε ξανα-αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Η κυβέρνηση ψάχνει συστήματα για να λειτουργήσουν όλα αυτά» είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε ελπίζω μετά τις 22 του μηνός να μπορέσουμε να ανοίξουμε δραστηριότητες. Να θυμίσω ότι τα σχολεία είναι τεράστιο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά θα δώσουν εξετάσεις, έχουν μείνει εκτός σχολικού περιβάλλοντος για μεγάλο χρονικό διάστημα κι αυτά πρέπει να επιστρέψουν. Και η εστίαση πρέπει να επιστρέψει σιγά σιγά».

«Νομίζω μέχρι το Πάσχα, κατά δείγματα, θα γίνουν αυτά» συμπλήρωσε.

Lockdown: Παράταση μιας εβδομάδας

Σε σχέση με το lockdown, τόνισε ότι θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας. «Είναι τέτοια η κατάσταση που θεωρείται δεδομένη μια παράταση» σημείωσε.

Για το πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια στις μεταλλάξεις απάντησε ότι το βρετανικό στέλεχος, που φαίνεται να επικρατεί και έχει την αίσθηση ότι θα φθάσει το 90 με 100% σιγά, σιγά, καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
Τρεις ομιλίες, σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 και ώρες 16:00 με 17:30, στο Περίπτερο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
ντουντουκα
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
Νέα κόντρα ΑΔΕΔΥ – Υπουργείου Παιδείας για τη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών: «Η δικαστική απόφαση αφορά μόνο τη ΔΟΕ»
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
ιδιωτικά σχολεία
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027
Τα ονόματα στις νέες οργανικές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών (ΠΕ60/61 και ΠΕ70/71) σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027