Επαφή Μακρή με εκπροσώπους των σχολικών κυλικείων
Εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων έθεσαν τα προβλήματα του κλάδου

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των Σχολικών Κυλικείων με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή (Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής). Η Υφυπουργός ανταποκρίθηκε, όπως πάντα, άμεσα στο κάλεσμα της κας Δωροθέας Καναβιτσά Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας και Προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν.Μαγνησίας, η οποία και συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.

Καλέστηκαν επίσης, και συμμετείχαν εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ) ο Α’ Αντιπρόεδρος Στυλιανός Λαζαρίδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Παυλάκης και ο Ταμίας Αθανάσιος Παπαγιάννης.

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή γνωρίζοντας ήδη κλαδικά θέματα των Κυλικείων και σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας με το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν.Μαγνησίας, γνώρισε για πρώτη φορά εκπροσώπους της ΠΟΚΔΙΣ και ανέπτυξε μαζί τους έναν διάλογο αναφορικά με θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Κυλικείων.

Οι εκπρόσωποι κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους:

1. Αλλαγή της νομοθεσίας λειτουργίας Σχολικών Κυλικείων 64231/Δ4/2008. Βρισκόμαστε στο 2021 και η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει από το 2008. Έχει κατατεθεί από την ΠΟΚΔΙΣ σχετικό προτεινόμενο προσχέδιο.

2. Παύση των διαγωνισμών και παράταση δύο (2) ετών όλων των μισθώσεων των Σχολικών Κυλικείων ανεξαιρέτως, νέων και παλαιών, καθώς το 2020 ο κλάδος των σχολικών κυλικείων εργάστηκε συνολικά μόνο τρεις (3) μήνες, ενώ το 2021 συνεχίζει να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αβεβαιότητα.

3. Αντικατάσταση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», με διανομή δια των Σχολικών Κυλικείων ολοκληρωμένου δεκατιανού – πρωινού γεύματος, στο σύνολο των μαθητών της Χώρας μας. Με αυτό τον τρόπο, θα διασφαλιστεί και η απόλυτη ασφάλεια στην παροχή του καθώς μπορεί να διανέμεται και από τους ίδιους τους επαγγελματίες των σχολικών κυλικείων στα τμήματα χωρίς καμία επαφή με τα παιδιά.

Η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή κατέγραψε όλα τα παραπάνω και όσα συζητήθηκαν προκειμένου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών να εξετασθούν τα αιτήματα του κλάδου και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και επιβίωσης για τον κλάδο των σχολικών κυλικείων.

Θερμές ευχαριστίες στην Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέττα Μακρή για την άμεση ανταπόκριση. Και οι δύο πλευρές δεσμεύονται για την συνέχεια της συνεργασίας τους και θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις εργασίας.

Πηγή: volosday.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΕΠΑΛ: Νέες οδηγίες διδασκαλίας/διαχείρισης της ύλης Α' και Β' τάξης
ΕΠΑΛ: Νέες οδηγίες διδασκαλίας/διαχείρισης της ύλης Α' και Β' τάξης
Στο πλαίσιο της σταδιακής επιστροφής στη διά ζώσης διδασκαλία και στοχεύοντας στην κάλυψη ενδεχόμενων μαθησιακών κενών και στην αποτελεσματική...
ΕΠΑΛ: Νέες οδηγίες διδασκαλίας/διαχείρισης της ύλης Α' και Β' τάξης
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 25χρονος που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε έγκυο
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 25χρονος που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε έγκυο
Σε βάρος του κατηγορούμενου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε μήνα στο...
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 25χρονος που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε έγκυο
ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του υπουργείου Ανάπτυξης
ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του υπουργείου Ανάπτυξης
Νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις αορίστου χρόνου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και στο...
ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του υπουργείου Ανάπτυξης