Εκπαιδευτικοί: Μαζική απεργία-αποχή των σχολείων κατά της αξιολόγησης
Απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση: Μαζική είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σχολείων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - Η λίστα των σχολείων

Μαζική είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σχολείων στην απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση 63 σχολεία (ποσοστό 92.64%) τάχθηκαν με την απεργία αποχή, μόνο 5 με την αξιολόγηση, ανέβαλαν τις συνεδριάσεις τους 8 σχολεία, ένα(1) την είχε προγραμματισμένη για 3/3, σε ένα (1) η ψηφοφορία ήταν 13 με την απεργία αποχή και 13 με την αξιολόγηση.

Επίσης η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους διευθυντές «να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου και να παραλαμβάνουν τη συλλογική δήλωση όπως καταγράφεται από την ΟΛΜΕ και να την πρωτοκολλούν» και τονίζει μεταξύ άλλων πως πρέπει «να σταματήσουν οι πιέσεις στους συναδέλφους αναπληρωτές ότι μπορεί να μην προσληφθούν ξανά, ενώ οι αγώνες του κλάδου έφεραν τους διορισμούς στην ειδική αγωγή και τις προσλήψεις αναπληρωτών».

«Συνεχίζουμε και τις επόμενες ημέρες ώστε να προστεθούν και άλλα σχολεία στην απεργία αποχή και άλλοι συνάδελφοι. Ενημερώνουμε ότι κάθε συνάδελφος έχει δικαίωμα να ενταχθεί στην απεργία-αποχή οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσει (ακόμα κι αν δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα, ακόμα κι αν το σχολείο του πήρε αρχικά απόφαση συμμετοχής στην αξιολόγηση)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση:

«Μαζικά τα σχολεία και οι συνάδελφοι ανταποκρίνονται στο συλλογικό κάλεσμα της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ και συμμετέχουν συντριπτικά στη μεγάλη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, υπερασπίζοντας το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. 

63 σχολεία (ποσοστό 92.64%) τάχθηκαν με την απεργία αποχή, μόνο 5 με την αξιολόγηση, ανέβαλαν τις συνεδριάσεις τους 8 σχολεία, ένα(1) την είχε προγραμματισμένη για 3/3, σε ένα (1) η ψηφοφορία ήταν 13 με την απεργία αποχή και 13 με την αξιολόγηση.

Σχολεία με την απεργία αποχή

1) 1ο Γ/Σ Ευόσμου
2) 2ο Γ/Σ Ευόσμου
3) 3ο Γ/Σ Ευόσμου
4) 4ο Γ/Σ Ευόσμου
5) 6ο Γ/Σ Ευόσμου
6) Διαπολιτισμικό Γ/Σ Ευόσμου
7) 2ο ΓΕΛ Ευόσμου
8) 3ο ΓΕΛ Ευόσμου
9) 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου
10)  2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου
11)  Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου
12)  Ε.Κ. Ευόσμου
13)  2ο Γ/Σ Σταυρούπολης
14)  3ο Γ/Σ Σταυρούπολης
15)  5ο Γ/Σ Σταυρούπολης
16)  6ο Γ/Σ Σταυρούπολης
17)  1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης
18)  2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης
19)  3ο ΓΕΛ Σταυρούπολης
20)  4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης
21)  1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
22)  2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
23)  Εσπερ. ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
24)  ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά
25)  1o Γ/Σ Αμπελοκήπων
26)  2ο Γ/Σ Αμπελοκήπων
27)  3ο Γ/Σ Αμπελοκήπων
28)  4o Γ/Σ Αμπελοκήπων
29)  Καλλιτεχνικό Γ/Σ-Λ.Τ. Αμπελοκήπων
30)  Εσπερινό Γ/Σ Αμπελοκήπων
31)  2ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων
32)  Εσπερινό ΓΕΛ Αμπελοκήπων
33)  ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων
34)  1ο Γ/Σ Μενεμένης
35)  3οΓ/Σ–Λ.Τ Μενεμένης
36)  1ο ΓΕΛ Μενεμένης
37)  1ο Γ/Σ Κορδελιού
38)  2ο Γ/Σ Κορδελιού
39)  3ο Γ/Σ Κορδελιού
40)  2ο ΓΕΛ Κορδελιού
41)  ΕΠΑΛ Κορδελιού
42)  ΕΕΕΕΚ Κορδελιού
43)  2ο Γ/Σ Εχεδώρου
44)  4ο Γ/Σ Εχεδώρου
45)  Γ/Σ Καλλιθέας
46)  ΓΕΛ Καλλιθέας
47)  1ο Γ/Σ Ωραιοκάστρου
48)  2ο Γ/Σ Ωραιοκάστρου
49)  3ο Γ/Σ Ωραιοκάστρου
50)  5ο Γ/Σ Ωραιοκάστρου
51)  2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου
52)  1ο Γ/Σ Λαγκαδά
53)  2ο Γ/Σ Λαγκαδά
54)  3ο Γ/Σ – Λ.Τ. Λαγκαδά
55)  ΕΠΑΛ Λαγκαδά
56)  Ε.Κ. Λαγκαδά
57)  Γ/Σ Ασσήρου
58)  Γ/Σ Δρυμού
59)  ΓΕΛ Δρυμού
60)  Γ/Σ Εγνατίας
61)  Γ/Σ Σοχού
62)  ΓΕΛ Σοχού
63)  Γ/Σ Αρέθουσας

Σχολεία που εκκρεμούν οι συνεδριάσεις  

1)     5ο Γ/Σ Ευόσμου
2)     Διαπολιτισμικό ΓΕΛ Ευόσμου
3)     1ο Γ/Σ Σταυρούπολης
4)     4ο Γ/Σ Σταυρούπολης
5)     Ε.Κ. Σταυρούπολης
6)     1ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων
7)     1ο ΓΕΛ Κορδελιού
8)     1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου
9)     4ο Γ/Σ – Λ.Τ. Λαγκαδά
10)  ΓΕΛ Ασσήρου

Σχολεία που έχουν ταχθεί κατά πλειοψηφία υπέρ της αξιολόγησης

1)      1ο ΓΕΛ Ευόσμου
2)     4ο ΓΕΛ Ευόσμου
3)     3ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων
4)     2ο ΓΕΛ Εχεδώρου
5)     ΓΕΛ Λαγκαδά

Μετά την απόρριψη της αξιολόγησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας, μετά από πολύ καιρό, καλεί σε συνάντηση τα Δ.Σ. των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Καλούμε τους Δ/ντές να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου. Να παραλαμβάνουν τη συλλογική δήλωση όπως καταγράφεται από την ΟΛΜΕ και να την πρωτοκολλούν. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αρνούνται να την παραλάβουν και να απαιτούν ατομικές δηλώσεις, ούτε να συγκαλούν νέες συνεδριάσεις μετά την έλλειψη απαρτίας στην ειδική συνεδρίαση.  Ούτε το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα για συμμετοχή στην απεργία αποχή. Υπενθυμίζουμε την απόφαση του Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ για χρήση όλων των ένδικων μέσων για να προστατέψει τα μέλη της από την παράβαση καθήκοντος, την αυθαιρεσία και την κατάχρηση εξουσίας που επιδεικνύουν κάποιοι Διευθυντές.

Να σταματήσουν οι πιέσεις στους συναδέλφους αναπληρωτές ότι μπορεί να μην προσληφθούν ξανά, ενώ οι αγώνες του κλάδου έφεραν τους διορισμούς στην ειδική αγωγή και τις προσλήψεις αναπληρωτών. Στους νεοδιόριστους ότι μπορεί να μη μονιμοποιηθούν, ενώ πρόκειται για μια απλή διαδικασία και ποτέ δεν αφαιρέθηκε η μονιμότητα από κανέναν εκπαιδευτικό. Σε όσους έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης ότι δε θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, μια διαδικασία που ισχύει μόνο για παραπτώματα που επισείουν ποινή απόλυσης. Καμία καταγραφή της δήλωσης της απεργίας αποχής στο myschool δε γίνεται για κανένα συνάδελφο.

Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους των σχολείων που εκκρεμούν σύλλογοι, να υπογράψουν άμεσα και συλλογικά τη δήλωση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων, ο  Σύλλογος Διδασκόντων για την ειδική συνεδρίαση δεν πραγματοποιείται  γιατί δεν υπάρχει απαρτία.

Συνεχίζουμε και τις επόμενες ημέρες ώστε να προστεθούν και άλλα σχολεία στην απεργία αποχή και άλλοι συνάδελφοι. Ενημερώνουμε ότι κάθε συνάδελφος έχει δικαίωμα να ενταχθεί στην απεργία-αποχή οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσει (ακόμα κι αν δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα, ακόμα κι αν το σχολείο του πήρε αρχικά απόφαση συμμετοχής στην αξιολόγηση)

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ.
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Παράταση στις αιτήσεις έως τις 14 Απριλιου - Ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου εξ ολοκλήρου με ασύγχρονο και εξ αποστάσεως τρόπο τα ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά
Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά
Πρακτικός οδηγός για τους τελειόφοιτους και απόφοιτους των Παιδαγωγικών τμημάτων όλης της χώρας για την επιμόρφωσή τους στην Ειδική Αγωγή, τις...
Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά