Φοιτητές: Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας στις 13.00
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Kινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 13.00 - Ζητούν μέτρα πρόληψης, προστασίας, στήριξης των φοιτητών, μαθητών από την πολύμορφη βία στους χώρους εκπαίδευσης

Φοιτητικοί Σύλλογοι από κοινού με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας προχωρούν σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας σήμερα, Παρασκευή 5 Μαρτίου στις 13.00, διεκδικώντας μέτρα πρόληψης, προστασίας, στήριξης των φοιτητών/τριών, μαθητών/τριών από την πολύμορφη βία στους χώρους εκπαίδευσης.

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα Εργατικών Συνδικάτων, της ΟΓΕ, της ΟΒΣΑ του ΜΑΣ οργανώνουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στις 8 Μάρτη στις 17.30 στα Προπύλαια.

Στις κινητοποιήσεις καλούν οι ΦΣ: Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, Δασκάλων, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων(ΣΕΤ) και Εφαρμοσμένων Τεχνών κ Πολιτισμού(ΣΕΤΠ) του ΠΑΔΑ, ο Σύλλογος Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ( ΝΦΕΕΜΠ) και Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ

Τα καλέσματα των Φοιτητικών Συλλόγων

Ακολουθούν τα καλέσματα και το ψήφισμα των Φοιτητικών Συλλόγων:

Σπάμε τη "σιωπή"για τις αιτίες που απαξιώνουν τη ζωή, τις σπουδές μας!

Χτίζουμε "ασπίδα" προστασίας στoυς συλλογικούς μας αγώνες!

Ο φοιτητικός σύλλογος ....…………τιμάμε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα των γυναικών, η οποία καθιερώθηκε πριν από 111 χρόνια από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών. Είναι μέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία.

Το σύγχρονο περιεχόμενο της 8ης Μάρτη είναι η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, αύριο στην εργασία. Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας, της ανασφάλειας και καταπίεσης.

Καμία φοιτήτρια δεν είναι μόνη!

Αυτό αποδεικνύουν οι αγώνες χιλιάδων φοιτητών και φοιτητριών απέναντι στο νόμο- έκτρωμα Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη, που απορρίφθηκε στην πράξη, μέσα από τα συλλαλητήρια, τις συνελεύσεις των φοιτητικών μας συλλόγων. Ο αγώνας μας συνεχίζεται για να μείνει ο νόμος στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί.

Την ώρα που η κυβέρνηση διατηρεί τα πανεπιστήμια κλειστά και αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία, μειώνει τα κονδύλια για τις σπουδές μας και δίνει 30 εκ ευρώ για ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, για να καταστέλλεται κάθε φωνή διεκδίκησης.

Με τους αγώνες μας στείλαμε το μήνυμα ότι δε συμβιβαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο- επιχείρηση που έχτισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επιτίθονται στα μορφωτικά μας δικαιώματα, με την επιχειρηματική δράση να καθορίζει τί σπουδάζουμε και με τί όρους. Σε αυτό το έδαφος, η φοιτήτρια είναι ευάλωτη σε οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις, εκβιασμούς. Γιατί τα όνειρα και η πορεία της στις σπουδές, στην εργασία με βάση το επιστημονικό αντικείμενο εξαρτώνται από τους διάφορους παράγοντες στην Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σπάμε τη σιωπή” για τις αιτίες που απαξιώνουν τη ζωή μας, τις σπουδές μας, τις ανάγκες μας στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Δεν εγκλωβιζόμαστε από:

Τις “φωνές” που μας λένε πως όλες οι γυναίκες συναντάμε τα ίδια εμπόδια για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και πως μπορούμε να τα ξεπεράσουμε αν συμμετέχουν περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση, στα υπουργεία, σε ΔΣ επιχειρήσεων. Δεν κάνει το φύλο τη διαφορά, αλλά τα συμφέροντα που υπηρετεί ο καθένας και η καθεμιά. Άλλωστε, γυναίκα είναι η σημερινή Υπουργός Παιδείας που έφερε το νόμο- έκτρωμα ενισχύοντας τα εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές μας.

Τις “φωνές” που στοχοποιούν τους άνδρες συμφοιτητές μας, τους συναδέλφους μας ως υπεύθυνους για τις διακρίσεις που βιώνουμε ως γυναίκες, για να υπονομεύσουν τον κοινό μας αγώνα. Γιατί μας θέλουν σιωπηλές για τις οικονομικές και κοινωνικές αιτίες της καταπίεσής μας.

Τις “φωνές” που παρουσιάζουν ως ατομική ευθύνη της νέας γυναίκας, της φοιτήτριας να αντιμετωπίσει κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς στους χώρους εκπαίδευσης, εργασίας, αθλητισμού, πολιτισμού. Μας θέλουν απομονωμένες, εγκλωβισμένες στον μοναχικό, ατομικό δρόμο. Όμως, η ατομική προστασία, η καταγγελία και καταδίκη της πολύμορφης βίας πρέπει να είναι στοιχεία της συλλογικής μας δράσης στους φοιτητικούς συλλόγους και όχι σε αντιπαράθεση με αυτούς.

Χτίζουμε “ασπίδα προστασίας” στους συλλογικούς μας αγώνες

Γιατί το ατομικό θάρρος, η αντοχή μιας γυναίκας στις κάθε είδους πιέσεις μπορεί να αναπτυχθεί στο έδαφος της συλλογικότητας, της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης, μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους. Αυτό απέδειξε το κύμα αλληλεγγύης από εργατικά σωματεία, από δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους στις γυναίκες, στις φοιτήτριες που βίωσαν την κακοποίηση, την εργοδοτική και κρατική βία. Με τη δράση τους ζήτησαν την καταδίκη των ενόχων, αλλά καταδίκασαν και τις συνθήκες που διευκολύνουν τις εγκληματικές τους πράξεις.

Τιμάμε την 8η Μάρτη, χτίζοντας “ασπίδα προστασίας” μέσα στο συλλογικό αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών, για να ξεριζωθεί το αγκάθι της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που ξεσκίζει τις σύγχρονες δυνατότητες να ζήσουμε όπως μας αξίζει τον 21ο αιώνα.

Απαιτούμε:

  • Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και των σπουδών μας. Το εαρινό εξάμηνο να γίνουμε ξανά φοιτητές.

  • Καμία μείωση προϋπολογισμού στην παιδεία και την φοιτητική μέριμνα.

  • Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!

  • Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, όρια φοίτησης και διαγραφές!

  • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, να καλυφθούν οι δεκάδες χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, να ενισχυθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

  • Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των υγειονομικών για ενίσχυση των νοσοκομείων και για τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία συμβουλευτικών κέντρων, ξενώνων για την πρόληψη και την προστασία των γυναικών από τη βία, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία. Καμία εμπλοκή ΜΚΟ

  • Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

  • Στελέχωση Ιδρυμάτων και Φοιτητικών εστιών με ιατρικές μονάδες, παροχές συμβουλευτικής και ψυχολογικές υπηρεσίες.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που οργανώνουν Εργατικά Σωματεία, Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών στις 8 Μάρτη, 17.30 στα Προπύλαια

Προχωράμε σε κινητοποίηση την Παρασκευή 5/3 στο Υπουργείο Παιδείας, 13.00 μαζί με τους μαθητές διεκδικώντας μέτρα προστασίας και στήριξης ενάντια στην πολύμορφη βία σε βάρος φοιτητών-τριών, μαθητών- τριών στους χώρους εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Χιλιάδες εκτός πινάκων λόγω του διετούς κλειδώματος
Εκπαιδευτικοί: Χιλιάδες εκτός πινάκων λόγω του διετούς κλειδώματος
Το κλείδωμα των πινάκων έχει αποκλείσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς από τη διαδικασία συμμετοχής στους πίνακες αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής των...
Εκπαιδευτικοί: Χιλιάδες εκτός πινάκων λόγω του διετούς κλειδώματος
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΤΕΛΙΚΗ Παράταση στις αιτήσεις έως τις 19 Απριλίου - Ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου εξ ολοκλήρου με ασύγχρονο και εξ αποστάσεως τρόπο τα ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ...
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Εμβόλιο κορονοϊού: Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα
Εμβόλιο κορονοϊού: Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα
Στη Βουλή φέρνουν το θέμα των εμβολιασμών εκτός λίστας στα Ιωάννινα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, Ανδρέας Ξανθός και Μάριος Κάτσης
Εμβόλιο κορονοϊού: Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα