Πανεπιστήμια: Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο
Μόνο με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2021, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων - «Παγώνουν» οι κατατακτήριες

Μόνο με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2021, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών και οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων σπουδών θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

Ως προς τις κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις ισχύουν όσα περιλαμβάνονται στην εκάστοτε τροποποιούμενη κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας». Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνον για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται η μετακίνηση με σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων θα γίνει εκ νέου με κατ’ οίκον παράδοση. Οι δικαιούχοι φοιτητές που δεν υπέβαλαν σχετική δήλωση για τα συγγράμματα του χειμερινού εξαμήνου στο πληροφοριακό σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ στην προβλεπόμενη προθεσμία ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (από μετεγγραφή, μετακινηθέντες κλπ), θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση εντός του εαρινού εξαμήνου.

Στο πλαίσιο των παρόντων επιδημιολογικών δεδομένων δεν είναι ακόμη εφικτή η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακαλείται το πιο διάσημο τρόφιμο στον κόσμο – Είναι γεμάτο στα φυτοφάρμακα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa.
Έκκληση 100νταδων πανεπιστημιακών: «Τα ελληνικά ΑΕΙ να διακόψουν κάθε συνεργασία με το Ισραήλ - Τερματίστε τη γενοκτονία»
Πάνω από 600 μέλη ελληνικών ΑΕΙ ζητούν ρήξη στις σχέσεις των Πανεπιστημίων της Ελλάδας με το ισραηλινό κράτος για τις φρικαλεότητες στη Γάζα
Έκκληση 100νταδων πανεπιστημιακών: «Τα ελληνικά ΑΕΙ να διακόψουν κάθε συνεργασία με το Ισραήλ - Τερματίστε τη γενοκτονία»
Το σήμα της νέας πινακίδας στους δρόμους με το λουλούδι
Αυτό είναι το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;
Απορίες έχει προκαλέσει σε πολλούς οδηγούς η παρουσία μιας πινακίδας οδικής σήμανσης σε συγκεκριμένους δρόμους
Αυτό είναι το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;