Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη και η σύζυγός του Μαρέβα θα εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού στις 28 Δεκεμβρίου, στον «Ευαγγελισμό»

Στις 28 Δεκεμβρίου αναμένεται να εμβολιαστούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «Star», η στιγμή του εμβολιασμού θα καταγραφεί από τηλεοπτικά συνεργεία, ώστε να δοθεί ένα μήνυμα εμπιστοσύνης προς την εμβολιαστική πολιτική.

Νωρίτερα, το εμβόλιο θα κάνει ο Δημήτρης Πιστόλας, ο διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας του «Ευαγγελισμού».

Τη Δευτέρα συνεδριάζει ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) για το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech ενώ η έγκριση του εμβολίου μπορεί να δοθεί ακόμα και δύο μέρες μετά την συνεδρίαση, δηλαδή την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

 

Μάλιστα, ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer το αργότερο έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ελπίζει ότι θα υπάρχει έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τα Χριστούγεννα, ανοίγοντας τον δρόμο για εμβολιασμούς πριν από το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Βρετανία έχει ήδη εγκρίνει το εμβόλιο και έχει ξεκινήσει τους μαζικούς εμβολιασμούς μετά από τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έγκριση στις ΗΠΑ

Ταυτόχρονα το εμβόλιο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Από την στιγμή που θα δοθεί θα δοθεί το πράσινο φως της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα το σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών όλης της ΕΕ. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν «να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα» τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε: «Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως...είναι μία τεράστια επιχείρηση. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι είκοσι επτά, με έναρξη την ίδια ημέρα».

Ελλάδα: Τον Ιανουάριο 150.000 εμβολιασμοί

Διαφορετική εξέλιξη όσον αφορά τη χώρα μας για τον αριθμό των εμβολίων που θα προμηθευτεί, αφού οι πρώτες δόσεις είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τα εμβόλια της Pfizer, θα λάβουμε τα εμβόλια γρηγορότερα μεν αλλά σε μικρότερη ποσότητα δε.

Μειωμένη κατά 40% θα είναι τελικά η πρώτη παράδοση στην Ελλάδα με τον Στέλιο Πέτσα να υποστηρίζει ότι πρόκειται να παραλάβουμε αρχικά λίγο πάνω από 300.000 δόσεις εμβολίου. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως τον Ιανουάριο θα μπορούν να εμβολιαστούν 150.000 συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο λόγος για την εξέλιξη αυτή είναι ότι τελικά θα έρθει γρηγορότερα η έγκριση του εμβολίου από ότι περιμέναμε από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Έτσι όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα εμβόλια με αποτέλεσμα και η δική μας κλείδα κατανομής από τα συμβόλαια προαγοράς να οδηγεί σε μικρότερο αριθμό εμβολίων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα