Εκπαίδευση

Εγκύκλιος: Να δοθούν ονόματα καθηγητών που δεν κατέθεσαν βαθμολογία

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εγκύκλιος Μακρή-σχολεία: Οι Διευθυντές θα πρέπει να δηλώσουν τα ονόματα εκπαιδευτικών που δεν κατέθεσαν βαθμολογία τετραμήνου

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους εκπαιδευτικούς εγκύκλιος που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, με την οποία επισημαίνει πως η κατάθεση βαθμολογίας είναι υποχρεωτική για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με τη μοναδική εξαίρεση των μαθημάτων που διδάχθηκαν λιγότερο από 10 διδακτικές ώρες.

Μάλιστα, η εγκύκλιος καλεί τους διευθυντές των σχολείων να παραδώσουν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αρνήθηκαν να καταθέσουν βαθμολογία, καθώς και τους λόγους της άρνησής τους.

Αναλυτικά η εγκύκλιος Μακρή:

Είναι δεδομένο ότι με βάση τις κείμενες διατάξεις η κατάθεση της βαθμολογίας τετραμήνου στα Γυμνάσια και Λύκεια είναι υποχρεωτική, εκτός των εξαιρετικών εκείνων περιπτώσεων που ορίζονται περιοριστικά στις εν λόγω διατάξεις και αφορούν ιδίως σε μαθήματα, τα οποία για οποιονδήποτε λόγο διδάχθηκαν λιγότερο από δέκα (10) ώρες.

Στις εξαιρετικές αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να τηρούνται οι επιβαλλόμενες από τις ίδιες διατάξεις διατυπώσεις και προεχόντως απόδειξη και αιτιολόγηση εκ μέρους του διδάσκοντα της πλήρωσης των προϋποθέσεων για μη βαθμολόγηση. 

Ενόψει αυτών καλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τις οικείες Διευθύνσεις Δ.Ε. για τις περιπτώσεις εκείνες που εκπαιδευτικοί δεν κατέθεσαν βαθμολογία, κατ’ εφαρμογή των οικείων διατάξεων, με την υποβολή κατάστασης στην οποία θα αναγράφονται οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, οι μαθητές για τους οποίους δεν κατέθεσαν βαθμολογία, τα μαθήματα στα οποία αφορά η μη κατάθεση βαθμολογίας, καθώς και οι λόγοι της μη κατάθεσής της στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από τις εφαρμοστέες διατάξεις λόγων. 

Το σχετικό έγγραφο

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση