«Εν μέσω πανδημίας αυξάνουν τον μέγιστο αριθμό μαθητών/τριών ανά τμήμα»
Εν μέσω πανδημίας αυξάνουν τον μέγιστο αριθμό μαθητών/τριών ανά τμήμα  από 22 στους 26

Αυτό επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΕΡΑ) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Εν μέσω πανδημίας αυξάνουν τον μέγιστο αριθμό μαθητών/τριών ανά τμήμα από 22 στους 26.

Έτσι σκέφτονται να καλύψουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης, να μειώσουν τα τμήματα και να αφήσουν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα είναι απαράδεκτο, τόσο ως προς το περιεχόμενο καθώς περιλαμβάνει διατάξεις που επιφέρουν οπισθοδρόμηση στο δημόσιο σχολείο  με χτύπημα στη φοίτηση των μαθητών και στον ρόλο του εκπαιδευτικού σε αυτό όσο και γιατί έρχεται εν μέσω πανδημίας και σε συνθήκες κοινωνικής καραντίνας. Έτσι, χωρίς διάλογο και με την εκπαιδευτική κοινότητα «στο σπίτι» πάνε να νομοθετήσουν για ζητήματα που η εκπαιδευτική κοινότητα αντιτάχθηκε. Πρόκειται για μια ενέργεια  βαθύτατα αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική.

Μέσα στον Αρμαγεδδώνα των αλλαγών που επιφέρει  το νομοσχέδιο  προβλέπει και  την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο από 22 στους 26! Επιπλέον, από 7/θ σχολείο και άνω ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να είναι μικρότερος από είκοσι (20) ανά τμήμα..!!!

Είναι φανερό ότι την υγειονομική κρίση η κυβέρνηση της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη και το Υπουργείο Παιδείας την εκλαμβάνουν ως ευκαιρία να γυρίσουν τον καιρό πίσω σε ένα δημόσιο σχολείο μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και της χώρας. Ταυτόχρονα χτυπούν  την εργασία των εκπαιδευτικών, αφήνοντας χιλιάδες αναπληρωτές χωρίς δουλειά. Όχι μόνο μόνιμους διορισμούς δεν θα κάνουν, αλλά τελικά θα στείλουν στην ανεργία και στην ελαστική εργασία χιλιάδες αναπληρωτές!

Συγκεκριμένα:

Τον  νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισε τη μείωση του αριθμού από 25  σε 22 μαθητές ανά τμήμα τον αντικαθιστούν με την παρακάτω παράγραφο:  «2. Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι είκοσι τέσσερις (24), με δυνατότητα προσαύξησης κατά ποσοστό 10% με απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας"! Εν μέσω πανδημίας, αντί να μειώσουν  τους μαθητές ανά τμήμα, που θα ήταν και προς όφελος της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά θα βοηθούσε και στην τήρηση των κανόνων υγιεινής επιλέγουν ακριβώς το αντίθετο. Αυξάνουν  τους μαθητές/τριες ανά τμήμα  από 22 σε 26, και απαγορεύουν να υπάρχουν τμήματα κάτω των 20 μαθητών από 7/θέσια Σχολεία και πάνω. Έτσι, πολλά παιδιά δεν θα πάνε στο σχολείο της γειτονιάς τους  και  θα υπάρξει  μείωση του αριθμού των τμημάτων, οπότε, λιγότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μετακινήσεις, μετατάξεις και απολύσεις.

Η ΕΡΑ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο μαζί με τους γονείς να αντιδράσουν δυναμικά ώστε να μην κατατεθεί τελικά το νομοσχέδιο.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης...
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς (Εγκύκλιος)
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας (Εγκύκλιος)
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας υπουργείου...
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς (Εγκύκλιος)