Σχολεία-Γώγος: Τεράστιο πρόβλημα το θέμα των σχολείων
«Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία» επισήμανε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος - Εκτιμά ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα

Στην επαναλειτουργία των σχολείων αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «τα σχολεία είναι τεράστιο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά θα δώσουν εξετάσεις και έχουν μείνει εκτός σχολικού περιβάλλοντος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αυτά πρέπει να επιστρέψουν».

Όπως εκτιμά ο καθηγητής, μέχρι το Πάσχα θα έχει γίνει και η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Ελπίδα για άνοιγμα δραστηριοτήτων στις 22 Μαρτίου

Την ελπίδα του ότι μετά τις 22 Μαρτίου θα αρχίσουν να ανοίγουν δραστηριότητες και το λιανεμπόριο εξέφρασε ο καθηγητής.

«Είναι σωστό να συζητάμε για το άνοιγμα της αγοράς, ώστε να προγραμματιστεί σωστά και να γίνει με σωστό και μελετημένο τρόπο» τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος σημειώνοντας πάντως ότι προέχει να επιτηρηθεί η φροντίδα των ασθενών, δεδομένης και της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

«Υπάρχει ανάγκη για άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο κόσμος έχει κουραστεί. Κι εγώ πιστεύω ότι το λιανεμπόριο δεν συμμετέχει πολύ στην υπερμετάδοση και γι’ αυτό βλέπετε ότι έχε ανοίξει το λιανεμπόριο σε πολλές περιόδους στην προηγηθείσα περίοδο με το click in, to click away, όλα αυτά τα συστήματα που ψάχνονται γιατί είναι όλα καινούρια. Δεν το έχουμε ξανα-αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Η κυβέρνηση ψάχνει συστήματα για να λειτουργήσουν όλα αυτά» είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε ελπίζω μετά τις 22 του μηνός να μπορέσουμε να ανοίξουμε δραστηριότητες. Να θυμίσω ότι τα σχολεία είναι τεράστιο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά θα δώσουν εξετάσεις, έχουν μείνει εκτός σχολικού περιβάλλοντος για μεγάλο χρονικό διάστημα κι αυτά πρέπει να επιστρέψουν. Και η εστίαση πρέπει να επιστρέψει σιγά σιγά».

«Νομίζω μέχρι το Πάσχα, κατά δείγματα, θα γίνουν αυτά» συμπλήρωσε.

Lockdown: Παράταση μιας εβδομάδας

Σε σχέση με το lockdown, τόνισε ότι θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας. «Είναι τέτοια η κατάσταση που θεωρείται δεδομένη μια παράταση» σημείωσε.

Για το πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια στις μεταλλάξεις απάντησε ότι το βρετανικό στέλεχος, που φαίνεται να επικρατεί και έχει την αίσθηση ότι θα φθάσει το 90 με 100% σιγά, σιγά, καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alzheimer.jpg
Τα επτά πρόσωπα της λήθης: Οδηγός κατανόησης των σταδίων της νόσου Αλτσχάιμερ
Σε κάθε περίπτωση, η έγκαιρη διάγνωση παραμένει το ισχυρότερο όπλο για τη διαχείριση της νόσου και τον αξιοπρεπή σχεδιασμό του μέλλοντος
Τα επτά πρόσωπα της λήθης: Οδηγός κατανόησης των σταδίων της νόσου Αλτσχάιμερ
οικονομια
Δημοσιονομικό «παράθυρο» για νέες παροχές: Το πλεόνασμα και το ραντεβού με τη Eurostat
Κομβικό σημείο για τις εξελίξεις αποτελεί η ερχόμενη Τετάρτη, 22 Απριλίου, οπότε και η Eurostat θα ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία για την πορεία της...
Δημοσιονομικό «παράθυρο» για νέες παροχές: Το πλεόνασμα και το ραντεβού με τη Eurostat
moliv.jpg
Συνδικαλιστικές διώξεις στην εκπαίδευση: Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση στο Πάντειο
Ένα χρόνο μετά την υπόθεση Χοτζόγλου, εντείνεται η αντιπαράθεση για δικαιώματα, αξιολόγηση και εργασιακή ασφάλεια
Συνδικαλιστικές διώξεις στην εκπαίδευση: Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση στο Πάντειο
Νταντάδες της γειτονίας
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Το νέο δίχτυ φροντίδας για γονείς και βρέφη ανοίγει στις 24 Απριλίου
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αιτήσεις, ποσά και προϋποθέσεις
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Το νέο δίχτυ φροντίδας για γονείς και βρέφη ανοίγει στις 24 Απριλίου