ΑΣΕ: Παλινωδίες στο ωράριο διδασκαλίας στα κλειστά σχολεία
Ανακοίνωση της ΑΣΕ για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στις «κόκκινες» περιοχές και το ωράριο διδασκαλίας

Για σοβαρά εμπόρια στην εκπαιδευτική διαδικασία έστω και αποστάσεως κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικώξ (ΑΣΕ), καθώς μόλις την Κυριακή άρχισαν να ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων σε «κόκκινες» περιοχές (π.χ. Χαλκίδα, Πάτρα) ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα σχολεία θα υλοποιείται σύμφωνα με το καθημερινό πρωινό Ωρολόγιο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα δηλαδή που ισχύει και στη δια ζώσης πρωινή διδασκαλία.

Η συγκεκριμένη απόφαση οδήγησε σε ανακατάταξη του ωρολογίου προγράμματος και δημιούργησε αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά:

Για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Παιδείας δείχνει ότι δεν έχει καμία επαφή με την  πραγματικότητα!  Όχι μόνο όλο αυτό το διάστημα δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού στα σχολεία, μιας και ο τρόπος που άνοιξαν στις 11 Ιανουαρίου προδιέγραφε το εκ νέου κλείσιμό τους, έρχεται τώρα να βάλει και σοβαρά εμπόδια στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, αντί να διευκολύνει μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία έστω εξ αποστάσεως. Και εξηγούμαστε:

Την Κυριακή 7/2 το πρωί άρχισαν να ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων σε «κόκκινες» περιοχές (π.χ. Χαλκίδα, Πάτρα) ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα σχολεία θα υλοποιείται σύμφωνα με το καθημερινό πρωινό Ωρολόγιο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα δηλαδή που ισχύει και στη δια ζώσης πρωινή διδασκαλία!

Ενώ λοιπόν από την Παρασκευή ήδη οι Σύλλογοι Διδασκόντων είχαν διαμορφώσει το πρόγραμμα σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες (μεσημεριανό πρόγραμμα), οι γονείς των μαθητών είχαν ρυθμίσει τις εργασίες τους ώστε να είναι δίπλα στα παιδιά την ώρα της εξ αποστάσεως, έρχεται την Κυριακή (!) το Υπουργείο Παιδείας να βάλει νέα εμπόδια! Δημιουργεί νέα αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, βάζοντας την εξ αποστάσεως το πρωί, τη στιγμή που και ο πιο άσχετος με την εκπαίδευση καταλαβαίνει ότι οι μαθητές 6, 7, 8 χρονών χρειάζονται απαραίτητα τη βοήθεια του γονέα για να πάρουν μέρος στη διαδικασία.

Ταυτόχρονα, εξισώνει το ωράριο της δια ζώσης διδασκαλίας με αυτό της εξ αποστάσεως!! Ποιο παιδί πραγματικά θα αντέξει 6ωρο φουλ μπροστά σε μια οθόνη;

Εδώ και τώρα το Υπουργείο να σταματήσει τις παλινωδίες και να κάνει τουλάχιστον το αυτονόητο (αφού δε φροντίζει να κρατάει τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή) :

  • Να γίνουν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Να μη «φορτώνεται»  αυτή η διαδικασία στους εκπαιδευτικούς.
  • Να εξασφαλιστεί άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους γονείς, ώστε να μείνουν μαζί με τους μαθητές σε όλη την περίοδο που παραμένει κλειστό το σχολείο.
  • Να γίνει αναπροσαρμογή και αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι για μια ακόμη φορά και χωρίς καμία στήριξη θα σταθούν δίπλα στους μαθητές τους και θα κρατήσουν ανοιχτή την παιδαγωγική σχέση. Καμία διοικητική αυθαιρεσία δε θα γίνει αποδεκτή. Να εξασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους τα τεχνικά μέσα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
«Το θεωρώ μάλλον πρόωρο να συζητάμε για εμβολιασμό παιδιών ή εφήβων», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, αναφορικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμού των μαθητών...
Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία