Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 31 συλληφθέντες της κινητοποίησης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ - Πιθανή η αναβολή της δίκης

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 31 συλληφθέντες για τη συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται πως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέστειλαν τους φοιτητές, οι οποίοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Ποιες οι κατηγορίες

Εις βάρος τους, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά. Το πιθανότερο είναι η δίκη να αναβληθεί και να αρθεί η κράτησή τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι συλληφθέντες παρέμειναν σε αίθουσα υπογείου του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων έναντι της διασποράς του κορονοϊού.

Εκεί ενημερώθηκαν για τις κατηγορίες εις βάρος τους από την εισαγγελέα, ενώ το αίτημα των συνηγόρων να οριστεί δικάσιμος και να αφεθούν ελεύθεροι δεν έγινε δεκτό.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης από τους φοιτητές.  Αισθητή είναι η παρουσία αστυνομικών περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού 26ης Οκτωβρίου έχει διακοπεί.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε μπροστά σε μαθητές για νεκρούς και την «εξαΰλωση» του Ιράν
Παραλήρημα Τραμπ: Μίλησε μπροστά σε μαθητές για νεκρούς και την «εξαΰλωση» του Ιράν (vid)
Με τη φράση «ανάμεσα στα μάτια» ο Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε σε παιδιά τη δράση ελεύθερων σκοπευτών και την «εξαΰλωση» του πυρηνικού προγράμματος...
Παραλήρημα Τραμπ: Μίλησε μπροστά σε μαθητές για νεκρούς και την «εξαΰλωση» του Ιράν (vid)
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Πού θα «πέσουν» τα 691 εκατ. του νέου ΤΠΑ την πενταετία 2026-2030
Το πλάνο πενταετίας του υπουργείου Παιδείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και την Επαγγελματική Εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας: Πού θα «πέσουν» τα 691 εκατ. του νέου ΤΠΑ την πενταετία 2026-2030