τηλεκπαίδευση
Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να δοθούν τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), σύμφωνα με την κ. Γκίκα - Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων του προγράμματος ανέρχεται σε 560.000 παιδιά

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να δοθούν τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), σύμφωνα με την κ. Γκίκα, η οποία δήλωσε πως το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων του προγράμματος ανέρχεται σε 560.000 παιδιά.

Όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας στον ANT1, «η πλατφόρμα για το voucher αναμένεται να ανοίξει μέσα Φεβρουαρίου με τη χρήση της να είναι απλή, καθώς οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να στέλνουν ούτε την αίτηση, αφού η πλατφόρμα θα είναι στοχευμένη και θα αφορά μόνο αυτούς που δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ».

Η διαδικασία για τα 200 ευρώ

Συγκεκριμένα ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι το κουπόνι.

Οι δικαιούχοι με την απλή εισαγωγή των στοιχείων τους θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

«Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων του προγράμματος με προϋπολογισμό 112 εκατομμυρίων ευρώ, ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά», δήλωσε η κ. Γκίκα.

«Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα με το ίντερνετ»

Παράλληλα, όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας, το Υπουργείο Παιδείας, είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει όποια προβλήματα δημιουργηθούν με το ίντερνετ κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης. 

Τα σχολεία δεν είναι εστίες μετάδοσης

Τα σχολεία δεν είναι εστίες μετάδοσης του κορονοϊού, δήλωσε η κ. Γκίκα απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το «πώς γίνεται ο ιός να κολλάει σε μία παρέα 15 ατόμων αλλά όχι σε ένα τμήμα με 26 παιδιά».

«Προσέχουν τα παιδιά», τόνισε η κ. Γκίκα σημειώνοντας ωστόσο πως όλοι οι μεθητές πρέπει να φοράνε μάσκα καθώς τα σταγονίδια πάνε 2 και 3 μέτρα μακριά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα