Πρύτανης Παν.Πειραιά: Δεν επιτέθηκε ο Κ.Κατσαφάδος στον πρώην πρύτανη
Νυν πρύτανης του ΠΑ.ΠΕΙ διαβεβαιώνει ως αυτόπτης μάρτυρας ότι ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κ.Κατσαφάδος δεν ήταν παρών στην επίθεση κατά του πρώην πρύτανη Βασ.Μπένου το 2003 και έχει αθωωθεί "πανηγυρικά"

Με σημερινή του ανακοίνωση ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ.Άγγελος Κότιος, παίρνει θέση σε δημοσιεύματα για το ζήτημα -που ανέδειξε νωρίτερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας- για την υπόθεση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ.Κατσαφάδου.

Ο κ.Τσίπρας  είχε πει απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Δεν είπατε στην δευτερολογία σας μία κουβέντα για τον διορισμό του υφυπουργού σας που είχε στείλει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο νοσοκομείο. Γι΄ αυτό είσαστε υποκριτής κ. Μητσοτάκη όταν μας λέτε ότι ενδιαφέρεστε για την βία στα πανεπιστήμια». «Τον επιβραβεύσατε», δήλωσε σχετικά για την υπόθεση του Κ. Κατσαφάδου.

Ο κ.Κότιος λοιπόν, ανακοίνωσε:

1.jpg

Για εκείνη την υπόθεση ο κ.Κατσαφάδος προτού αθωωθεί, όπως ενημερώνει ο νυν πρύτανης, είχε διαγραφεί από τη ΔΑΠ και παραπεμφθεί σε δίκη μαζί με άλλους 6 φοιτητές.

Με τον τίτλο «Φοιτητές κατά πρύτανη στον Πειραιά» η Καθημερινή περιέγραφε τα γεγονότα της 26ης Μαΐου με (αρνητικό) πρωταγωνιστή τον νυν υφυπουργό Ναυτιλίας.

«Νεαρά  άτομα, που φέρονται ως μέλη της παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, έχοντας στόχο να διακόψουν κλειστή συνεδρίαση του ιδρύματος για την εκλογή ενός διδάσκοντα σε θέση λέκτορα, προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα. Αφού δεν τα κατάφεραν, άνοιξαν απ’ έξω από την αίθουσα τους πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα ο χώρος να γεμίσει με διοξείδιο του άνθρακα (περιέχεται στους πυροσβεστήρες) το οποίο πέρασε και μέσα στην αίθουσα. H ομάδα των φοιτητών είχε συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα και ήδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης είχε προκαλέσει φραστικά επεισόδια κατά των καθηγητών που προσέρχονταν, επιδιώκοντας να διαλύσει την συνεδρίαση».

Στο νοσοκομείο ο Μπένος και προσωρινή διαγραφή Κατσαφάδου

Κατά την επίθεσή τους, δεν δίστασαν να ανοίξουν πυροσβεστήρα (!) κατά των καθηγητών, με τον πρύτανη Β. Μπένο να καταλήγει στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Μάλιστα, η ΔΑΠ αναγκάστηκε να διαγράψει τον Κ. Κατσαφάδο, κάνοντας αναφορά στο «αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την ακαδημαϊκή κοινότητα», ενώ καταδίκασε την «ακραία και αντιδημοκρατική ενέργεια που έχει ως στόχο τη μη ομαλή λειτουργία των πανεπιστημιακών οργάνων».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
"...άνοιξαν τα λύκεια με τη διεξαγωγή των self tests, μεταφέροντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς"...
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Η φετινή αύξηση των παραιτήσεων εκπαιδευτικών απογειώνει τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία - Σταγόνα στον ωκεανό οι μόνιμοι διορισμοί
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις