Εμβολιασμός του Κ. Μητσοτάκη
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, υγειονομικών και άλλων εργαζομένων για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία, στο πλαίσιο εγκαινίων εμβολιαστικών κέντρων

Την Ικαρία θα επισκεφθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να εγκαινιάσει εμβολιαστικά κέντρα στο νησί, καθώς και στους ακριτικούς Φούρνους.

Ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργού για «φιέστα εξωραϊσμού της εγκληματικής πολιτικής τους».

«Σε μια ηλικιωμένη από το Μαραθόκαμπο Σάμου της ήρθε SMS να πάει να εμβολιαστεί στην Ικαρία. Αφού θα κάνετε τη βόλτα σας από τα μέρη μας, δεν κάνετε μια αβαρία να τη φέρετε στην Ικαρία για να εμβολιαστεί η γυναίκα;», σημειώνει σκωπτικά ο ΣΕΠΕ Ικαρίας - Φούρνων, καθώς και άλλοι φορείς του νησιού.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων:

Την Ικαρία και τους Φούρνους, επέλεξε ο πρωθυπουργός για να δώσει συνέχεια στις κυβερνητικές «εμβολιαστικές» φιέστες με τις οποίες από το Δεκέμβρη η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να αποποιηθεί τις εγκληματικές ευθύνες της για την πορεία της πανδημίας και την κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει βυθίσει το ΕΣΥ.

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι -και αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνάει- αδιέξοδη και εγκληματική. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα σήμερα και τους χιλιάδες νεκρούς του κορονοϊού και των άλλων ασθενειών. Η ΝΔ είναι ο ποιο γνήσιος ιδεολογικός εκφραστής των πολιτικών της διάλυσης του ΕΣΥ και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας. Πολιτική που όλες οι κυβερνήσεις υπηρέτησαν. Τώρα αυτοί που έχουν κάνει τα πάντα για να διαλύσουν το ΕΣΥ κουνούν το δάχτυλο στο λαό με το αντιδραστικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης. Ακόμη και ο τελευταίος προϋπολογισμός που ψήφισε η κυβέρνηση προβλέπει εν μέσω πανδημίας μείωση των δαπανών για την υγεία κατά 572 εκ. ευρώ! Και καμία στημένη φιέστα δεν μπορεί να το κρύψει αυτό.

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, συνιστά ένα πρωτόγνωρο χτύπημα σε εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα. Στους 11 μήνες της κοινωνικής καραντίνας, έχουν ψηφίσει εκατοντάδες νόμους που φέρνουν αντιδραστικές ανατροπές σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, που καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που αναστέλλουν θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες. Οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομοκρατία, απαγορεύσεις και πρόστιμα αλλά με ισχυρά δημόσια συστήματα υγείας. Το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο αυταρχισμός και η καταστολή που 11 μήνες τώρα βιώνει ο λαός μας δεν αφορά την πανδημία, αλλά την παγίωση ενός αντιδραστικού καθεστώτος για την επιβολή αυτής της πολιτικής.

Η κυβέρνηση έχοντας επιβάλει παρατεταμένα lock down και διατηρώντας 11 μήνες τώρα σε ισχύ απαράδεκτες απαγορεύσεις και πρόστιμα, δεν μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτά ούτε τα σχολεία. Παρά τις καλοκαιρινές διαβεβαιώσεις τους, ότι τα σχολεία είναι απολύτως ασφαλή και ότι δεν πρόκειται να κλείσουν, τα έκλεισαν τελικά από τις αρχές Νοέμβρη. Και ενώ καμία άλλη χώρα δεν έχει κλειστά σχολεία για τόσο καιρό, ήδη συζητάνε να τα ξανακλείσουν. Και για αυτό το έγκλημα σε βάρος της νέας γενιάς, τη ν αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Τέλος, τα νησιά μας, χρόνια εγκαταλειμμένα από τις πολιτικές τους, έφτασαν να συνδέονται ακτοπλοϊκά δύο(!) φορές την εβδομάδα με Πειραιά και όλοι εμείς να ζούμε σε ένα τόπο με υποβαθμισμένες αν όχι ανύπαρκτες υποδομές και με διαρκώς υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες τις δομές υγείας, όπως άλλωστε και της παιδείας. Δεν ξεχνάμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν αυτή που επιχείρησε να βάλει λουκέτο στο νοσοκομείο μας και ότι χρειάστηκε ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας για να αποτρέψουμε αυτή την ολέθρια εξέλιξη.

Για όλους αυτούς τους λόγους η παρουσία του πρωθυπουργού στο νησί μας αποτελεί πρόκληση. Και είναι διπλή πρόκληση το να στήνουν γιορτές για τα εμβολιαστικά κέντρα όταν δεν μπορούν ούτε τη στοιχειώδη επάρκεια εμβολίων να εξασφαλίσουν. Σε μια περίοδο που απαγορεύουν τις μετακινήσεις, την κυκλοφορία και τις στοιχειώδεις ελευθερίες στο λαό, η μετακίνηση του πρωθυπουργού απλά για να παραστεί σε μια ακόμη φιέστα εξωραϊσμού της εγκληματικής πολιτικής τους, δεν μπορεί να περάσει αναπάντητη. Τα εγκαταλειμμένα ακριτικά νησιά μας δεν προσφέρονται για τις φιέστες τους. Να το φωνάξουμε δυνατά!

Πλήρη στήριξη  και στελέχωση του ΕΣΥ τώρα!

Όχι στην πολιτική των απαγορεύσεων και των προστίμων.

Ανοιχτά σχολεία με όλα τα μέτρα ασφάλειας. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση.

Απόσυρση των νέων αντιεκπαιδευτικών νόμων.

Αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών.

Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου στο προαύλιο του Νοσοκομείου  το Σάββατο 10:00 π.μ.

Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Ικαρίας - Φούρνων καθώς και των φορέων:

 • Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων 

 • Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων

 • Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών 

 • Σωματείωο Εργαζομένων Δήμων 

 • Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας

 • Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών Ικαρίας

Για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Ικαρία και Φούρνους

Να μην γίνουν τα νησιά μας ντεκόρ της επικοινωνιακής πολιτικής της Κυβέρνησης

 Ο πρωθυπουργός έρχεται να εγκαινιάσει εμβολιαστικά κέντρα σε Ικαρία και Φούρνους.             

 Όμως πίσω από την σκηνοθετημένη παρουσίαση της Επιχείρησης «Ελευθερία»                   (όπως βάφτισαν το σχέδιο εμβολιασμού)  υπάρχουν συγκεκριμένα χρόνια προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να δεχτούμε την παρουσίαση των νησιών μας ως σκηνικό στο επικοινωνιακό σόου της κυβερνητικής πολιτικής, όταν:

 • Οι δομές υγείας των νησιών μας  εξακολουθούν να έχουν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και εξοπλισμού. Στο νοσοκομείο της Ικαρίας που διαχρονικά υπάρχουν μεγάλα κενά, δεν υπάρχει ούτε καν ΜΕΘ ή ΜΑΦ, δεν υπάρχει ούτε ένας πνευμονολόγος!
 • Στην βόρεια Ικαρία με το «δύσκολο» οδικό δίκτυο, δεν υπάρχει επαρκής υγειονομική κάλυψη αφού το Κ.Υ Ευδήλου δεν στελεχώθηκε ποτέ σύμφωνα με τον οργανισμό ίδρυσης του, και τα περιφερειακά Ιατρεία μένουν συχνά μεγάλο διάστημα χωρίς ούτε έναν γιατρό.               Τα κενά στο ΕΚΑΒ είναι επίσης σημαντικά, και δεν επιτρέπουν την ταυτόχρονη διακομιδή δυο περιστατικών πάνω στο νησί.
 • Στους Φούρνους που πριν λίγους μήνες ένας άνθρωπος πέθανε στην σκάλα περιμένοντας σκάφος να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο στελεχωμένο ιατρείο, τέλος του Μήνα                 θα μείνουν πάλι με ένα γιατρό στο Π.Ι Φούρνων για να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες δυο οικισμών. Αφού για μια ακόμα φορά δεν υπάρχει γιατρός στο                        Π.Ι Χρυσομηλιας. Να θυμίσουμε ότι το «πολυδύναμο» περιφερειακό ιατρείο Φούρνων σπανίως είχε δεύτερο γιατρό …..τόσο πολυδύναμο!!! 
 • Τα προβλήματα στην συγκοινωνία των νησιών μας (ένα καράβι 2 φορές την βδομάδα), έχουν μετατρέψει την μετακίνηση σε ακριβοπληρωμένη κρουαζιέρα. Πρόβλημα το οποίο δεν βρήκε καμία λύση στην πρόσφατα εγκεκριμένη στο κοινοβούλιο «Ολοκληρωμένη νησιώτικη πολιτική» της κυβέρνησης.
 •  Τρείς μήνες σχεδόν μετά το δεύτερο λοκντάουν, η κυβέρνηση ξανανοίγει τα σχολεία, χωρίς κανένα μέτρο (κραυγαλέο παράδειγμα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών),             σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην υπάρχει πανδημία!

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε δεκάδες γνωστά προβλήματα που δεν βρίσκουν εδώ και δεκαετίες λύση, πολύ απλά γιατί η «πυξίδα» της κυβερνητικής πολίτικης όλων των κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)  είναι προσανατολισμένη στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  κόντρα  στις λαϊκές ανάγκες.   Αλλά ας επανέλθουμε στην Επιχείρηση «Ελευθερία» που γίνεται η αφορμή για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα νησιά μας.                 

 • Ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος. Αλλά το γεγονός ότι το φάρμακο είναι ιδιοκτησία των μονοπωλιακών ομίλων έχει ως αποτέλεσμα συγκρούσεις ανάμεσα σε μονοπώλια με χαμένους τους λαούς.
 • Τα εμβόλια έρχονται με το σταγονόμετρο, το ζήτημα της πατέντας παραμένει με χαμένη την ανθρωπότητα, καθώς αντί να συνεργάζονται τα επιστημονικά μυαλά για να βρουν λύση, ανταγωνίζονται μεταξύ τους, δέσμιοι των νόμων της αγοράς. Επομένως και οι εμβολιασμοί θα γίνουν με εξαιρετικά αργό ρυθμό.
 • Τόσο ο αργός ρυθμός του εμβολιασμού, όσο και το αντικειμενικό γεγονός ότι η ανοσία του πληθυσμού απαιτεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί,                      κάνει αναγκαία τη θωράκιση του συστήματος υγείας. Κάτι για το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα! Πρακτικά η κυβερνητική πολιτική που:                  Δεν ενίσχυσε με μαζικές προσλήψεις το ΕΣΥ- που δεν εξασφάλισε της αναγκαίες (σύμφωνα με τα πρότυπα σχέδια του ΠΟΥ) ΜΕΘ - που δεν επίταξε τον ιδιωτικό τομέα, αντίθετα τον «μπούκωσε» με χρήμα από τον ιδρώτα του λαού.Αυτές οι επιλογές έχουν βαριές συνέπειες για τη ζωή του λαού των νησιών μας.

Και αυτό δεν το ξεχνάμε!

Η άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν είναι μονόδρομος. Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση  που θα καλύπτει  τον έλεγχο και τη νοσηλεία ασθενών από τον κορωνοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις, καθώς και τις ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, προαγωγή της υγείας μας.

Δε δεχόμαστε να χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και να διαθέτουν δισεκατομμύρια στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς (βλέπε RAFALE…) για να τους χρησιμοποιήσουν για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας & ΠΦΥ με κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Διεκδικούμε:

  • Γενναία αύξηση  κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Ευδήλου, τα περιφερειακά ιατρεία, το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πρόσληψη πνευμονολόγων ιατρών στο νοσοκομείο, δημιουργία ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Αύξηση του αριθμού των αναπνευστήρων στο νοσοκομείο.
  • Δημιουργία Κέντρου Υγείας στις Ράχες και στους Φούρνους, που να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες ιατρών.
  • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους (κατοίκους και εργαζόμενους), όπως και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο, ώστε να ελεχθεί η διασπορά του ιού.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.
  • Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια για να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

Υ.Γ.: Σε μια ηλικιωμένη από το Μαραθόκαμπο Σάμου της ήρθε SMS να πάει να εμβολιαστεί στην Ικαρία. Αφού θα κάνετε τη βόλτα σας από τα μέρη μας, δεν κάνετε μια αβαρία να τη φέρετε στην Ικαρία για να εμβολιαστεί η γυναίκα;

Αυτά για το «επιτελικό και ψηφιακό» σας κράτος!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μακρη
Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών – Το νέο ωράριο από το σχολ. έτος 2024/25
Η ρύθμιση της ώρας αποχώρησης από τις σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2024-2025,
Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών – Το νέο ωράριο από το σχολ. έτος 2024/25
ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ): Διαδικασία επιλογής των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης
Ρύθμιση θεμάτων αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ): Διαδικασία επιλογής των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης