Μητέρα μαθητή: Γιατί δεν κλείνουν τα σχολεία στο Ρέθυμνο;
Την έντονη ανησυχία της για τη λειτουργία των σχολείων στην περιοχή του Ρεθύμνου, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, εκφράζει σε επιστολή της προς τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας και τον ΕΟΔΥ μητέρα μαθητή της Α' Γυμνασίου

Επιστολή-«κραυγή αγωνίας» στέλνει στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας και τον ΕΟΔΥ μητέρα μαθητή της Α' Γυμνασίου που κατοικεί στο Δήμο Μυλοποτάμου, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων στην περιοχή του Ρεθύμνου, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως τονίζει, «ο Δήμος μας έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή με τελικό αποδεκτή το Υπουργείο Παιδείας στην οποία αναφέρονται οι λόγοι που καθιστούν την λειτουργία των σχολείων ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη!

Ο κύριος λόγος είναι η μεταφορά των παιδιών με λεωφορεία μέσα στα οποία χάνεται ο κάθε έλεγχος και αποδεδειγμένα, βάση των κρουσμάτων, υπάρχει διασπορά του ιού».

«Το ερώτημα μου προς ολους τους αρμοδιους είναι γιατί παρά τις εκκλήσεις μας και την αγωνία μας ο Νόμος ΡΕΘΥΜΝΟΥ εξαιρέθηκε από το lockdown κάτι το οποίο δεν συνέβει ούτε στην περίπτωση της Αχαΐας ούτε σε αυτή της Εύβοιας, ούτε του Αγίου Νικολαου;;;», σημειώνει η μητέρα του μαθητή.

Η ίδια καταλήγει: «Ευελπιστώ ότι θα ανταποκριθείτε στο αγωνιώδες αίτημα μας και θα υπάρξει η οδηγία να κλείσουν τα σχολεία ωσότου τα πράγματα είναι πιο ασφαλή για όλους».

Ολόκληρη η επιστολή της μητέρας:

Κατοικώ σε ένα χωριό του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο Κρήτης. Είμαι μητέρα ενός αγοριού που πηγαίνει στην Α’ Γυμνασίου!

Στον Δήμο μας εδώ και μέρες επικρατεί έντονη ανησυχία σχετικά με την λειτουργία των σχολείων μας. Τα κρούσματα στην περιοχή μας έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, στα περισσότερα σχολεία όπως και σε αυτό που πηγαίνει ο γιος μου έχουν υπάρξει κρούσματα, με αποτέλεσμα το σχολείο να υπολειτουργεί.

Οι λόγοι που σας γράφω αυτή την επιστολή εκπροσωπώντας μια μεγάλη μερίδα γονιών είναι γιατί προσπαθούμε να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα μας!

Ο Δήμος μας έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή με τελικό αποδεκτή το Υπουργείο Παιδείας στην οποία αναφέρονται οι λόγοι που καθιστούν την λειτουργία των σχολείων ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη!

Ο κύριος λόγος είναι η μεταφορά των παιδιών με λεωφορεία μέσα στα οποία χάνεται ο κάθε έλεγχος και αποδεδειγμένα, βάση των κρουσμάτων, υπάρχει διασπορά του ιου!

Συν του ότι τα παιδιά πρέπει να συνυπάρξουν σε τμήματα των 25 ατόμων και αυτό εν μέσω χειμωνα με ανοιχτά παράθυρα!!! Και δεν μπορεί παρά να εγείρει πραγματικά εντονες αποριες η εμμονή σας να κρατάτε τα σχολεία ανοιχτά εν μέσω επικίνδυνων μεταλλάξεων που αφορούν πλέον και στα παιδιά καθως και ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο!

Αυτή την εβδομάδα ευτυχώς βοήθησε ο καιρός ώστε να μπορέσουν να κλείσουν τα σχολεία και να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στην Τηλεκπαίδευση!!!

Διοτι την προηγούμενη εβδομάδα παρά πολλοί γονεις επέλεξαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι με δικη τους ευθύνη εξαιτίας της κατάστασης!

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όμως όσα παιδιά δεν ήταν σε επίσημη καραντίνα να μην έχουν καμμία πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση , δημιουργώντας έτσι μαθητές πολλών ταχυτήτων !!!

Το ερώτημα μου προς ολους τους αρμοδιους είναι γιατί παρά τις εκκλήσεις μας και την αγωνία μας ο Νόμος ΡΕΘΥΜΝΟΥ εξαιρέθηκε από το lockdown κάτι το οποίο δεν συνέβει ούτε στην περίπτωση της Αχαΐας ούτε σε αυτή της Εύβοιας, ούτε του Αγίου Νικολαου;;;

Γιατι το δίκαιο και αγωνιώδες αίτημα μας μοιάζει να αγνοήθηκε δημιουργώντας μια αναστάτωση και μια αδικαιολόγητη έκθεση των παιδιών και των οικογενειών τους εν μέσω χειμωνα σε μια πανδημία που ταλανίζει έτσι τον Νόμο μας;

Γιατί έκλεισαν μόνο τα Λύκεια, εν μέσω μεταλλάξεων και ανησυχητικης (σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών) αυξησης των κρουσμάτων, και δεν δίνεται η οδηγία και στα υπολοιπα σχολεία να μπουν για τις επόμενες εβδομάδες, όσες κριθεί απαραίτητο, στην απόλυτα ασφαλή διαδικασία της τηλεκπαίδευσης;

Ευελπιστώ ότι θα ανταποκριθείτε στο αγωνιώδες αίτημα μας και θα υπάρξει η οδηγία να κλείσουν τα σχολεία ωσότου τα πράγματα είναι πιο ασφαλή για όλους!!!

Σας ευχαριστώ θερμά!!!

Με εκτίμηση

Ξένια Σκουλά

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
"...άνοιξαν τα λύκεια με τη διεξαγωγή των self tests, μεταφέροντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς"...
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Η φετινή αύξηση των παραιτήσεων εκπαιδευτικών απογειώνει τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία - Σταγόνα στον ωκεανό οι μόνιμοι διορισμοί
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
«Για περίπου 5 ώρες δεν φάνηκε καμία βοήθεια» σημειώνει κάτοικος της Γαύδου για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης -...
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Ο Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης συμμετέχει στην Πανελλαδική ημέρα δράσης για τα σχολεία στις 14 Απριλίου
ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο