golearn-engl_970-250
Thumbnail
«Έχουμε έναν τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου χωρίς να μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε στις δομές της ειδικής αγωγής, αφού λόγω της νομοθεσίας, εάν δεν εκπληρώσουμε την πρακτική μας άσκηση, ο τίτλος σπουδών μας είναι άχρηστος και δεν μπορεί να έχει καμία συνάφεια με την ΕΑΕ», σημειώνουν οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού «Ειδικής (Ενιαίας) Εκπαίδευσης»

Επιστολή προς τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, αποστέλλουν 96 απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Όπως καταγγέλλουν, λόγω ακύρωσης της πρακτικής άσκησης δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο σπουδών τους, προκειμένου να εργαστούν στις δομές της Ειδικής Αγωγής, καθώς δεν υπάρχει πλέον συνάφεια.

«Έχουμε έναν τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, όπου είναι συνυφασμένο με την ειδική αγωγή, χωρίς όμως να μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε στις δομές της ειδικής αγωγής, αφού λόγω της νομοθεσίας, εάν δεν εκπληρώσουμε την πρακτική μας άσκησης, ο τίτλος σπουδών μας είναι άχρηστος και δεν μπορεί να έχει καμία συνάφεια με την ΕΑΕ», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον Άγγελο Συρίγο:

Απόφοιτοι ‘‘Ειδικής (Ενιαίας) Εκπαίδευσης’’ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Θέμα: «Αδυναμία πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης μεταπτυχιακών φοιτητών»

Αξιότιμε κ. Συρίγο,

παρά το γεγονός ότι ως τελειόφοιτοι φοιτητές (Ιούνιος 2020) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πήραμε έγκριση για να κάνουμε την πρακτική μας άσκηση στις 22/01/2012 με αρ. πρωτ. 7457/Δ3, σε απάντηση εγγράφου με αρ. πρωτ. ΥΠΑΙΘ 142686/Δ3/20-10-2020 προς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ουσιαστικά η πρακτική μας άσκηση δεν ξεκίνησε ποτέ. Στο έγγραφο αναφέρεται αυτολεξεί: ‘‘προκειμένου να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου από εγκρίσεως έως τη λήξη του’’.

Έχουμε έναν τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, όπου είναι συνυφασμένο με την ειδική αγωγή, χωρίς όμως να μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε στις δομές τις ειδικής αγωγής, αφού λόγω της νομοθεσίας, εάν δεν εκπληρώσουμε την πρακτική μας άσκησης, ο τίτλος σπουδών μας είναι άχρηστος και δεν μπορεί να έχει καμία συνάφεια με την ΕΑΕ.

Έτσι, προς μεγάλη μας απογοήτευση, μόλις χάσαμε ένα ολόκληρο τετράμηνο, χωρίς να έχει ληφθεί κάποια μέριμνα από το Υπουργείο, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, παρόλο που έχει συζητηθεί στη Βουλή των Ελλήνων και αναδεικνύεται συνεχώς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Επιπλέον, στην εγκριτική απόφαση του ΥΠΑΙΘ για την εισδοχή μας στις σχολικές μονάδες με αρ. πρωτ. 7457/Δ3/22-01-2012, αναφέρεται αυτολεξεί στις προϋποθέσεις Νο7:«Ως προς την άδεια εισόδου τρίτων ενηλίκων στα σχολεία εκτός εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε αυτά, επιτρέπεται η είσοδος σε 2 άτομα το ανώτερο σε κάθε τμήμα πλέον του εκπαιδευτικού σε όλες τις περιπτώσεις όπως: για πρακτική άσκηση, για ερευνητική εργασία, για ακαδημαϊκούς λόγους, για ιατρική ενημέρωση των μαθητών/εκπαιδευτικών» (σύμφωνα με το απόσπασμα του Πρακτικού της 147ης Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, με ημερομηνία 2-11-2020), όμως με κάθε ΦΕΚ που βγάζει η γενική κυβέρνηση εβδομαδιαία, για τον περιορισμό  διασποράς της πανδημίας, δεν μπορούμε να εισέλθουμε στις τάξεις. Τι ισχύει τελικά;

Επίσης θέλουμε να αναφέρουμε ότι ανησυχούμε για το μέλλον μας και συμπάσχουμε με τους 471 μεταπτυχιακούς φοιτητές του κοινού ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». 

Τέλος, θα θέλαμε πραγματικά να σκύψετε πάνω από το πρόβλημα μας και τις αγωνίες μας, ώστε να μην πάει χαμένος τόσος κόπος και χρόνος που διέθεσε ο καθένας από μας για να σπουδάσει και να μάθει τόσα πολλά πράγματα για μια ομάδα μαθητών που έχει πραγματικές καθημερινές ανάγκες στο σχολείο και που έχουμε τη διάθεση από μέρος μας να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά.

Κλείνοντας, σας παρακαλούμε να δοθεί μια άμεση λύση, για να μην χαθεί και το τετράμηνο που μόλις ξεκίνησε.

Με εκτίμηση,

Οι 96 απόφοιτοι ‘‘Ειδικής (Ενιαίας) Εκπαίδευσης’’ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Άγριος ξυλοδαρμός διασώστη του ΕΚΑΒ στη Σαλαμίνα: «Κάταγμα κρανίου και ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα»
«Λεπτή η γραμμή ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο» λέει ο 42χρονος διασώστης του ΕΚΑΒ που ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Σαλαμίνα
Άγριος ξυλοδαρμός διασώστη του ΕΚΑΒ στη Σαλαμίνα: «Κάταγμα κρανίου και ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα»
Power Pass: Τι γίνεται στην περίπτωση αλλαγής κατοικίας - Διευκρινίσεις και οδηγίες
Αρκετές ήταν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες πολίτες βρέθηκαν μπροστά σε απρόοπτα προβλήματα κατά την δήλωσή τους στην πλατφόρμα. Η αλλαγή κατοικίας...
Power Pass: Τι γίνεται στην περίπτωση αλλαγής κατοικίας - Διευκρινίσεις και οδηγίες
germanida_eglima
Η Γερμανίδα δασκάλα που είχε ρημάξει το Κολωνάκι, έλιωσε το κεφάλι πωλήτριας με έξι κανάτια
Σαν σήμερα το 1978 διαπράχθηκε ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα στην Αθήνα
Η Γερμανίδα δασκάλα που είχε ρημάξει το Κολωνάκι, έλιωσε το κεφάλι πωλήτριας με έξι κανάτια
Μετρό: Δοκιμαστική λειτουργία του στον Πειραιά - Σύντομα η πλήρης παράδοση του έργου
Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να προχωρήσει η δοκιμαστική λειτουργία του μετρό για τις στάσεις του Πειραιά.
Μετρό: Δοκιμαστική λειτουργία του στον Πειραιά - Σύντομα η πλήρης παράδοση του έργου