Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 31 συλληφθέντες της κινητοποίησης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ - Πιθανή η αναβολή της δίκης

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 31 συλληφθέντες για τη συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται πως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέστειλαν τους φοιτητές, οι οποίοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Ποιες οι κατηγορίες

Εις βάρος τους, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά. Το πιθανότερο είναι η δίκη να αναβληθεί και να αρθεί η κράτησή τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι συλληφθέντες παρέμειναν σε αίθουσα υπογείου του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων έναντι της διασποράς του κορονοϊού.

Εκεί ενημερώθηκαν για τις κατηγορίες εις βάρος τους από την εισαγγελέα, ενώ το αίτημα των συνηγόρων να οριστεί δικάσιμος και να αφεθούν ελεύθεροι δεν έγινε δεκτό.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης από τους φοιτητές.  Αισθητή είναι η παρουσία αστυνομικών περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού 26ης Οκτωβρίου έχει διακοπεί.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολική αίθουσα λυκείου άδεια για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις 2026 με την Τράπεζα Θεμάτων
Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα γίνουν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια
Εγκύκλιος για τη διεξαγωγή των εξετάσεων των προαγωγικών και επαναληπτικών εξετάσεων Α', Β' , Γ΄ και Δ' τάξης Λυκείου μέσω της Τράπεζας Θεμάτων
Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα γίνουν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια
αλεξιου
Πανελλαδικές «δύο ταχυτήτων»: Καταγγελίες για άνιση μεταχείριση των μαθητών ΕΠΑΛ στη Στερεά Ελλάδα
Μαθητές αναγκάζονται να διανύσουν 600 χλμ. για να εξεταστούν
Πανελλαδικές «δύο ταχυτήτων»: Καταγγελίες για άνιση μεταχείριση των μαθητών ΕΠΑΛ στη Στερεά Ελλάδα