Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Ζ. Μακρή
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων έθεσαν τα προβλήματα του κλάδου

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των Σχολικών Κυλικείων με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή (Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής). Η Υφυπουργός ανταποκρίθηκε, όπως πάντα, άμεσα στο κάλεσμα της κας Δωροθέας Καναβιτσά Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας και Προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν.Μαγνησίας, η οποία και συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.

Καλέστηκαν επίσης, και συμμετείχαν εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ) ο Α’ Αντιπρόεδρος Στυλιανός Λαζαρίδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Παυλάκης και ο Ταμίας Αθανάσιος Παπαγιάννης.

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή γνωρίζοντας ήδη κλαδικά θέματα των Κυλικείων και σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας με το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν.Μαγνησίας, γνώρισε για πρώτη φορά εκπροσώπους της ΠΟΚΔΙΣ και ανέπτυξε μαζί τους έναν διάλογο αναφορικά με θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Κυλικείων.

Οι εκπρόσωποι κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους:

1. Αλλαγή της νομοθεσίας λειτουργίας Σχολικών Κυλικείων 64231/Δ4/2008. Βρισκόμαστε στο 2021 και η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει από το 2008. Έχει κατατεθεί από την ΠΟΚΔΙΣ σχετικό προτεινόμενο προσχέδιο.

2. Παύση των διαγωνισμών και παράταση δύο (2) ετών όλων των μισθώσεων των Σχολικών Κυλικείων ανεξαιρέτως, νέων και παλαιών, καθώς το 2020 ο κλάδος των σχολικών κυλικείων εργάστηκε συνολικά μόνο τρεις (3) μήνες, ενώ το 2021 συνεχίζει να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αβεβαιότητα.

3. Αντικατάσταση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», με διανομή δια των Σχολικών Κυλικείων ολοκληρωμένου δεκατιανού – πρωινού γεύματος, στο σύνολο των μαθητών της Χώρας μας. Με αυτό τον τρόπο, θα διασφαλιστεί και η απόλυτη ασφάλεια στην παροχή του καθώς μπορεί να διανέμεται και από τους ίδιους τους επαγγελματίες των σχολικών κυλικείων στα τμήματα χωρίς καμία επαφή με τα παιδιά.

Η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή κατέγραψε όλα τα παραπάνω και όσα συζητήθηκαν προκειμένου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών να εξετασθούν τα αιτήματα του κλάδου και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και επιβίωσης για τον κλάδο των σχολικών κυλικείων.

Θερμές ευχαριστίες στην Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέττα Μακρή για την άμεση ανταπόκριση. Και οι δύο πλευρές δεσμεύονται για την συνέχεια της συνεργασίας τους και θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις εργασίας.

Πηγή: volosday.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ευρωπαϊκή Ένωση
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ
Ευρωπαϊκό προσκλητήριο για 782 στελέχη πληροφορικής και δεδομένων - Ανοιχτές οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις με αποδοχές που αγγίζουν τα 8.650 ευρώ
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ
επιμορφωση
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού – Πότε λήγει η προθεσμία
Μόνιμο προσωπικό σε ΣΑΕΚ για τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού – Πότε λήγει η προθεσμία
Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε όνομα για το νέο κόμμα που θα ανακοινώσει
Αλέξης Τσίπρας: Με χρώματα «Μπαρτσελόνα» και σύνθημα «Ομάδα για πρωτάθλημα» το νέο του κόμμα
Αλέξης Τσίπρας: Η ανάρτηση με την μπάλα της Μπαρτσελόνα και οι συμβολισμοί για το νέο κόμμα
Αλέξης Τσίπρας: Με χρώματα «Μπαρτσελόνα» και σύνθημα «Ομάδα για πρωτάθλημα» το νέο του κόμμα
Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε μαθητές και γονείς κατά τις Πανελλαδικές
Πανελλήνιες 2026: Έρχεται ειδική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για το άγχος των εξετάσεων
Σοφία Ζαχαράκη: Δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε μαθητές και γονείς κατά τις Πανελλαδικές