Σχολεία-Γώγος: Τεράστιο πρόβλημα το θέμα των σχολείων
«Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία» επισήμανε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος - Εκτιμά ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα

Στην επαναλειτουργία των σχολείων αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «τα σχολεία είναι τεράστιο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά θα δώσουν εξετάσεις και έχουν μείνει εκτός σχολικού περιβάλλοντος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αυτά πρέπει να επιστρέψουν».

Όπως εκτιμά ο καθηγητής, μέχρι το Πάσχα θα έχει γίνει και η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Ελπίδα για άνοιγμα δραστηριοτήτων στις 22 Μαρτίου

Την ελπίδα του ότι μετά τις 22 Μαρτίου θα αρχίσουν να ανοίγουν δραστηριότητες και το λιανεμπόριο εξέφρασε ο καθηγητής.

«Είναι σωστό να συζητάμε για το άνοιγμα της αγοράς, ώστε να προγραμματιστεί σωστά και να γίνει με σωστό και μελετημένο τρόπο» τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος σημειώνοντας πάντως ότι προέχει να επιτηρηθεί η φροντίδα των ασθενών, δεδομένης και της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

«Υπάρχει ανάγκη για άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο κόσμος έχει κουραστεί. Κι εγώ πιστεύω ότι το λιανεμπόριο δεν συμμετέχει πολύ στην υπερμετάδοση και γι’ αυτό βλέπετε ότι έχε ανοίξει το λιανεμπόριο σε πολλές περιόδους στην προηγηθείσα περίοδο με το click in, to click away, όλα αυτά τα συστήματα που ψάχνονται γιατί είναι όλα καινούρια. Δεν το έχουμε ξανα-αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Η κυβέρνηση ψάχνει συστήματα για να λειτουργήσουν όλα αυτά» είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε ελπίζω μετά τις 22 του μηνός να μπορέσουμε να ανοίξουμε δραστηριότητες. Να θυμίσω ότι τα σχολεία είναι τεράστιο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά θα δώσουν εξετάσεις, έχουν μείνει εκτός σχολικού περιβάλλοντος για μεγάλο χρονικό διάστημα κι αυτά πρέπει να επιστρέψουν. Και η εστίαση πρέπει να επιστρέψει σιγά σιγά».

«Νομίζω μέχρι το Πάσχα, κατά δείγματα, θα γίνουν αυτά» συμπλήρωσε.

Lockdown: Παράταση μιας εβδομάδας

Σε σχέση με το lockdown, τόνισε ότι θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας. «Είναι τέτοια η κατάσταση που θεωρείται δεδομένη μια παράταση» σημείωσε.

Για το πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια στις μεταλλάξεις απάντησε ότι το βρετανικό στέλεχος, που φαίνεται να επικρατεί και έχει την αίσθηση ότι θα φθάσει το 90 με 100% σιγά, σιγά, καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς (Εγκύκλιος)
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας (Εγκύκλιος)
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας υπουργείου...
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς (Εγκύκλιος)
Εκπαιδευτικοί: Χιλιάδες εκτός πινάκων λόγω του διετούς κλειδώματος
Εκπαιδευτικοί: Χιλιάδες εκτός πινάκων λόγω του διετούς κλειδώματος
Το κλείδωμα των πινάκων έχει αποκλείσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς από τη διαδικασία συμμετοχής στους πίνακες αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής των...
Εκπαιδευτικοί: Χιλιάδες εκτός πινάκων λόγω του διετούς κλειδώματος